Ako na zdravý spánok v horúčavách?

Tipy k nákupuKrása a zdravie  |  Hobby a zábava 10. 11. 2021

Silné slnko a vysoké teploty - to k letu neodmysliteľne patrí. A my sa tomu náramne tešíme! No aj užívanie si slniečka má nejaké negatíva. Najradšej by ste boli nonstop pri vode, po chvíľke na slnku sa z vás leje pot a najmä, ako sa dá v týchto horúčavách poriadne vyspať?

Nemôžete zaspať, stekajú po vás kvapky potu, pod perinou nevydržíte ani minútku a najradšej by ste zo seba zhodili pyžamo a obliali sa studenou vodou. Ak máte takéto či podobné pocity, nezúfajte. S týmto trápením rozhodne nie ste jediný! Tipli prichádza s tipmi ako “dať horúčavám na frak” a užiť si konečne kvalitný spánok! :-)

Ako na spánok v horúčavách?

  1. Kúpa ventilátora je jednoduché riešenie v boji proti horúčave! Nastavte si ho na menšie otáčky, aby vás nerušil hluk a užívajte si pokojný spánok. Ideálne je postaviť ventilátor do okna, aby dochádzalo k cirkulácii chladného vzduchu po celej miestnosti.
  2. Vlastná klimatizácia. Nemáte doma klimatizáciu? Vytvorte si vlastnú. Stačí vám k tomu ventilátor a ľad. Pred ventilátor umiestnite zásobník s ľadom, ktorý sa bude pomaly topiť a ochladzovať miestnosť.
  3. Používajte hodvábne alebo saténové obliečky. Pod týmito materiálmi sa budete cítiť chladnejšie. Pomôcť chladu môže aj pyžamo vyrobené z rovnakých materiálov. V lete však môžete pokojne vyskúšať aj spánok bez pyžama! :-)
  4. Ventilátor (48 €, Hej.sk), Klimatizácia (359 €, Hej.sk), Ventilátor (69,90 €, Hej.sk)

  5. Naplňte ohrievaciu fľašu ľadovou vodou. Najlepší účinok má, ak ju použijete na ochladenie členkov a zadnej časti kolien.
  6. Vložte vankúš do chladničky. Pred spaním nechajte vankúš alebo oblečenie, v ktorom si pôjdete ľahnúť “zmraziť”. V posteli vás potom budú príjemne chladiť.
  7. Navlhčite plachtu, ktorou sa prikryjete namiesto periny (napríklad rozprašovačom vody na kvety). Bude vás príjemne ochladzovať.
  8. Spite nízko. Teplý vzduch stúpa hore. Preto ak je to možné, spite najnižšie ako to ide. Pokojne si dajte madrac na zem. Týmto jednoduchým trikom môžete spať v priestore, ktorý môže byť aj o stupeň či dva chladnejší a užívať si zdravý spánok. Nezabudnite na kvalitný matrac, ktorý nájdete napríklad v obchode Dream Lux.

Súvisiace obchody

Hej.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa