5 spôsobov ako ušetriť za telefón a jeho príslušenstvo

Tipy k nákupuNakupovanie  |  Zahraničné a ostatné 10. 11. 2021

Chceli by ste ušetriť za svoj telefón? Platíte, za niečo, čo už nevyužívate? Alebo chcete kúpiť lacno nový telefón a príslušenstvo? Zdá sa vám to všetko až príliš drahé a nemôžete sa rozhýbať ku kúpe. S Tipli sa dozviete pár rád, ako ušetriť za svoj telefón.

Za svoj telefón môžete ušetriť až stovky eur ročne. Či už samotnou kúpou cez cashback, využívaním vhodného tarifu, alebo neplatením aplikácií, ktoré už dávno nepoužívate. Všetko sa dá jednoducho nahradiť lacnejšou verziou. Navyše sa nemusíte báť, že objednané príslušenstvo či lacnejší telefón nebudú dosahovať požadovanú kvalitu ako drahší model.

1. spôsob: Lacný telefón s cashbackom

Pripravili sme si pre vás ponuku niekoľkých obchodov, kde môžete nakupovať lacno s cashbackom. Zaregistrujte sa zdarma na Tipli a pri nákupe dostanete časť peňazí späť. Je to jednoduché a behom pár kliknutí budete mať vysnávaný telefón.

Dávno už nie je pravda, že ten najdrahší dotykový telefón musí byť najlepší. Častokrát platíte len za značku produktu a v obsahu mobilu sa budete otravovať s hromadou predinštalovaných aplikácií. Dnes môžete kúpiť telefón s viac jadrovým procesorom, HD rozlíšením displeja a kvalitným fotoaparátom do 200 eur. Môžete vyberať telefón od značiek ako je Huawei nebo Xiaomi, ktoré ešte nie sú tak známe na trhu. Popátrajte v eshopoch veľkých obchodov špecializovaných na elektrospotrebiče. Vyberajte napríklad Alza telefón alebo si nechajte poradiť v inej špecializovanej predajni.

V ktorých obchodoch mobil zoženiete?

  • Nay – hľadáte kvalitný telefón, ktorému dlho vydrží baterka a nerozbije sa mu displej, keď vám omylom spadne na zem? Navštivte tento e-shop a vyberte si smartphone od značiek Apple, Lenovo, Huawei, Honor a Xiaomi!
  • Planeo Elektro – pozrite sa na aktuálnu ponuku na trhu a prídite si telefón pozrieť do predajne.
  • Alza –špecialista na svet elektroniky vám poradí, ako si vybrať ten správny telefón určený pre vás.
  • TPD – nechajte si vysvetliť v predajni ako telefón funguje a využívajte ho naplno už od prvého dňa!

2. spôsob: Mobilné príslušenstvo

Mobilné príslušenstvo sa oplatí nekupovať priamo u operátorov, pretože u nich sú produkty väčšinou najdrahšie. Skúste pátrať po sluchátkach, handsfree alebo baterkách cez internetové obchody.

Výrazne lacnejšie kúpite kryt na mobil na aukčnom portáli eBay. Častokrát tam nájdete zaujímavjšie a originálnejšie kúsky ako v bežných obchodoch.

Pozrite sa na e-shop AliExpress, kde nájdete veľké množstvo produktov rôzneho zhotovenia. Zoženiete tu aj power banku, pokiaľ sa chystáte niekam na cesty a bojíte sa, že by vám mohla dojsť batéria v mobile. Alebo telefónne púzdro na ruku, ktoré ocení každý bežec. Mrknite sa aj na náš tovar z AliExpress , kde nájdete ďalšie články o tom, ako nakupovať ešte výhodnejšie .

mobilne prislusenstvo

Kde lacno nakupovať mobilné príslušenstvo?

  • AliExpress – originálne kryty na mobil kúpite za pár eur, kúpte si ich viac a striedajte ich ako módny doplnok ku svojmu outfitu!
  • eBay – vyhľadajte si lacnejšie príslušenstvo od ostatných zákazníkov.
  • Planeo Elektro – nájdete tu kompletné mobilné príslušenstvo pre váš telefón.
  • Nay – široký výber všetkého doplnkového tovaru zo sveta mobilov pod jednou strechou.
Ďalšie obchody

Ďalšie 3 tipy ako ušetriť

1.tip: Vyberajte si bezplatné verzie aplikácií

Platiť mobilné aplikácie nemusíte. Stačí vyberať z bezplatných a rovnako kvalitných verzií. Pred inštaláciou si dobre prečítajte recenzie zákazníkov a rozhodnite sa či aplikáciu budete skutočne využívať. Pokiaľ chcete platenú aplikáciu, vložte si ju do zoznamu prianí. Časom možno aplikácia zlacnie alebo bude na krátky čas neobmedzene sprístupnená a vy okamžite dostanete na túto akciu upozornenie.

2.tip: Využívajte dáta s rozumom

Využívajte dátové balíčky rozumne. Tiež sa vám už stalo, že ste potrebovali pripojenie na internet a zrovna vtedy vám došli dáta? Cieľom je vhodne nastaviť intervaly aktualizácií a vypnúť väčšinu notifikácií. Aplikácie sa tam nebudú načítavať voľne na ploche a brať vám dáta, ktoré potrebujete na iné veci.

3.tip: Používajte offline aplikácie

Vyskúšajte offline mapy. Ste v novom meste, potrebujete sa niekam dostať, lenže pri online mapách spotrebujete veľké množstvo dát. Stiahnite si do telefónu offline mapy, ktoré vám ukážu správnu cestu aj bez použitia pripojenia.

Súvisiace obchody

Okay, TPD, AliExpress, eBay.com, Electronic-star.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa