Lyžiarska sezóna odštartovala - tipy na lacné lyže a lyžiarsku výbavu!

Tipy k nákupuNakupovanie 10. 11. 2021

Nadšenci lyžovania pozor! Poradíme, kde kúpiť lacné lyže a športové vybavenie najlacnejšie. Ani my nechceme utratiť celú našu výplatu za lyžiarske vybavenie, a preto sme vypátrali kde ho nájsť najvýhodnejšie!

Lyžiarske strediská praskajú vo švíkoch, a to znamená jediné - obľúbené obdobie lyžiarov je v plnom prúde. Síce nás tento rok Perinbaba neobdarila práve štedrou snehovou nádielkou, naše hory ponúkajú dostatočne dobré podmienky na poriadnu lyžovačku.

Zimná dovolenka však rozhodne nie je lacnou záležitosťou. A ak aj vaša peňaženka plače už len pri jej spomenutí, ste na správnou mieste. Inšpirujte sa našimi tipmi, ako nakúpiť bundu, oteplovačky, lyže, prilbu a všetko ostatné a neutratiť za to majland.

Lyže a lyžiarska výbava najvýhodnejšie? Jedine s Tipli!

Ak chcete nakupovať za menej peňazí (a to nie len lyže), využite náš cashbackový portál Tipli.sk, kde vám po nákupe vrátime časť peňazí späť na váš účet. Odmenu z nákupu získate z obchodov ako Hej.sk, Booking.com, ZOOT, inSPORTline a ďalších.

Kúpte si padnúce lyžiarky lacno

Dobre padnúce lyžiarky sú základ každej lyžovačky. Nie je nič horšie ako keď vás počas lyžovania otláčajú alebo naopak, keď máte nohu príliš voľnú. Vyberajte preto starostlivo a nezabudnite, že pri lyžovaní budete mať na nohách možno viac vrstiev alebo hrubšiu ponožku.

lyže

Lyžiarky sú ďalšou vecou na ktorej sa dá ušetriť. Zľava: pánske lyžiarky Tecnica (119,95 €), detské lyžiarky HEAD (47,95 €), dámske lyžiarky Tecnica (119,95 €)

Vyberte si výhodne lyžiarsku bundu

S lyžiarskou bundou sa môžete pokojne trošku odviazať a staviť na farebnejšie modely. Nech vás je na svahu vidieť! Výhodné je, ak má bunda aj snežný pás a nefúka vám tak na kríže. Väčšina lyžiarskych búnd má dnes aj vrecko na rukáve, aby ste nemuseli skipas vyberať z vrecka.

Tipli TIP: Pri obliekaní sa na lyžovačku je výhodné vrstvenie. Je vám teplejšie ako len pri jednej hrubej vrstve a zároveň si môžete vrstvy vyzliecť podľa potreby.

lyže

Zažiarte na svahu v štýlovej lyžiarskej bunde. Zľava: dámska funkčná bunda Meatfly Fluffy (153,95 €), pánska vodezdorná bunda Burton (69,15 €), dámska zimná bunda Nuger (161,95 €)

Zaobstarajte si lyžiarske nohavice lacno

Lyžiarske nohavice zlaďte s bundou a budete hviezdou celého strediska. Odporúčame tie na traky, pri ktorých vám sneh nezájde za chrbát.

lyže

Bez lyžiarskych nohavíc sa na zjazdovke nezaobídete - vyberte si ich za výhodnú cenu. Zľava: dámske nohavice (49,95 €), pánské nohavice (49,95 €), detské nohavice (22,95 €)

Kde kúpiť lacno lyžiarske nohavice?

Viete o tom, že ak objednáte lyžiarske nohavice z Tipli, získate z každej objednávky peniaze späť na účet? Lyžiarske nohavice zoženiete za výhodnú cenu napríklad v obchodoch ZOOT, inSPORTline alebo napríklad Gamisport.

Bezpečnosť na prvom mieste

Výzor je jedna vec. Nezabúdajte však, že aj v prípade lyžovania musíte myslieť v prvom rade na svoju bezpečnosť. Pády na lyžiach vedia byť často škaredé a môžete si vážne ublížiť. Prilba síce na našich svahoch doposiaľ nie je povinná časť výbavy, určite však jej výber nepodceňujte.

TIP: Zimná dovolenka vás nemusí stáť majland. Spísali sme pre vás pár tipov, ako ušetriť na zimnej dovolenke.

lyže

Lyžiarske helmy sa dajú zaobstarať aj lacno. Zľava: Worker (22 €), Worker (23,60 €), Salamon (61 €)

Vyberte si lyžiarske doplnky za super ceny

Keď už máte to základné, nezabudnite ani na ďalšie nevyhnutnosti na svah. Vodezdorné rukavice do silnejších mrazov, kukla pod prilbu, lyžiarske rukavice a ďalšie viete nakúpiť tiež za výhodnejšie ceny.

Tipli TIP: ak vám počas lyžovačky zvykne byť zima na nohy, vyskúšajte hrejivé vložky do lyžiarok.

lyže

Oživte svoj outfit štýlovými a praktickými doplnkami. Zľava: Lyžiarske okuliare Worker (23,60 €), Lyžiarske rukavice (15,95 €), Kukla (24 €)

Ako vybrať správne zjazdové lyže?

Všeobecne platí pravidlo, že by lyže mali dosahovať medzi bradu a nos, ženy a deti môžu mať lyže vysoké aj 5 až 10 cm pod bradou. Dĺžka lyží sa odvíja tiež od vašej hmotnosti. Ľahčím osobám sa odporúčajú kratšie lyže, naopak osoby s väčšou váhou by mali mať lyže dlhšie.

Nie ste si istí výberom vhodných lyží? Kontaktujte obchody, v ktorých ich chcete kúpiť. Radi vám poradia, aké lyže a vybavenie je pre vás to pravé.

4 tipy na obchody, kde zoženiete lacné lyžiarske vybavenie

  • inSPORTline - internetový obchod ponúka lyžiarske prilby, kukly a chrániče na lyže a snowboard
  • Gamisport.sk - na lyžovačku tu nájdete všetko - od lyží, cez palice až po lyžiarske okuliare
  • Tchibo - má vo svojom sortimente aj lyžiarske nohavice a helmy
  • AliExpress - v ponuke čínskeho trhoviska nájdete doslova všetko; a výnimkou nie je ani kompletné lyžiarske vybavenie
Zľavy na športový tovar

Netrafili sme sa do vášho vkusu? Omrknite si aj ďalšie obchody zamerané na šport.

Súvisiace obchody

Action Zážitky, Adrop.sk, Bonprix, inSPORTline, AliExpress, Booking, Footshop, SportsDirect.com, GymBeam, Adam Sport, Gamisport.sk, eBay.com, Sportega

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa