Dajte sa do formy - cviky na pevný zadok

Tipy k nákupuKrása a zdravie  |  Hobby a zábava 10. 11. 2021

Leto je blízko, ale vaše pozadie na tom ešte nie je tak, aby ste sa ním mohli chváliť? Poradíme vám, aké cviky sú na spevnenie a vytvarovanie zadku najlepšie. Cvičte poctivo a cviky na pevný zadok vás zmenia už za 30 dní.

Na pevnom zadku môžete popracovať aj doma. Stačí cvičenie s váhou vášho tela. Ak chcete, aby bolo cvičenie intenzívnejšie, použite jednoručky. Cvičenie zamerané na zadok nespevňuje len spomenutú partiu vášho tela. Odzrkadlí sa aj na spevnených stehnách.

4 zázračné cviky na pevný zadok a stehná

1. Drepy

Cviky na zadok sú rôzne, ale bez drepov to nepôjde. Stretli ste sa s drepovou výzvou? Ide o rozpis drepov na 30 dní. Od 50 drepov, ktoré urobíte v prvý deň sa dopracujete až na 245 drepov v deň posledný. Pri pravidelnom cvičení sa k peknému zadku dopracujete už za 30 dní. Skúste to!

Aby bolo cvičenie naozaj účinné, dajte si záležať na správnom postoji a držaní tela a nezabudnite dýchať. Smerom dole výdych, pri návrate k východiskovej pozícii nádych. Trúfate si na drepy so záťažou? Zoberte si jednoručky a drepy budú ešte náročnejšie. A čo tak drepy na jednej nohe? Ešte stále si myslíte, že drepy sú nudné?

Zdroj: youtube.com/Michal Pataky

Drepy vám na spevnenie zadku odporučí každý tréner. Doplňte ich o ďalšie cviky a pohľady opačného pohlavia pritiahnu aj pekné nohy. Vyskúšajte cviky, ktoré sú pre pekný zadok a vypracované nohy najlepšie.

2. Výpady

Medzi najúčinnejšie cviky na stehná patria výpady. Dajte si 8 až 10 opakovaní na každú nohu v troch sériách. Cítite, ako sa napína stehenný a sedací sval? Cvičíte správne. Pri drepoch si telo rýchlo zvykne na rovnaký pohyb. Výpady cvičenie príjemne oživia a váš zadoček bude ešte pevnejší.

Zdroj: youtube.com/Michal Pataky

3. Dvíhanie panvy

Tento na pohľad jednoduchý cvik vám dá poriadne zabrať. Dvíhanie panvy natiahne stehenný a sedací sval zase iným smerom. Stehná a zadok musia spolupracovať. Inak sa k dokonalým krivkám nedopracujete. Cviky na pevný zadok nie sú len o posilnení a spevnení zadku.

Zdroj: youtube.com/Michal Pataky

4. Cviky na stehná

Ako by to vyzeralo, keby ste mali krásny pevný zadok a ochabnuté vnútorné stehná? Viete si to vôbec predstaviť? Zdvihy nôh a nožnice patria medzi najjednoduchšie cviky na vnútorné stehná a na cvičenie doma sú ako stvorené. Dajte si tri série po 30 opakovaní a ochabnuté stehná budú minulosťou.

Pravidelnosť vedia k výsledkom

Cvičte aspoň 2 – 3 krát do týždňa. Na cvičenie sa sústreďte a cviky vykonávajte naozaj poctivo. Neflákajte sa. Oklamete len seba a svoje telo. Zaraďte do svojho tréningového plánu aj kardio v podobe behu alebo cyklistiky. Vyskúšajte smoothie na chudnutie a k výsledku sa dopracujete rýchlejšie.

★Tajomstvo, ako nakupovať športovú výbavu lacnejšie.

Vedeli ste, že Tipli vám poskytuje tie najaktuálnejšie zľavy a kupóny? Využite Tipli cashback a nakupujte za tie najvýhodnejšie ceny.

Súvisiace obchody

SportsDirect.com, Adam Sport, Gamisport.sk, Sportega, Top Ski

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa