Kokosový olej: superpotravina alebo len trik predajcov?

Tipy k nákupuRodičia a deti  |  Chudnutie 10. 11. 2021

Skutočne po konzumovaní kokosového oleja schudnete? A aké sú vlastne jeho účinky na naše telo a vlasy? Pozrime sa spolu pod pokrievku najdiskutovanejšej superpotraviny dneška.

Kokosový olej sa získava z jadier zrelých kokosových orechov a patrí medzi takzvané superpotraviny, pretože má vysoký obsah látok a vitamínov, ktoré prospievajú zdraviu a podporujú zdravý životný štýl. Hlavnou zložkou je kyselina laurová, ktorá má antivirové účinky. Výborné sa hodí na varenie, pečenie, ale široké využitie má aj v oblasti kozmetiky. Čítajte ďalej a dozviete sa, na čo všetko môžete túto superpotravinu použiť.

Kokosový olej použitie

Dalo by sa povedať, že kokosový olej môžete použiť takmer na všetko. Nech už namiesto telového mlieka po sprchovaní alebo ako hlavnú ingredienciu do receptu.

1. Kokosový olej na pleť

Veľmi účinný je pri starostlivosti o pokožku. Dokáže zázraky na suchej pleti či podráždenej pokožke po holení. Kokosový olej dokonca pomáha pri liečbe ekzému. Vysoký obsah prírodných látok v ňom zabraňuje starnutiu pokožky a je vhodný aj pre jemnú detskú pokožku.

kokosový olej

Kokosový olej môžete použiť aj na akné.

2. Kokosový olej na vlasy

Okrem iného môžete použiť kokosový olej na vlasy. Posilní ich proti vypadávaniu, vyživí rozštiepené končeky a dodá im lesk. Vedeli ste o tom, že môžete použiť kokosový olej na zuby? Po vyčistení zubov bežným spôsobom, si ich minútu až dve vyčistite kokosovým olej. Pri pravidelnom používaní vám ich pomôže vybieliť.

3. Kokosový olej recepty

Kokosový olej môžete použiť ako potravinu pri príprave pokrmov, napríklad do palaciniek či ovsenej kaše, ako náhradu masla alebo ho konzumovať len tak. Skúste kokosový olej na vyprážanie a vymeňte ho za ten klasický. Vydrží teploty až do 200 °C, takže sa nepripaľuje a neprská, navyše dodá vašim jedlám exotický nádych.

4 rady ako si vybrať ten správny kokosový olej?

  1. Panenský, lisovaný za studena - Len panenský kokosový olej lisovaný za studena si uchová všetky prospešné látky a vitamíny.
  2. V skle - Vyberajte si ten, ktorý je balený v skle, čo zaručuje jeho lepšiu kvalitu a trvanlivosť.
  3. S vôňou - Kvalitný kokosový olej by mal po kokosoch aj voňať. Kokosový olej bez vône sa jej totiž zbavuje chemicky. Tým sa z neho dostávajú aj všetky telu prospešné látky.
  4. BIO kvalita - BIO kvalita vždy zaručuje šetrné získanie kokosového oleja z kokosu a jeho kvalitu.

Kokosový olej na chudnutie

Keďže kokosový olej zrýchľuje metabolizmus a potláča hlad, je dokonca vhodný aj na chudnutie. Stačí jedna lyžička denne, ktorá zaženie hlad či vašu chuť na sladké. Kokosový olej sa totiž dlhšie trávi a telu tak dodáva potrebnú energiu postupne. Jeho každodenná konzumácia pomáha regulovať hladinu inzulínu v krvi, tým bráni nedostatku cukru v tele a návalom hladu.

kokosový olej z babičkina záhrada, kokosový olej z pilulka.sk, kokosový olej prezdravie.sk

Účinky kokosového oleja sú priam zázračné. Na obrázku (zľava): Kokosový olej z babickinazahrada.sk (4,83 €), Kokosový olej z prezdravie.sk (7,80 €), Kokosový olej z Pilulka.sk (4,99 €)

Kokosový olej cena

Cena kokosového oleja sa líši v závislosti od kvality a spôsobu spracovania. Za ten kvalitnejší si možno priplatíte, avšak určite to bude stáť za to. Dnes je už ponuka dosť široká, aby ste si mohli vyberať. Kokosový olej zoženiete v každej predajni so zdravou výživou, ale aj lekárniach či drogériách.

Kde kúpiť kokosový olej najlacnejšie?

  • Pilulka.sk - online lekáreň, v ktorej zoženiete všetko, čo pre dokonalé zdravie potrebujete. Od liekov, cez vitamíny až po doplnky stravy.
  • Babičkina záhradka - internetový obchod s kvalitnými bioproduktmi, kozmetikou, liečivými bylinkami a zdravými receptami.
  • Prezdravie.sk - ďalšia z online lekární, ktorá sa stará o vaše zdravie. Okrem iného poskytuje aj lekársku poradňu, v ktorej môžete kontaktovať odborníka.

Súvisiace obchody

Pilulka.sk, BioCare, BabičkinaZáhrada.sk, Prezdravie.sk, FIT PLUS

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa