Cvičenie online - schudnite z pohodlia domova

Tipy k nákupuRodičia a deti  |  Chudnutie 10. 11. 2021

Chcete schudnúť, ale neviete ako na to? Nemusíte utrácať množstvo peňazí za posilovňu či osobného trénera. Stačí vedieť ako správne cvičiť doma! A Tipli má v rukáve pár trikov, ako schudnete rýchlo a natrvalo.

Donútiť sa na sebe makať rozhodne nie je jednoduchá záležitosť. Občas je premôcť sa a ísť cvičiť nadľudský výkon. Ako to už býva, najťažšie sú aj v tomto prípade začiatky. Po čase si telo na cvičenie zvykne a nebude môcť bez neho existovať. My pre vás máme pár tipov, ako schudnúť. Ostatné je na vás. Tak čo, idete do toho?

Cvičenie online alebo Cvičte doma

Najväčšou výhodou cvičenia doma je, že potrebujete len pohodlné športové oblečenie (napríklad práve z obchodu GymBeam, kde nakúpite aj výživové doplnky) a internet. Nikto na vás nebude čumieť (možno okrem vášho psa), nečaká váš žiaden rad na stroje či nepríjemný personál a nemusíte nikam dochádzať.

Na Youtube si môžete jednoducho nájsť niekoľko dielne tréningy alebo cviky na konkrétne partie. Stačí zadať správne kľúčové slová a to pravé orechové nájdete raz dva. Vyberať môžete napríklad z rôznych druhov jógy, pilates, brušného pekáča alebo problémových partií.

S cvičením doma ešte len začínate? Poobzerajte sa po športových pomôckach, ktoré by sa vám mohli hodiť.

Fitness náramok

Fitness náramky sú skvelá vec! Dokážu zaznamenávať počet prejdených krokov, vzdialenosť, monitorujú srdečný tep, počet spálených kalórií, sledujú kvalitu spánku alebo vás upozornia na dlhé sedenie.

online cvičení doma

Fitness náramky presne merajú aktivity ako behanie, byciklovanie, lyžovanie a golf, vďaka zabudovanému GPS. Medzi športmi, ktoré zaznamenávajú nechýba ani plávanie, pretože niektoré fitness náramky sú vodotesné.

Športové oblečenie a ďalšie doplnky

Športové oblečenie si vyberajte vždy priedušné a hlavne pohodlné, nech vás nikde neotláča. Obľúbenou voľbou mnohých žien sa stali legíny na cvičenie. Investicia do kvalitného športového oblečenia nie je malá. Na druhej strane vám kvalitné oblečenie vydrží dlhšiu dobu a nemusíte často kupovať nové. Ak chcete na nákupe ušetriť, vyskúšajte cashback od Tipli napríklad v obľúbenom obchode inSPORTline .

online cvičení doma

Podložka na cvičenie je nevyhnutnou pomôckou na jógu či pilates a ak chcete dosiahnuť rast svalou, budete potrebovať činky . Zaobstarajte si pomôcky na cvičenie a vytvorte si doma svoju malú osobnú posilovňu.

Ak hneď nemáte v domácnosti miestnosť, ktorú by ste mohli pretvoriť na “posilovňu” pokojne postačí aj obývačka. Hlavné je, aby vás nič nerozptyľovalo a mohli ste sa naplno venovať cvičeniu. Vezmite počítač, cvičebné pomôcky, nahoďte sa do pohodlného športového oblečenia a ide sa na to!

Zdroj: YouTube, Prvá lekcia zo 45 dňového plánu na chudnutie

5 zásad úspešného chudnutia

1. Zdravý a vyvážený jedálniček

Hovorí sa, že pekáč buchiet sa pečie v kuchyni. A tým pekáčom máme na mysli ako pekáč buchiet v rúre, tak na vašom bruchu. Čo tým chceme povedať? Ak zo seba pri cvičení aj vypustíte dušu, no následne sa zastavíte v McDonaldovi a vašej obľúbenej cukrárni, výsledky budú mizivé. Radšej si prelistujte Terno leták a naplňte chladničku zdravými potravinami.

K chudnutiu je nutné pristupovať komplexne. Poslúchať svoje telo a do jedálnička zaradiť zdravé potraviny ako chia semienka, avokádo, orechy a dostatok bielkovín, sacharidov a tukov (áno, aj tukov).

2. Strážte si kalorický príjem

Strážiť si kalorický príjem neznamená, že prestanete jesť. Naopak! Skúste si jeden deň naozaj starostlivo zaznamenávať, čo konkrétne a v akom množstve konzumujete. Pre sledovanie kalorického príjmu využite napríklad online kalorické tabuľky. Na konci dňa budete možno prekvapení, ako málo sa vlastne stravujete (hladujete).

Na chudnutie platí jednoduchá rovnica. Chudnete, ak je váš kalorický príjem nižší než kalorický výdaj (a naopak). Nepreháňajte to ale s kalorickým deficitom. Pre optimálne chudnutie je vhodné znížiť kalorický príjem o 10-15 % oproti bazálnemu metabolismu.

3. Športom k zdraviu

Ak nie ste zvyknutí behať, plávať alebo chodiť do posilovne, začnite pomaly. Zo začiatku môžete napríklad vystúpiť cestou domov o zastávku skôr, namiesto výťahu použite schody a na ďalší týžden si bežte zaplávať.

Postupne pridávajte na intenzite a náročnosti, činnosti obmeňujte. Ak nemáte čas chodiť do posilovne, cvičte online z domova. Ušetrí vám to množstvo času.

4. Pite obyčajnú vodu

Keď chcete schudnúť musíte obmedziť každodenný prísun sladených nápojov, ktoré zaťažujú organismus. Denne by ste mali vypiť aspoň 8 pohárov vody. Voda urýchľuje metabolismus, podporuje hydratáciu organismu a funkčnosť svalstva. Navyše čistá voda podporuje vylučovanie odpadových látok z tela, čo je pri chudnutí dôležité.

online cvičení doma

5. Nebojte sa proteínov

Konzumáciou proteínov zlepšíte svoje výsledky. Proteínový koktejl po tréninku doplní zásoby aminokyselín, urýchli proces regenerácie, a tiež doplní telu ½ denných požiadavkov vápníka.

online cvičení doma

Kde zohnať kvalitný proteín?

  • GymBeam - okrem športovej výživy nájdete v obchode napríklad pomôcky na cvičenie, šejkre a oblečenie na šport
  • eFitness - obchod ponúka široký sortiment výživových doplnkov, športového oblečenia a tiež športového vybavenia
  • inSPORTline - od proteínov až po výbavu na každý šport inSPORTline sa postará o vaše dokonalé vybavenie na cvičenie

★Získajte zľavu 5 %

Každý deň pre vás hľadáme nové zaujímavé zľavy a kupóny na slovenskom internete. Dnes sme objavili zľavu 5 % na Hej.sk na všetko.

Súvisiace obchody

Hej.sk, inSPORTline, AliExpress, GymBeam, BabičkinaZáhrada.sk, Herbatica.sk, Bohatstvo-Prírody.sk, Moja linia, eFitness.sk, eBay.co.uk, FIT PLUS,

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa