DIY darčeky na Vianoce

Tipy k nákupuVianoce  |  Ostatné 10. 11. 2021

Nudí vás už každé Vianoce darovať otrepané ponožky, knihu či sveter? Prekvapte svojich blízkych svojou originalitou a obdarujte ich tento rok vlastnoručne vyrobenými darčekmi. Darujete niečo netradičné a ešte aj ušetríte nejaké to euro navyše. ;-)

Dochádzajú vám rokmi nápady čo dať svojim blízkym na Vianoce? Žiaden strach, ani zďaleka v tom nie ste sami. Použite ťaháky od Tipli a vyriešte darčeky raz-dva. Nákupmi cez internet sa navyše vyhnete vynervovaným predavačkám a nekonečným radom v nákupných centrách. A z každého nákupu s Tipli získate cashback.

Darujte knihu dobrodružstiev

DIY darčeky na Vianoce

Na niektoré spomienky a detaily môžete časom zabudnúť. Nie však, ak vám spoločne strávené chvíle bude pripomínať kniha zážitkov či dobrodružstiev. Výroba tohto originálneho darčeka na Vianoce je skutočne jednoduchá.

Čo potrebujem? Prázdnu knihu, pastelky, fotografie, staré lístky, lepidlo.

Ako postupovať? Jednotlivé stránky vyzdobte podľa vášho uváženia. Môžete na nich napísať príbehy, nalepiť spoločné fotky, pripnúť lístky z divadla, metra, čokoľvek čo vám utkvelo v pamäti.

Vyrobte puzdro na mobil, tablet či knihu

DIY darčeky na Vianoce

Výroba tohto darčeka je už o niečo zložitejšia, s našim návodom, trochou šikovnosti a trpezlivosti to však iste zvládnete. Mobil a tablet používame každý deň. Obdarovaný iste ocení neobyčajný obal, ktorý jeho poklady ochráni. Obal na knižku môže navyše použiť na viacero kníh, podľa toho, ktorú práve číta.

Čo potrebujem? Látku, gombičky, nášivky, ihlu, niť.

Ako postupovať? Zistite rozmery mobilu, tabletu či knihy, pre ktorú obal šijete. Vždy pridajte centimeter - dva, aby bol obal radšej trošku voľnejší a nie príliš tesný. Látku ostrihajte podľa rozmerov, zošite, prípadne zakomponujte zips. Na záver výtvor ozdobte gombičkami a nášivkami.

Vytvorte neobyčajnú šperkovničku/ fotorámik

DIY darčeky na Vianoce

Fotorámikov aj šperkovničiek je k dispozícii celá kopa. Vy však budúceho majiteľa poznáte osobne, preto môžete z obyčajných vecí spraviť originálne napríklad podľa záľub obdarovaného. Oblebte ich kvetmi, trblietkami, spoločnými fotkami, farebným papier. Predstavivosti sa medze nekladú. :-)

Čo potrebujem? Obyčajný fotorámik/šperkovničku, lepidlo, farebný papier, trblietky.

Ako postupovať? Premyslite si ako chcete aby rámik či šperkovnička vyzerali. Naneste na jeho pevné lepidlo a postupne vkladajte jednotlivé ozdoby.

Najvzácnejším darčekom je čas

DIY darčeky na Vianoce

Nemusíte ani vyrábať ručne vyrobené darčeky na Vianoce. Najvzácnejšie, čo môžete vašim blízkym darovať je totiž váš čas. A to v dnešnej uponáhľanej dobe dvakrát toľko! Môžete s nimi tráviť voľný čas podľa ich priania, spraviť im masáž alebo za nich poupratovať/navariť, aby mali čas navyše pre seba.

Čo potrebujem? Menšiu zručnosť v skicári/photoshope, papier, lemovačku.

Ako postupovať? V skicári alebo nejakom jednoduchom photoshope vytvorte grafiku, napíšte koľko hodín svojho času ste osobe ochotní venovať a prípadne aj na aký účel (napr. hodinová masáž). Určite sa vaši drahí nad nápadom pousmejú a potešíte ich. :-)

Naučte obdarovávať aj deti

DIY darčeky na Vianoce

Pre deti je dôležité, aby vedeli darčeky nie len prijímať, ale aj darovať. Stačí ak niečo s láskou vyrobia. Možno už spomínaný fotorámček, knihu, jednoduché šperky či ozdoby na vianočný stromček. Pokojne stačí aj "obyčajná" kresba, ale uvedomia si hodnotu obdarovania blízkych.

Čo potrebujem? Keď sú deti ešte menšie, budú potrebovať najmä vašu pomoc. Ďalej náradie závisí od konkrétnej vyrábanej veci.

Ako postupovať? Opäť sa to veľmi líši od toho, pre výrobu čoho ste sa nakoniec rozhodli.

Súvisiace obchody

Stoklasa, AliExpress, Najdarček.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa