Čo dať tento rok do Mikulášskej čižmičky?

Tipy k nákupuVianoce  |  Ostatné 10. 11. 2021

Vyčistili ste si už topánky? Nezabudnite ich v noci z 5. na 6. decembra umiestniť na okno. Ak ste boli celý rok dobrí, svätý Mikuláš vám do nich nadelí samé dobroty. Ak ste však neposlúchali, nájdete si v topánke iba uhlie! Tak úprimne, čo bude ukrývať tá vaša? :-)

Tradícia spojená so svätým Mikulášom samozrejme poteší najmä deti. Tie si s úprimnou zvedavosťou a očakávaním ukladajú topánočky na okná a čakajú čo sa v nich ráno objaví. Ako táto dlhoročná tradícia vlastne vznikla?

Mikuláš sa narodil v gréckom meste Patara v Malej Ázii. Po smrti jeho rodičov zdedil veľký majetok, ktorý si však nenechal pre seba. Namiesto toho ho rozdal chudobným. Asi najznámejší príbeh o Mikulášovi sa spája s tromi chudobnými dievčatami, ktoré nemali peniaze na veno. Mikuláš im preto v noci podaroval mešec peňazí, ktorý umiestnil na okno. A práve z tohto príbehu vznikla tradícia, udržiavaná až do dnešnej doby.

Síce nám tento zvyk evokuje najmä detstvo, na mikulášske darčeky nie sme nikdy pristarí. Vekom sa len menia predstavy o ideálnom darčeku. Tradíciu svätého Mikuláša oslavujeme najmä kvôli deťom, tento sviatok však nemusí patriť iba im. Obdarujte tento rok svojich súrodencov, rodičov, priateľa či spolubývajúce a nachystajte im do topánok prekvapenie.

Sladké prekvapenie

Tradičná mikulášska nádielka sa bez sladkostí nezaobíde. Čokolády, gumové cukríky, lízatká... Všetko, čo nám kazí zuby a my to predsa tak milujeme. :-) Porozmýšľajte, akú maškrtu má osoba, ktorú chcete obdarovať najradšej. Prípadne môžete tento rok pre zmenu darovať zdravé sladkosti z bioobchodov.

mikuláš

    Kde zohnať najlepšie maškrty?

  • Babičkina záhradka - internetový obchod s kvalitnou biokozmetikou a biopotravinami
  • Zdravý shake - tu nájdete najrozličnejšie zdravé mliečne shaky, ktoré poskytnú vyvážený komplex vitamínov a živín
  • BioCare - bio e-shop s výživovými doplnkami, diétnymi potravinami a mnohými zdravými maškrtami

Kozmetika nikdy nesklame

Najmä v prípade žien je kozmetika ideálnym darčekom. A nezáleží na tom, či sa jedná o narodeniny, meniny, Vianoce, alebo svätého Mikuláša. Stačí maličkosť ako obľúbená maska na vlasy, telové mlieko, dekoratívna kozmetika. Ak vám nevadí investovať o niečo viac, vedľa iste nešliapnete ani parfémom.

mikuláš

    Kam za kozmetikou na internete?

  • Notino - najobľúbenejší slovenský e-shop s parfémami, kozmetikou a výrobkami pre starostlivosť o telo a vlasy
  • Elnino - v internetovom obchode nájdete najrozličnejšiu kozmetiku, parfémy a všetko ostatné pre váš dokonalý vzhľad
  • Vivantis - tu okrem kvalitnej kozmetiky objavíte aj šperky, módu či ďalšie doplnky

Darujte knihu

Ak osoba, ktorú chcete obdarovať rada číta, máte vyhraté. Stačí zistiť autora alebo žáner, ktorý má najradšej a hor sa na nákupy! Nezabudnite si však pre kúpou overiť, či jej vybratý kúsok už neleží v knižnici. Kniha je najlepším darčekom pre všetkých milovníkov čítania!

mikuláš

    Nájdite knihy výhodne

  • Bux.sk - tisícky slovenských aj zahraničných titulov ponúka práve tento e-shop
  • Market24 - internetový obchod nie len s knihami ale aj celkovým vybavením pre bábätká a detičky, potrebami do domácnosti a ďalším

Teenageri milujú elektroniku

Vianoce už vykúkajú spoza rohu, preto si tie hodnotnejšie darčeky môžete odložiť až na ne. Malé elektronické doplnky však potešia každého teenegera. Pokazili sa mu slúchadlá? Túži po powerbanke alebo kryte na mobil? To sú všetko produkty, ktorými aj náročné srdce teenegera potešíte.

mikuláš

    Kde zavítať na nákup elektroniky?

  • Hej.sk - tu nájdete najrozličnejšiu elektroniku, ale aj kozmetiku, potreby pre domácnosť a záhradu a iné
  • Okay elektro - jeden z najznámejších predajcov elektroniky na Slovensku; nájdete tu všetko od slúchadiel cez práčku až po televízor
  • TPD - slovenský internetový obchod už dávno neponúka iba tovar pre domácnosť

Darujte spoločný čas

Čo je dnes vzácnejším darčekom ako čas, ktorého nikdy nemáme dostatok? Môžete vo svojom čase niečo vytvoriť ako napríklad chutnú večeru či obľúbený koláč. Alebo využite zľavové portály a kúpte svojim drahým poukaz na kávu, dezert, lístok do divadla, na koncert či poukaz na večeru a strávte spolu kvalitný čas.

mikuláš

    Všetko nájdete na zľavových portáloch

  • ZľavoKing - jeden z našich najznámejších zľavových portálov, kde nájdete stovky rôznych ponúk
  • Boomer - internetový obchod ponúka wellness pobyty ale aj lístky do aquaparku, divadla či poukaz na večeru

Súvisiace obchody

Bambino.sk, Vivantis, Travelking, Okay, TPD, ELNINO.SK, ZľavoHit.sk, Notino, BioCare, BabičkinaZáhrada.sk, BIOnatural, Feedo.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa