Mesiac kníh je tu: 3+1 rady pre každého milovníka kníh

Tipy k nákupuTipy a triky  |  Nakupovanie 15. 5. 2022

Radi trávite čas nad dobrou knihou, ale v poslednom čase na to máte málo času alebo neviete po akej knihe siahnuť? V tomto článku sa s vami podelíme o rady ako si nájsť čas na čítanie, a tiež ako si vybrať dobrú knihu a ako kúpite knihy najvýhodnejšie.

Marec je mesiac kníh už od roku 1955. Táto tradícia vznikla na popud ministerstva, pretože ľudia málo čítali. Preto sa jeden mesiac v roku venoval vždy na propagáciu kníh a čítania. Ľudia naozaj začali viac čítať a mnohí sa snažia “mesiac kníh” dodržiavať a každoročne si v marci prečítajú nejakú novú knihu.

1. Ako nájsť viac času na čítanie ?

Dnešný svet je však dosť uponáhľaný a niekedy je ťažké si nájsť čas na svoje koníčky, relax a rozčítanú knihu. Ako si nájsť trochu času na prečítanie dobrej knihy?

  • Čítanie pred spaním - čítanie pred spaním je naozaj dobré pre lepší spánok a dobré sny. Nechajte si knihu položenú na nočnom stolíku, aby ste ju mali vždy po ruke.
  • Vymeňte počítač za knihu - ak pracujete za počítačom, po príchode domov z práce počítač už nezapínajte. Radšej ho vymeňte za dobrú knihu.
  • Využitie čas na cestách - čítajte v dopravných prostriedkoch, cesta vám utečie rýchlejšie. Ak však šoférujete, zožeňte si napríklad audioknihu.
  • Napustite si vaňu - ponorte sa do vane plnej teplej vody a vezmite si so sebou aj knihu.
  • Rozvrhnite si čas - naplánujte si svoj čas na týždeň vopred. Nezabudnite doň zahrnúť aj čas na čítanie.
  • Vyberajte si knižné série - keď prečítate prvú časť, určite vás to dovedie aj k ďalšej.
  • Vytvorte si zoznam - napíšte si zoznam kníh, ktoré chcete prečítať napríklad za rok. Na konci roka si ho môžete skontrolovať.

2. Knihkúpectvo, kde vám vrátia peniaze je Bux.sk!

Ten kto číta pravidelne určite vie, že knihy nie sú najlacnejšia záležitosť. Preto vám prinášame tipy, ako kúpiť knihy najvýhodnejšie.

knihy

Nájdite si chvíľu pre seba a zrelaxujte pri dobrej knihe.

Kníhkupectvo Bux.sk

Bux.sk je internetové kníhkupectvo, ktoré už od roku 2011 čitateľom ponúka vždy aktuálne novinky na trhu od domácich aj zahraničných autorov. V roku 2015 sa zlúčil s najväčším knižným zasielateľom Media Klub. Bezplatná registrácia, bonus v podobe zľavy 2 % pre prihlásených užívateľov, knihy v predpredaji so zľavou až 20 %, každý deň Kniha dňa so zľavou 50 % a mnoho ďalších výhod ponúka svojim užívateľom práve Bux.sk. Už pri nákupe nad 30 € získate dopravu zadarmo.

Ako ušetriť v knihkúpectve Bux.sk:

  • Cashback - Bux.sk patrí medzi viac než 220 našich partnerov, kde nákupom získate peniaze späť na Váš účet. ☛ Získať cashback z nákupu knihy
  • Členstvo v Media Klube - Registrácia aj zrušenie členstva je zadarmo. Ako člen klubu môžete nakupovať knihy o 10-50 % lacnejšie než v bežných kníhkupectvách, novinky so zľavou máte minimálne 20 % a knihu dňa so zľavou 50 %.
  • Doprava zadarmo - Dopravu zadarmo získate už pri nákupe nad 30 €.
  • Exkluzívne zľavy Bux.sk - Každý deň pre vás hľadáme aktuálne zľavy a zľavové kupóny na slovenskom internete. Tie najlepšie potom nájdete na špeciálnej stránke Bux.sk zľavy

3. Ako si vybrať dobrú knihu ?

Neviete ako si vybrať dobrú knihu? Už ste niekoľkokrát po pár stranách knihu odložili späť na poličku? Skúste si vybrať knihu podľa odporúčania iných. Samozrejme každý ma iný vkus a to čo sa páči jednému, sa nemusí páčiť vám, ale na začiatok sa skúste spýtať vašich známych, akú dobrú knihu naposledy čítali.

knihy

Pri výbere knihy sa inšpirujte rebríčkom najpredávanejších kníh.

Alebo si nechajte poradiť v kníhkupectve. Či už navštívite kamennú predajňu alebo online kníhkupectvo, každé kníhkupectvo má zvyčajne vytvorený rebríček bestsellerov, teda kníh, ktoré sa predávajú a čítajú v posledných mesiacoch najviac. Navyše si môžete prečítať aj recenzie a niečo viac sa o knihe dozvedieť. K dispozícii je často aj Martinus poukážka, ktorá vám navyše stiahne cenu knihy nižšie.

4. Knižné novinky, na ktoré sa môžete v marci tešiť

Vybrali sme pre vás tie najočakávanejšie a najznámejšie novinky, ktoré vyšli v posledných dňoch. Ak váhate, akú knihu si prečítať, pozrite sa na nami vybrané tituly.

mesiac kníh - knižné novinky

Knižné novinky na marec 2018! Zľava: A. J. Fynn - Žena v okne (cena: 11,62 €), S. K. Tremayne - Dieťa ohňa (cena: 10,06 €), Danielle Steel - Rozbúrená voda (cena: 9,28 €), M. P. Nordba - Bez kože (cena: 10,84 €) dostupné na bux.sk

A. J. Fynn - Žena v okne

Príbeh je o Anne Foxovej, ktorá už 10 mesiacov nevyšla z domu, pretože trpí totiž chorobným strachom z otvorených priestranstiev. Jej jediným spojením so svetom je okno. Keď sa oproti nasťahujú noví susedia a začnú sa tam diať zvláštne veci, nikto jej nebude veriť.

S. K. Tremayne - Dieťa ohňa

Príbeh je o mladom páre, ktorých spoločný život sa po svadbe zmení. Mladá Rachel získa svadbou aj nevlastného syna Jamieho. Po svadbe sa však začne Jamie správať nezvyčajne, predvída znepokojivé udalosti a tvrdí, že vidí ducha svojej nebohej matky. Čo sa vlastne stalo pred dvoma rokmi, keď predčasne zomrela jeho mama?

Danielle Steel - Rozbúrená voda

Ďalší príbeh od známej spisovateľky je spojením niekoľkých príbehov rôznych ľudí, ktorý zažijú rušné časy počas hurikánu v New Yorku. Čo všetko si prírodná katastrofa priravila pre svojich hrdinov a ako im osud zamieša karty ? Dozviete sa v tomto príbehu.

M. P. Nordba - Bez kože

Príbeh zachycuje život Mathewa po smrti svojej priateľky a nenarodenej dcéry, ktorý stratil chuť do života. Mathew pracuje ako novinár a je vyslaný, aby napísal článok o náleze mumifikovaného severského Vikinga. Múmia však zmizne a policajta, ktorý ju strážil nájdu zavraždeného. Začína sa tak pátranie , ktoré ho privedie k zaujimavým zisteniam z minulosti.

Súvisiace obchody

Muziker, AliExpress, Najdarček.sk, Feedo.sk, BUX.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa