10 rád ako si kúpiť kvalitný batoh

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie  |  Nakupovanie 10. 11. 2021

Pred kúpou správneho batohu by ste si mali zodpovedať najzákladnejšiu otázku. Na čo budete ruksak potrebovať? Kam sa chystáte a ako dlho tu strávite čas? Veľkou výhodou je, že v dnešnej dobe sa vyrábajú batohy, ktoré sú ľahké a anatomicky tvarované, aby ste ich mohli pohodlne nosiť na chrbte.

Pri výbere vhodného batoha platí základná rovnica. Čím dlhšie budete mať ruksak na pleciach, tým by mal byť vyrobený s kvalitnejšieho materiálu a zabezpečený vhodným chrbtovým systémom. Ak batoh využite iba do mesta, bez problémov sa poobzerajte po štýlovom batohu. Pre deti môžete lacno kúpiť detský batoh napríklad aj z AliEpress.

TIP: Čo by ste povedali napríklad na hipterský batoh, za ktorým sa budú všetci otáčať?

Zoot batohy

Červený batoh za 84,95 eur, Modrý vzorovaný batoh za 39,95 eur a Zeleno-čierny batoh za 71,95 eur môžete mať z obchodu Zoot.

1. Turistický batoh

Do turistického batohu by sa vám mala zmestiť termoska, jedlo, základné hygienické potreby a prípadne spací vak, na prestaniu. Turistický batoh má väčšinou objem 30 až 50 litrov a je bez konštrukcie. Na bežnú túru sú vhodné batohy s objemom 30 litrov, ktoré majú bočné vrecká. Viete dať do nich napríklad fľašu s vodou a v prípade potreby ju ľahko vyberiete. Na viacdňové túry budete potrebovať batoh s objemom 50 litrov.

Turistický batoh

Batoh Laraine (25 l), batoh Brimlad (27 l) a batoh Merot (30 l) kúpite v online obchode Alpine Pro.

Využitie:

  • Výlety
  • Túry

2. Športový batoh

Do športového batohu by sa vám mali zmestiť základné potreby pre šport, či už sa chystáte na tenis, turistiku alebo bicykel. Okrem pitia a jedla, by ste tu mali mať miesto aj na turistickú mapu. Športový batoh má väčšinou objem 30 litrov.

Športový batoh

Batoh na korčule, batoh na rakety a cyklistický batoh nájdete v ponuke Sportobchod.sk.

Využitie:

  • Tenis
  • Bicykel
  • Korčule
  • Výlety

3. Outdoorový batoh

Outdoorový batoh by mal mať nad 50 litrov a je vhodný na dlhšie pobyty. Jeho základ tvoria kvalitné chrbtové výstuhy, vnútorná, prípadne vonkajšia konštrukcia. Krosná sa kedysi využívali na prenášanie ťažkého nákladu v horách a ich výhodou bolo rovnomerné rozloženie hmotnosti. Ak hľadáte ruksak na túru a noc v horách, určite odporúčame batoh s dvoma duralovými pásmi, ktoré sú pevne spojené s nosným systémom batohu - s bedrovým pásom a nosnými popruhmi.

Outdoorový batoh

Batoh Fjord je vybavený nosným systémom. Batoh Deuter je vhodný na turistiku. Batoh Husky je špeciálny expedičný vak. Všetky batohy nakúpite v Gamisport.sk.

Využitie:

  • Pobyty na horách
  • Cestovanie

Desatoro pri kúpe batohu

  1. Pozrite si nosnosť batohu.
  2. Dôležitý je aj jeho objem.
  3. Materiál batohu by mal uniesť veľkú záťaž.
  4. Batoh musí byť stabilný, preto by mal byť vybavený nosným systémom - bedrovým pásom a nosnými popruhmi.
  5. Materiál nosnému systému musí byť priedušný, aby bol chrbát odvetrávaný.
  6. Bedrový pás zabezpečuje pohodlnosť nosenia batohu.
  7. Nosné popruhy by mali mať dostatočnú šírku, aby sa nezarezávali do ramien. Nemali by byť ani príliš široké, aby sa nezarezávali do rúk počas chodenia.
  8. Vrecká batohu slúžia k lepšiemu rozloženiu hmotnosti obsahu batohu. Každý batoh by mal mať vnútorné aj vonkajšie vrecká.
  9. Súčasťou batohu môžu byť aj pláštenky, aby v prípade nepriaznivého počasia ste mohli celý povrch batohu zakryť.
  10. Ďalšou súčasťou sú sieťky, v ktorých môžete sušiť vlhké veci za pochodu počas turistiky.

K výletu na horách neodmysliteľne patrí batoh a kvalitné športové oblečenie. Za vynikajúce ceny môžete nakúpiť napríklad na eBay. Oblečenie by malo byť v prvom rade pohodlné a nemalo by vás obmedzovať v pohybe. Pri nákupe oblečenia si preto pozorne prečítajte, či je vyrobené z priedušných materiálov. Je dôležité, aby ste sa cítili dobre a nepotili sa.

★ Radi by ste si lacno kúpili batoh a iné športové potreby? ★

Vyberte si z 220 obchodov, kde ušetríte až 25 % z ceny produktov. Z každého nákupu vďaka Tipli.sk získate peniaze späť.

Súvisiace obchody

AliExpress, Mastersport.sk, Outlet Expert, Sportega

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa