Novoročné predsavzatia: 5 tipov ako ich skutočne dodržať

Tipy k nákupuTipy a triky 10. 11. 2021

Novoročné predsavzatie si každoročne dáva množstvo ľudí. Len málo z nich ale svoje predsavzatie skutočne dodrží. Chcete sa zaradiť medzi tých úspešných? Prečítajte si naše tipy, s ktorými to určite zvládnete.

Úplná väčšina novoročných predsavzatí končí neúspešne. Konkrétne je to približne 90 % predsavzatí, ktoré niekedy koncom januára odložíme s tým, že to skúsime zase o rok. Len si spomeňte na tie v janurári preplnené fitness centrá, ktoré už vo februári zívajú prázdnotou.

Novoroční předsevzetí

Dodržať predsavzatie pritom nie je nič ťažké. Stačí iba vedieť, ako na to. Ešte než nad nimi definitívne mávnete rukou, skúste si prečítať naše tipy, vďaka ktorým sa môžu vaše predsavzatia konečne premeniť v tie úspešne dodržané.

5 tipov, ako zvládnuť novoročné predsavzatia

1. Správny výber predsavzatia do nového roku

Základom je vyberanie reálnych predsavzatí. Predsavzatia totiž často troskotajú na tom, že sú príliš náročné, aby ste sa o ich dodržanie vôbec pokúšali. Myslite tiež na to, že bohato stačí jedno predsavzatie, a nesnažte sa za každú cenu meniť desať vecí naraz.

2. Motivácia

Kľúčom k úspechu je správna motivácia. Bez nej to skrátka nepôjde. Nikdy neprestanete fajčiť, ak to sami skutočne nechcete. Nikdy nezačnete chudnúť, ak je to len kvôli vášmu okoliu a nie vlastnému presvedčeniu. Musíte to všetko robiť najmä pre seba. A tiež musíte veriť, že to naozaj dokážete.

3. Stanovenie cieľu predsavzatia

Ak máte motiváciu, musíte si určiť ešte konkrétny cieľ. Povedzte si, do akého termínu chcete niečo dosiahnuť. Namiesto "počas roka budem cvičiť a schudnem", skúste "trikrát týždenne budem chodiť do fitness centra a do júna schudnem 10 kíl". Uvidíte, že to pôjde lepšie.

Novoroční předsevzetí

4. Definovanie spôsobu

Dôležité je taktiež stanoviť si spôsob, akým požadovaný cieľ dosiahnete. Z veľkej časti to súvisí s predchádzajúcim bodom, kde sme stanovili pravidelné návštevy fitness centra. Ak sa budeme držať chudnutia, jedným zo stanovených spôsobov by mohla byť aj úprava stravovania.

5. Tresty a odmeny

Nezabudnite si vymyslieť aj odmeny a tresty. Vymyslite si niečo skutočne lákavé, čím sa odmeníte, ak sa vám podarí dosiahnuť cieľ. Čo napríklad skvelá letná dovolenka? Vážne to funguje. Rovnako dobre ale fungujú aj tresty za porušenie.

Súvisiace obchody

inSPORTline, BioCare, GymBeam, BIOnatural, Air Malta

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa