Najlepšie DIY veľkonočné dekorácie, ktoré zmenia váš domov

Tipy k nákupuTipy a triky  |  Nakupovanie 7. 9. 2022

Jednoduché a originálne! Také môžu byť tohtoročné dekorácie na Veľkú noc, ktoré budú skrášľovať váš domov. Vyzbrojte sa štipkou fantázie, šikovnými rukami a zopár drobnými. Výsledkom budú vlastnoručne vyrobené kraslice a veľkonočné ozdoby, ktoré oživia vaše obydlie.

Hoci sa sviatky ešte nehlásia o slovo, je dobré sa na ne pripraviť v predstihu a dodať svojmu domovu nádych jari a veľkonočných tradícií. Pestrofarebné vence, kraslice, bahniatka s ozdobenými veľkonočnými vajíčkami či korbáč budú vo vašej vlastnej réžii. Potrebujete k tomu len stužky, jednoducho čokoľvek, čo zamestná vaše tvorivé ruky. Smelo do toho!

Originálne vajíčka na Veľkú noc

Farbené

Ide o jeden z najstarších spôsobov farbenia veľkonočných vajíčok. Ich farbenie prebieha vo vodnom kúpeli prírodným spôsobom. Ak chcete hnedý alebo žltý odtieň, stavte na cibuľové šupy. Fialovú farbu zase docielite prostredníctvom cvikly. Zelený odtieň dosiahnete vďaka špenátu a petržlenovej vňati a modré sfarbenie vykúzlia listy červenej kapusty.

Prípadne môžete siahnuť po chemických práškových farbách, ktoré sa nasypú do vody a vajíčka sa ponoria do teplého kúpeľa. Dodajú im intenzívne farby.

Farbené veľkonočné vajíčka

Vyšívané

Niečo pre gazdinky, ktoré radi vyšívajú. Malú výšivku, môže byť krížiková, nalepte na vajíčko. Vznikne netradičná ozdoba na vajíčko, ktorá pridá na originalite.

Vyšívané veľkonočné vajíčka

Vo farebných gulôčkach

Netradičné, no jednoduché, môže byť zdobenie vajíčok farebnými gulôčkami. Natrite na vajíčko lepidlo a obaľte ho v gulôčkach. Jednoduchá ozdoba je na svete!

Veľkonočné vajíčka zdobené farebnými gulôčkami

Vajíčka ako kvetináče

Vajíčka možno využiť aj iným spôsobom, ako iba na dekoráciu. Môžete si z nich spraviť napr. krásnu vázičku alebo kochlík na kvety. Jarný nádych vo vašom domove zaručený.

Vajíčka ako kvetináče

Ako upliesť korbáč?

Pravý korbáč na Veľkú noc by si mal každý šibač upliesť vlastnoručne. Najlepšie sa pletie z vŕbového prútia, pričom zvyčajne z ôsmych prútov. Dĺžka korbáča sa pohybuje od pol metra do dvoch metrov. Jeho výroba nie je náročná, potrvá vám približne 10 minút, pričom naň môžete použiť farebné stuhy od výmyslu sveta. Pozrite sa na video, ako si upliesť korbáč na Veľkú noc.

Ako si upliesť veľkonočný korbáč. Zdroj: Slovakpoint

Ďalšie DIY veľkonočné dekorácie

Dekorácie si môžeme vytvoriť aj zo samotvrdnúcej hmoty. Potrebujete formičky na pečenie, ktorými i z nej povykrajujete veľkonočné tvary, napr. kuriatko či zajaca a nechajte vyschnúť. Nezabudnite ešte predtým urobiť dierku, aby ste mohli ozdobu niekam zavesiť. Po zaschnutí ich môžete vymaľovať. Fantázii sa medze nekladú. Spestria vázu s konárikmi i veľkonočný venček na dvere. 

Slamené dekorácie

Slamené ozdoby v podobe zvieratiek sú v poslednom čase veľmi obľúbené. Vášmu domovu dodajú trošku prírody. Taktiež ich možno zakomponovať do záhrady či dvora. Okrem slameného prevedenia existujú aj ozdoby z prútia. Oba materiály sú prírodného charakteru, takže zapadnú do prostredia dvora, ale oživia aj interiér. Stačí trošku šikovnosti a súčasťou vašich veľkonočných ozdôb môže byť slamený zajac

Veľkonočné dekorácie vyrobené zo slamy

Vyrobte si slamené dekorácie, ktoré do vášho domova prinesú prírodu.

Farebný veniec

Príjemná ozdoba, ktorá spríjemní vchádzanie do dverí! Vyrobte si veniec s farebnými stuhmi, pierkami, drobnými umelými či sušenými kvetmi. Základom je korpus. Nazbierajte si rôzne halúzky, imelo, zásobte sa kvetmi, vajíčkami, zajačikmi. Jednoducho môžete použiť čokoľvek, čo vo vás evokuje veľkonočné sviatky. Stačí už len materiál pekne usporiadať na venček a prichytiť ho aranžérskym drôtom alebo špagátikom. V spodnej časti umiestnite stužku a venček je hotový.

Veľkonočný veniec

Nemusíte byť umelci, aby ste niečo zvládli vytvoriť. Ak by predsa len výroba veľkonočných dekorácií zlyhala, môžete si ich zadovážiť online. Nakupujte ich výhodnejšie s cashbackom od Tipli!

Dekorácie do bytu

Ak kreativita nie je vašou silnou stránkou, stavte na hotové dekorácie do bytu. Spoľahnúť sa môžete aj na týchto výrobcov bytových doplnkov:

  • Idea Nábytok - ponúka široký výber kvalitného nábytku a bytových doplnkov za dostupné ceny.
  • SCONTO Nábytok - je jedným z najväčších predajcov nábytku v Európe, ktorý bytové dekorácie privezie až k vám domov.
  • Mall.sk - má k dispozícii širokú ponuku bytových doplnkov a dekorácii, ktoré skrášlia váš domov.

Ďalšie obchody

Súvisiace obchody

Stoklasa, 4home, Vivrehome.sk, DekorHome

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa