5 tipov, ako nakupovať na eBay

Tipy k nákupuNakupovanie 10. 11. 2021

eBay je trend, ktorý kedysi spôsobil revolúciu v nakupovaní. V čom spočívajú jeho najväčšie výhody? Nie je to len veľký výber produktov, nízke ceny a doprava zadarmo. Pozrite si pár tipov ako na eBay nakupovať ešte výhodnejšie.

Máte už za sebou prvý nákup? V našom minulom článku sme vám už prezradili, ako nakupovať na eBay a dnes budeme v radách pokračovať. Podelili sme sa s vami totiž o to najdôležitejšie, ale zďaleka nie so všetkým. Prinášame vám 5 tipov, ako úplne ovládnuť nakupovanie na eBay!

1. Hľadajte na eBay cenu dopravy

Tak ako na iných zahraničných portáloch aj tu nájdete množstvo produktov s dopravou zadarmo tzv. Free International Shipping. Túto možnosť môžete zaškrtnúť priamo pri vyhľadavní produktov vo filtri po ľavej strane.

Nenechajte sa však napáliť – množstvo obchodníkov práve o cenu dopravy navyšuje cenu tovaru. Produkt s dopravou zadarmo tak môže stáť rovnako, čo podobný výrobok s pripočítanou cenou dopravy. Nebojte sa tak porovnávať ponuky toho, čo sa vám páči, aj keď sa na prvý pohľad cena výrazne líši. Poštovné v obchode eBay.com vás väčšinou vyjde na cca 10 € (záleží však na konkrétnom obchode, môže byť aj nižšia).

doprava na eBay.com

Neverte vždy nápisu doprava zadarmo. O cenu dopravy na eBay môže byť navýšená celková cena výrobku.

2. Problémy s tovarom na eBay

Ak vám produkt nedorazí alebo vám príde poškodený, je čas využiť ochranu od eBay. Spor môžete otvoriť do 30 dní od prevzatia tovaru (prípadne termínu, v ktorom mal tovar doraziť a nedorazil). Do tejto lehoty musíte vyzvať eBay, aby do sporu vstúpil, inak sa automaticky uzavrie. Túto možnosť nájdete pri konkrétnom tovare vo svojom profile.

Ak ste využili platbu PayPal, máte na otvorenie sporu prostredníctvom PayPal 180 dní od zaplatenia – túto možnosť takisto nájdete vo svojom profile. Ale pozor! Je proti pravidlám eBay otvárať tieto dva typy sporov súčasne. Preto radšej najprv využite reklamáciu na eBay, a až potom reklamáciu prostredníctvom PayPal (má totiž dlhšiu dobu expirácie).

U konkrétneho tovaru vždy hľadajte poznámku Guarantee: eBay money back gurantee – tým sa vám eBay zaručuje pri konkrétnom produkte, že vám v prípade problémov vráti peniaze (túto záruku nenájdete pri každom produkte).

ako tovoriť spor na eBay.com

Máte problém s nedoručením zásielky na eBay? Nenechajte to obchodníkovi prejsť len tak a otvorte spor!

3. Kedy vám tovar z eBay dorazí?

Už pred nákupom viete približne zistiť, kedy by vám mal doraziť balíček. Záleží to zvyčajne od toho, odkiaľ k vám produkt putuje, uvidíte rôzne dlhú lehotu doručenia pod poznámkou Delivery (Doručenie). Podobne ako na AliExpress, aj na eBay sledovanie zásielky funguje výborne! Akonáhle si balíček objednáte a obchodník vám ho pošle, môžete sledovať pri tovare vo svojom profile, kde sa balíček práve nachádza pomocou sledovacieho čísla.

kedy dorazí tovar z ebay

Sledovanie zásielky z eBay funguje rovnako dobre ako na AliExpress.

4. Ako skrátiť dobu doručenia na eBay?

eBay funguje celosvetovo – to znamená, že tovar vám nemusí chodiť až z druhého konca sveta, ale pokojne z Nemecka alebo Veľkej Británie. Pre nákupy z Nemecka využite eBay.de a pre nákup z Veľkej Británie eBay.co.uk. V takom prípade sa môžete na svoju objednávku tešiť už do týždňa! Možnosť nakupovať výlučne z Európy si môžete rovno vyfiltrovať aj na eBay.com vyfiltrujte vo výberu po ľavej strane.

ebay nemecko

Pri využití napríklad eBay Nemecko vám bude zásielka doručená do niekoľkých dní.

5. Vrhnite sa na eBay aukcie!

Ešte ste neobjavili kúzlo aukcií? Najvyšší čas, v nich totiž spočíva najväčšia výhoda eBay! Nie len, že si nakupovanie okoreníte trochou napätia, ale ešte máte šancu získať fantastické kúsky za absurdne nízke ceny – aukcie väčšinou trvajú iba pár dní a pokiaľ máte šťastie a veľa ľudí si daný produkt nevšimne, je váš bez veľkej námahy a za nízku cenu.

eBay aukcie

Nakupovaním prostredníctvom eBay aukcií môžete získať skvelé výrobky za extrémne nízke ceny.

Nakupovať na eBay »
Chcete prezradiť tajomstvo, ako na eBay nakupovať ešte lacnejšie?Pre zobrazenie textu sa prosím zaregistrujte.Zaregistrovať saRegistrovať sa cez Facebook

Súvisiace obchody

GearBest, AliExpress, eBay.com, eBay.de, eBay.co.uk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa