5 tipov na predĺžený víkend v Európe

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie 10. 11. 2021

Leto sa síce skončilo, no vás to stále ťahá do zahraničia? Nieto divu. Jeseň je najfarebnejším ročným obdobím, ktoré má krásnu farebnú atmosféru. Doprajte si predĺžený víkend v niektorej z európskych metropol. Pozrite si s nami 5 tipov na najkrajšie mestá, zabookujte lacné letenky a vyrazte za dobrodružstvom.

Cestovať na jeseň sa oplatí hneď z niekoľkých dôvodov. Po prvé, všetky destinácie sa postupne vyľudňujú. Vďaka tomu si môžete užiť všetky pamiatky či vychýrené miesta v pokoji. Ďalším dôvodom sú lacnejšie letenky a ubytovanie. Klesajúce ceny súvisia práve s odlivom turistov. V hlavnej sezóne by ste zaplatili niekoľkonásobne viac peňazí, čelili extrémnym horúčavám a preplneným uliciam. Jeseň je skrátka ideálne ročné obdobie na poznávaciu turistiku.

TIP: Letíte z Viedne? Zájdite cestou do Primark Viedeň a nakúpte veci za skvelé ceny.

Európske mestá

Ak by ste chceli vymenovať destinácie kam na výlet v Európe, zoznam bude siahodlhý. Na vrchole rebríčka top miest stojí Londýn, Rím, Moskva, Barcelona či Paríž. Všetky tieto destinácie navyše spĺňajú kritérium odlety Bratislava, takže nemusíte cestovať do Viedne či Budapešti. Bookujte ubytovanie, letenky a užite si krásy európskych miest za super ceny.

europske metropoly

Objavujte krásy Európy vďaka lacným letenkám.

Moskva

Ruské hlavné mesto Moskva je bezpochyby jedným z najkrajších miest v Európe. Do Moskvy si zaletíte pohodlne ruskou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou Pobeda priamo z Bratislavy na moskovské letisko Vnukovo. Let trvá približne 2 hodiny a cez Kiwi letenky kúpite veľmi výhodne. Jedinou komplikáciou je, že si budete musieť vybaviť víza, ale prostrednictvom klientského centra v Bratislave je to rýchlovka. Za návštevu stojí Červené námestie, Chrám Vasilija Blaženého, ale aj slávny obchodný dom GUM. Rusko je krajina, ktorú raz za život musíte navštíviť a určite si ju zamilujete.

moskva

Fotku s Chrámom Vasilija Blaženého musíte mať vo svojom fotoalbume.

Londýn

londýn

Užite si jesenný Londýn a pozrite si Big Ben.

Štýlová destinácia, ktorá ponúka nekonečné zážitkové, poznávacie a nakupovacie možnosti je Londýn. Lacné letenky Londýn Bratislava prináša nízkonákladová letecká spoločnost Ryanair. Lieta sa pravidelne na letisko Stansted. Letenky sú lacné v podstate celoročne. Dávajte si akurát pozor na najnovšie zmeny v batožinovej politike. V Londýne si určite pozrite Buckinghamský palác, pozrite sa na mesto z Londýnskeho oka, prejdite sa po Tower Bridge a zaútočte na skvelé obchody na Oxfor Street. Večer si zájdite do pubu na fish & chips a budete sa cítiť ako praví Londýnčania.

Rím

Rím, známy aj ako večné mesto, by mal byť na zozname každého cestovateľa. Ak si hovoríte, že vás Rím neprekvapí, pretože ho notoricky poznáte z obrázkov, mýlite sa. Pocit, ktorý zažijete, keď na vlastné oči zbadáte slávne Koloseum vás bude sprevádzať celý život. Históriou dýchajúce Forum Romanum, dychvyrážajúci Panteón či nádherné Vatikánske múzeá sú len zlomkom z krás Ríma. K tomu úžasné talianske jedlo a tá najlepšia káva, akú vedia pripraviť len Taliani. Z Bratislavy lieta Ryanair a výhodné lety nájdete aj z Viedne.

rím

Hoďte si mincu do fontány Di Trevi a do Ríma sa podla legendy ešte niekedy vrátite.

Paríž

paríž

Piknik pod Eiffelovkou je dokonalou romantikou.

Mesto módy, štýlu a zaľúbených, to je Paríž. Je to mesto, ktoré má svojskú atmosféru a získa si srdce každého návštevníka. Let trvá okolo dvoch hodín a pristáva sa na letisku Beauvais Tille. Vidieť v Paríži všetko za víkend nestihnete, ale za návštevu stojí Eiffelova veža, Louvre, Notre Dame, Sacre Coeur a Champs-Élysées. Paríž je na jeseň najkrajší a je to skvelý tip na výlet pre zaľúbené páry. Ocení ho každá žena. Ak chcete zažiť pár dní v koži Parížana, zarezervujte si ubytovanie cez Airbnb a bývajte v krásnom byte v centre mesta za pár eur.

Barcelona

Láka vás zažiť posledné teplé dni a okúpať sa v mori? Katalánska Barcelona je tým pravým orechovým. Je to krásne mesto so svojskou energiou a radí sa medzi najnavštevovanejšie mestá v Európe vôbec. Dodnes nedostavaná Gaudího Sagrada Familia je architektonickou dominantou, bez ktorej návštevy z Barcelony ani neodchádzajte. Určite si pozrite Park Güell a zájdite si na futbal na slávny štadión Nou Camp. Zabookujte si hotel s bazénom cez Booking.com a oddýchnite si v teple. Večer si zájdite do baru na skvelé tapas a doprajte si pohárik lahodného španielskeho vína.

barcelona

Najväčšia dominanta Barcelony je Gaudího Sagrada Familia.

★Zarezervujte si ubytovanie za výhodné ceny★

    Ušetrite pri rezervácii ubytovania maximum. Zabookujte si izby v hoteloch a apartmánoch po celom svete za tie najlepšie ceny. Využite Tipli cashback a cestujte výhodne.

  • Booking.com – tisícky hotelov a izieb po celom svete
  • HotelVoucher – rezervujte si svoj hotel za výhodnú cenu
  • Hotels.com – vyberajte si z tisícok hotelov po celom svete

Súvisiace obchody

Booking, Kiwi.com, Air Malta, Iberia, Accor Hotels

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa