Chráňte svoje vlasy pred slnkom a slanou vodou

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie  |  Krása a zdravie  |  Nakupovanie  |  Hobby a zábava 10. 11. 2021

Na leto sa všetci veľmi tešíme. Teplo, slnko, dovolenka, šplechot vody. Cítite dovolenkovú atmosféru? Vaše vlasy z leta také nadšené nie sú. To, na čo sa my tešíme, im škodí. Zabráňte najhoršiemu a poriadne sa o ne starajte! Prezradíme vám, ako ich chrániť, aby aj v lete boli ako z reklamy.

Teplý vzduch, slaná a chlórovaná voda vlasy vysušujú a oslabujú. Rozštiepené končeky tiež nie sú príťažlivým vlasovým doplnkom. Predstavíme vám niekoľko trikov, ako poškodeniu vlasov v lete zabrániť. V lete si vlasy zaslúžia oveľa viac vašej pozornosti.

Kvalitná kozmetika pre zdravé vlasy

Slnečná kozmetika je špeciálne určená na starostlivosť o vlasy v lete. Chráni pred UV žiarením a je obohatená o vitamíny na vlasy, ktoré im dodajú živiny a potrebnú vlhkosť. Obsahujú pantenol, keratín, aloe vera a mätu? Tak potom máte v ruke šampón alebo kondicionér, ktorý je na leto stvorený. Kondicionéry bez oplachovania chránia vlasy pred silným slnečným žiarením a môžete ich aplikovať počas dňa aj častejšie.

MATRIX Biolage Sunsolaris Sun Repaor Treatment


 MATRIX Biolage Sunsolaris Sun Repaor Treatment

Elnino.sk - 10,60 €

NUXE SUN Šampón po opaľovaní na vlasy a telo


NUXE SUN Šampón po opaľovaní na vlasy a telo

Notino.sk - 8,90 €

ĽORÉAL PROFESSIONNEL Série Expert Solar


 ĽORÉAL PROFESSIONNEL Série Expert Solar Sublime Spray

Alza.sk - 14,90 €

Vlasy umývajte po každom opaľovaní a kúpaní. Vyberte si šampón určený na vlasy namáhané slnkom a raz do týždňa si doprajte balzam, kondicionér alebo masku, aby boli vaše vlasy zdravé a lesklé. Skontrolujte, či majú prípravky na vlasy, ktoré ste si vybrali hydratačnú zložku, aby ste vlasy zbytočne nezaťažovali a zabránili ich vysušovaniu.

Módny doplnok vaše vlasy dokonale ochráni

Ideálnym prostriedkom ochrany vlasov pred škodlivými lúčmi slnka sú aj žiadané módne doplnky, ako klobúk, šiltovka a šatka. Dopasujte ich k plavkám a okrem ochrany získate aj módny doplnok, vďaka ktorému vás na pláži nikto neprehliadne.

Desigual Šatka


Desigual Šatka Foulard LITTLE

Vivantis - 25,70 €

Doca Slamený klobúk


Doca Slamený klobúk

Vivantis - 20,80 €

Šiltovka New Era


New Era 9forty NBA Coastal

footshop.sk - 32,00 €

Krásne vlasy vďaka oleju

Malé množstvo kokosového, mandľového alebo argánového oleja vmasírujte do vlasov a dodajte im lesk, pružnosť a stratený objem. Nechajte olej pôsobiť aspoň 20 minút. Jeho účinok pocítite hneď, ako ho z vlasov zmyjete. Vysoký obsah antioxidantov a vitamínov C, A a E má aj kokosový olej na vlasy. Okrem toho, že olej oživí vlasy, má pozitívny vplyv aj na pokožku hlavy, ktorej dá slnko počas leta tiež poriadne zabrať.

kokos

Vyskúšajte kokosový olej a jeho účinky.

TIP: Dôležité vitamíny na vlasy si môžete doplniť aj vo forme tabletky.

Masky na vlasy – vlastná výroba

Masky na vlasy si môžete vyrobiť z bežne dostupných surovín aj doma. Vlasové masky vyživujú vlasy do hĺbky, vrátia im stratenú vlhkosť a proteíny a pokožku hlavy príjemne zjemnia. Pozrite si niekoľko tipov, vďaka ktorým svojim vlasom vrátite ich krásu.

Vlasová maska z kiwi

Kiwi chráni vlasy pred slnkom a ošetruje dehydrované vlasy. Roztlačte kiwi vidličkou a nechajte ho na vlasoch pôsobiť aspoň 15 minút. Vlasy nakoniec poriadne umyte.

Vlasová maska z ananásu

Ananás obsahuje vitamíny, ktoré chránia vlasy pred škodlivým slnečným žiarením a morskou a chlórovou vodou. Primerané množstvo ananásu poriadne rozmixujte a nechajte ho na vlasoch 15 až 20 minút. Nakoniec ich prepláchnite vodou. Vlasy budú krásne voňať a morská voda stratí svoju moc.

maska

Aj v lete môžete mať krásne a zdravé vlasy.

Medovo banánová maska

Zmixujte banán, ¼ hrnčeka medu a ½ hrnčeka jogurtu do hladkého krému. Rovnomerne ho naneste na vlasy a nechajte pôsobiť 15 až 20 minút. Vlasy nakoniec poriadne umyte. Vitamíny, antioxidanty a draslík, ktoré sa v banáne nachádzajú posilnia vlasové folikuly.

Maska z vajíčok a olivového oleja

Táto kombinácia vlasy zvlhčí a vyživí. Obsahuje vitamín E a zdravé tuky, ktoré majú priaznivý účinok najmä na rozštiepené končeky. Do rozšľahaného vajíčka postupne pridajte 2 PL olivového oleja a 1 PL bieleho vinného octu. Masku naneste na vlasy a nechajte pôsobiť 20 minút. Nezabudnite ich poriadne umyť.

Jahodová maska s majonézou

Masku plnú antioxidantov a zdravých tukov si vyrobíte z 8 kusov čerstvých jahôd a 2 PL majonézy. Po nanesení ju na vlasoch nechajte pôsobiť aspoň 15 minút a potom vlasy dôkladne umyte.

Nakupujte s Tipli lacnejšie

S Tipli nakúpite slnečnú kozmetiku vo vašom obľúbenom obchode ešte lacnejšie. Stačí využiť cashback a Tipli zľavové kupóny a na vašich vlasoch sa slnečné lúče a chlórová voda neprejavia.

Súvisiace obchody

Vivantis, ZelenýŽivot.sk, Notino, BIOnatural, DROGERKA.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa