Fotografia na počkanie: Aký instantný fotoaparát si vybrať?

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie  |  Nakupovanie 10. 11. 2021

Instantná fotografia je štýlová, retro a jej obsluha je veľmi jednoduchá. Zvládne ju aj úplný začiatočník, pretože všetky fotoaparáty sú plne vybavené automatickou expozíciou a vyžadujú si minimálne nastavenia. Možností je viacero. Najlepšie však vychádza Polaroid alebo Fujifilm.

Polaroid fotoaparát bol kedysi ikonou medzi instantnými fotoaparátmi so samovyvolávacím filmom. V roku 2008 však firma Polaroid ukončila výrobu instantného filmu, čo do veľkej mieri ovplyvnilo predaj jej instantných fotoaparátov a túto dieru na trhu vykryl Fujifilm s fotoaparátmi Fujifilm Instax.

Polaroid alebo Fujifilm?

Instantné fotoaparáty sa od ostatných klasických fotoaparátov odlišujú hlavne svojim retro vzhľadom. Ich nevýhodou je však vyššia cena za film. Náhradné filmy pre Polaroid aj Fujifilm sa pohybujú okolo 17 eur. Okrem farebného filmu je k dispozícii i čiernobiely film a celá rada farebných rámikov. Instantná fotografia je vyvolaná približne do troch minút.

TIP: Kúpte si za výhodnú cenu Polaroid alebo Fujifilm v online obchode Alza.sk. Uplatnite si až 30 % zľavu na všetko.

Či už je to fotoaparát Fujifilm alebo Polaroid, každý má svoje výhody a nevýhody. Zjednodušene povedané, Fujifilm je ideálny ako automatický fotoaparát na každú príležitosť a Polaroid je vhodný pre tých, ktorí obľubujú retro štýl.

Polaroid

Polaroid Originals OneStep 2 Instant Analog Graphite Black

Polaroid Originals OneStep 2

Polaroid Originals OneStep 2 Instant Analog Graphite Black z Mall.sk.

  • Polaroid cena: 86,50 eur s kartou Mall (bežná cena: 136,50 eur)
  • Parametre: objektív 0,6 m, ohnisková vzdialenosť 106 mm, vysokokapacitná lítium-iónová batéria

Polaroid Originals One Step 2 je instantný fotoaparát, ktorý má originálny dizajn s modernými prvkami. Vo svojej výbave má objektív v špičkovej kvalite a výkonný blesk. Fotoaparát Polaroid má vysokokapacitnú lítium-iónovú batériu s veľkou výdržou, poprípade možnosťou jej dobitia cez USB kábel.

Kúpiť na Mall.sk

Polaroid SNAP

  • Polaroid cena: 142,90 eur (pôvodná cena 159 eur)
  • Parametre: zabudovaný časovač, micro SD karta, technológia tlače, ZINK Zero Ink, 3 režimy fotografií

Polaroid SNAD Instant Digital je digitálny fotoaparát, na ktorom oceníte časovač na selfie fotografie, technológiu tlače ZINK Zero Ink a 3 režimy fotografií. Všetky fotografie môžete ukladať na pamäťovú kartu micro SD. Špeciálny režim Photobooth nasníma až 6 snímok za 10 sekúnd. Instatný fotoaparát uchová vaše fotografie nepoškodené vďaka potiahnutej ochrannej vrstve. Nevýhodou fotoaparátu Polaroid je, že nemá zabudovaný blesk.

Polaroid SNAP

Mini Polaroid SNAP Digital kúpite v Datart.

Kúpiť na Datart.sk

Fujifilm

Fujifilm Instax Mini 70

Fujifilm Instax Mini 70

Fujifilm Instax Mini 70 kúpite v eshope Hej.sk.

  • Fijifilm cena: 103 eur (bežná cena 139 eur)
  • Parametre: samospúšť, výkonný blesk, rýchlosť uzávierky 1/400 sec. min., LCD, veľkosť fotografie 62x46 mm, napájanie 2xCR2

Fujifilm Instax Mini 70 je novší model od Fujifilm Instax Mini 90. Poskytuje kompaktnejšie rozmery a prepracované vyváženie jasu. Vďaka funkcii korekcia jasu sú fotografie v šere dostatočne svetlé. Nechýba mu ani selfie mód a praktické zrkadlo, časová spúšť a ďalšie programované režimy.

Kúpiť na Hej.sk

Fujifilm Instax Mini 90

  • Fijifilm cena: 149 eur
  • Parametre: ostrenie s makro predsádkou 0.3-0.4 m, automat. expoz. režimy, rýchlosť uzávierky 1/400 sek., min. vzdialenosť 0.5 m, 2x spúšť

Fujifilm Instax Mini 90 má klasický dizajn a získal množstvo ocenení. Tento instantný fotoaparát produkuje fotografie o veľkosti vizitky. Umožňuje nastavenie scénických režimov a radu funkcii vrátane časovej spúšte, viacnásobnej expozície a režimu makra. K dispozícii je v čiernej a hnedej variante.

Fujifilm Instax Mini 90

Fujifilm Instax Mini 90 nájdete v eshope Okay.

Kúpiť na Okay

★ Hľadáte fotoaparát na dovolenku? ★

Vyberte si z digitálnych fotoaparátov, instantných fotoaparátov alebo zrkadloviek v jednom z 220 obchodov, kde ušetríte až 25 % z ceny produktov. Z každého nákupu vďaka Tipli.sk získate peniaze späť.

Súvisiace obchody

Hej.sk, AliExpress, eBay.com, Andrea Shop

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa