Najlepšie miesta na dovolenku v Maďarsku

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie 10. 11. 2021

Túžite po dovolenke pri vode, ale nechce sa vám cestovať ďaleko? Malé more nájdete u našich južných susedov. A nie len to! Maďarsko je preslávené množstvom termálnych prameňov, bohatou históriou a pikantnou kuchyňou. Hľadáte dovolenku, ktorú si môžete dovoliť? Nasmerujte si to do Maďarska a nechajte sa príjemne prekvapiť.

Vybrali ste sa na dovolenku autom? Nezabudnite, že diaľničná známka Maďarsko sa dá kúpiť elektronicky a umožní vám vstup na maďarské diaľnice a úseky štátnych hlavných ciest. Za 10 dňovú zaplatíte viac ako 11 €, ale za bezproblémovú jazdu to stojí. Jednou z výhod dovolenky na vlastnom aute je to, že ju nemusíte stráviť na jednom mieste. Ak auto nemáte, cestovať môžete komfortnými autobusmi spoločnosti Regiojet. Maďarsko má čo ponúknuť! Je len na vás, či sa za spoznávaním jeho krás vyberiete.

Balaton

Nechce sa vám stráviť v aute množstvo hodín len preto, aby ste dovolenku strávili pri vode? Navštívte maďarské more Balaton. Slanú vodu nezacítite, ale to, že nie ste pri mori si ani nevšimnete. Breh najväčšieho jazera v Strednej Európe je dlhý celých 197 km a usadiť sa môžete na jednej zo 127 pláži, kde na vás čaká čistá voda a rôzne možnosti aktívneho oddychu a rekreácie. Milovníci pikantného jedla si v ponuke reštaurácií v okolí Balatonu tiež prídu na svoje.

balaton

Balaton – Malé more u našich južných susedov.

TIP: Cyklisti pozor! 210 km cyklistický chodník doma nemáte. Požičajte si bicykel a užite si super jazdu okolo jazera.

Budapešť

V hlavnom meste Maďarska sa rozhodne nebudete nudiť. Na Budapešť si doprajte viac času a program si pripravte dopredu. Aby ste po návrate z dovolenky neľutovali, že ste na niečo zabudli.

Kúpele Széchenyi

Jedným z najznámejších termálnych kúpalísk v Maďarsku sú kúpele Széchenyi. Patria k najväčším kúpeľným komplexom v Európe. Oddýchnite si v jednom z 21 bazénov s ozdravujúcimi procedúrami a wellness. Vstup do sáun, areálu na cvičenie a aquafitness je samozrejmosťou.

Po stopách minulosti

Ak si chcete rozšíriť historické vedomosti, navštívte Maďarský parlament, (najväčšiu budovu parlamentu v Európe s 691 miestnosťami), Maďarskú Národnú Galériu, Budapeštianske historické múzeum, Ludwigove múzeum a najväčší rímskokatolícky chrám v Budapešti, Baziliku sv. Štefana, (je tu uložená zabalzamovaná pravá ruka prvého maďarského kráľa Štefana).

budapešť

Z Budapešte sa vám nebude chcieť odísť.

Zoo a tropikárium

Druhá najstaršia ZOO v Európe vznikla v roku 1866 v Budapešti. Rozprestiera sa na 11 hektároch a jej súčasťou je aj botanická záhrada. Nezabudnite na tropikárium. Tigrované žraloky a raju so žraločím chvostom možno nikde inde neuvidíte. 12 metrové pozorovacie akvárium vám poodhalí krásy podmorského sveta.

Aquaworld Resort Budapešť

Miesto, kde sa môžete cítiť ako v trópoch. Aquapark Maďarsko vás zláka množstvom rozmanitých programov pre malých i veľkých návštevníkov, vlnobitím, palmami, šmykľavkami, zážitkovými bazénmi, bazénom pre surfistov a peknými plážami. Leňošenie pri vode alebo aktívny relax. Vyberte si, aký druh oddychu práve potrebujete.

TIP: V Budapešti vás čaká naozaj pestrá a na zážitky bohatá dovolenka.

Termálne jazero Hévíz

Hévíz je druhé najväčšie termálne jazero na svete. Má silne aromatickú vodu s vysokými minerálnymi hodnotami. Ak máte problémy pohybového aparátu a ťažkosti s chrbticou, ponorte sa do vody a podrobte sa jej liečivým účinkom. Voda si aj v zime udržuje teplotu 24 – 26 °C. Určili ste si cenový limit, ktorý nechcete prekročiť? Ubytujte sa v kempingu a presvedčte sa, že aj lacná dovolenka môže byť naozaj dobrá.

heviz

Termálne jazero Hévíz lieči aj miernymi rádioaktívnymi látkami.

TIP: Héviz turistov priťahuje aj vďaka veľkému počtu kostolov a starovekých zrúcanín.

Nyíregyháza

Táto rekreačná oblasť sa nachádza na východe Maďarska a návštevníkov láka najmä svojou liečivou vodou. Kúpele Sóstógyógyfürdő majú v ponuke až 22 bazénov, v ktorých sa môžete liečiť, regenerovať, či len tak relaxovať. Ak patríte medzi aktívnych dovolenkárov, odskočte si do ZOO, skanzenu alebo botanickej záhrady.

Nyíregyháza

Nyíregyháza patrí medzi najvyhľadávanejšie rekreačné oblasti Južného Maďarska.

TIP: Navštívte aj kúpalisko a zážitkové kúpele Aquarius Nyíregyháza Aquapark.

Kúpele Miskolc-Tapolca

Zlatá éra maďarského kúpeľníctva tu začala už v 18. storočí, kedy slovenský lekár potvrdil liečivé účinky termálnej vody. Kúpele Miskolc-Tapolca sa veľkej obľube tešia dodnes. Kúpele majú vonkajšie a vnútorné bazény. Najvyhľadávanejšie je kúpanie v jaskynnom labyrinte, nie len preto, že má dobrý vplyv na dýchacie cesty. Kúpanie v jaskyni je samo o sebe nezabudnuteľným zážitkom. Teplá voda a bahenné zábaly majú dobrý vplyv na ochorenia končatín.

miskolc

Kúpanie v jaskynnom labyrinte s liečivým účinkom.

TIP: Vzrušujúce dobrodružstvo na vás čaká v Miskolctapolcai Adventure Park. Nenechajte si ho újsť!

Hajdúszoboszló Hungarospa

Najväčší aquapark v strednej Európe má štyri zóny: liečebné kúpele, vonkajšie kúpalisko, tobogány a vnútorne kúpalisko so saunami. Voda farby hrdzavého železa má pozitívne účinky na ochorenia pohybového aparátu, preto tu stretnete najmä ľudí vo vyššom veku. Bazénov s liečivou vodou je veľa, aj vy si tam svoje miestečko nájdete.

hungarospa

Poriadnu dávku adrenalínu si užijete v Hungarospa.

Karibik v Maďarsku

V aquaparku sa nachádza najväčší bazén v Strednej a Východnej Európe a na pohľad pripomína Karibik. Známym lákadlom je bazén s umelým vlnobitím. Veľkým plusom je centrum zábavy pre deti a pre športovcov. Za tobogány si musíte priplatiť a môžete si vybrať zónu „klasických“ tobogánov alebo extrémnu zónu. Vo vnútornej časti Aquapalace nájdete wellness, fitness, masáže, posilňovňu, zumbu, jógu. Každý po oddychu túžiaci návštevník si tu príde na svoje.

TIP: Večer vám spríjemní prechádzka v Szent István park s vystúpeniami pouličných umelcov a malé trhovisko plné suvenírov.

Ubytovanie v Maďarsku výhodnejšie

Relaxero.sk - ponúka víkendové, relaxačné i wellness pobyty v Maďarsku s výraznými zľavami.

Booking.com - online rezervačný systém s najväčším počtom ubytovacích zariadení v rôznych cenových kategóriách.

Accorhotels.com - ponúka skvelé ubytovanie za super ceny všade, kde sa vyberiet .

Booking.com - nájdete tu ubytovanie v hoteloch a hotelových reťazcoch v centre a na okraji hlavných miest alebo v menších mestách s krásnou prírodou

Nezabúdajte, že vďaka Tipli môžete nájsť lacné dovolenky. Zľavy vás presvedčia!

Súvisiace obchody

Dovolenka.sme.sk, Booking, Hotels.com, CK DAKA, Accor Hotels

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa