Poradíme, ako na lacné letenky

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie 10. 11. 2021

Chystáte neodkladnú cestu do zahraničia? Alebo len túžite spoznávať nové miesta a kultúry? Jedným z hlavných výdajov vašej cesty bude letenka. Nájsť cenovo výhodnú alternatívu býva často tvrdý oriešok. Poradíme ako nájdete lacné letenky!

Vysoká cena už dávno neurčuje kvalitu. V súčasnej dobe je možné na trhu získať lacné letenky po Európe u overených spoločností s kvalitným personálom. Predídete tak nepríjemným situáciám a budete mať pocit istoty.

Ako začať výhodne cestovať?

Záleží na vás, aký komfort na dovolenke očakávate. Pre vyhľadanie letenky podľa presných kritérií si odpovedzte na tieto základné otázky:

  • Cieľová destinácia
  • Dátum odletu a príletu
  • Počet cestujúcich
  • Priamy let alebo prestup
  • Nadštandardné požiadavky

Medzi nadštandardné služby patrí napríklad jedlo a nápoje v cene.

Dôležitým krokom je aktívne vyhľadávať s dostatočným predstihom a preskúmať ponuky niekoľkých rozličných spoločností. Využiť môžete špeciálne ponuky ako first a last minute.

Ako ušetriť na luxusnej dovolenke?

Zo zakúpených leteniek, ubytovania a ďalších služieb môžete získať peniaze späť na svoj účet. Ako? Jednoducho - nakupujte s cashbackom od Tipli. Na každom internetovom nákupe tak môžete ušetriť množstvo peňazí.

Je to jednoduché. Stačí sa bezplatne zaregistrovať, vybrať si z ponuky viac než 200 obchodov a presmerovať sa do e-shopu. Ďalší postup už poznáte. Vyberiete si a objednáte tovar tak, ako ste zvyknutí. Navyše ale získate cashback odmenu na svoj účet.

First minute a last minute ponuky leteckých spoločností

Ako na letenky za babku a akým spôsobom využiť ponúkané zľavy?

Ak viete, ktoré dni budete mať vyhradené na dovolenku, môžete začať s vyhľadávaním ihneď! First minute letenky jsou vystavené s veľkým predstihom a ich cena je značne znížená.

V prípade, že potrebujete odletieť čo najskôr, last minute letenky sú pre vás tou správnou voľbou. Sú predávané so zľavou, keďže je dátum odletu v blízkej dobe. Last minute ponuky môžete nájsť aj mesiac pred odletom, kedy máte dostatok času sa na cestu pripraviť.

Porovnávanie cien online

Ak radi prechádzate ponuky viacerých leteckých spoločností a porovnávate, využite online porovnávanie.

Existujú internetové spoločnosti, ktoré spravia prácu za vás a zobrazia najvýhodnejšie ponuky a last minute letenky podľa vašich požiadavkov.

Kiwi letenky

Na vyhľadanie výhodných leteniek svele slúži vyhľadávač leteniek Kiwi.com. Môžete si zvoliť či chcete letieť čo najlacnejšie, najrýchlejšie alebo napríklad bez prestupu. Navyše v prípade, že bude mať lietadlo meškanie môžete od Kiwi žiadať refundáciu.

Vyhľadávanie obľúbených destinácií

Vyhľadávacie a porovnávacie služby ponúka tiež Iberia alebo Vueling. Jednoducho zvoľte cieľ, dátum odletu, ostatné požiadavky a potom už len počkajte na výsledok.

Jak na levné letenky

Letenky Barcelona

Barcelona je jedným z miest, kam by sa mal každý aspoň raz za život pozrieť. Barcelonu môžete navštíviť počas celého roku. Čakajú na vás historické pamiatky a krásne piesočnaté pláže. Pre nákup lacných leteniek vyskúšajte český vyhľadávač kiwi.com.

Letenky Londýn

Hlavné mesto Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska má oproti ostatným európskym mestám jednu výhodu - vstup do množstva galérií, múzeí a ďalších miest je úplne zadarmo. Londýn si tak užijete aj s malým vreckovým.

Stojí zato preskúmať aj menej známe turistické destinácie. Menšie mestá často prekvapia zaujímavými atrakciami.

Nákup priamo v leteckej spoločnosti

Porovnanie cien vás často zavedie na konkrétne stránky leteckých spoločností. Alebo môžete letenky vyhľadávať priamo na nich. Ak si prajete stráviť dovolenku v okolí Stredozemného mora, nenechajte si ujsť letenky spoločnosti Air Malta a vyrazte za novými zážitkami.

TIPLI TIP: Ak chcete naplánovať dovolenku až do konca a nehľadať nocľah na poslednú chvíľu, odporúčame zamerať sa na ponuku ubytovacích služieb. Nech už vám vyhovujú apartmány alebo hotely, v sekcii cestovanie sa dozviete, kde maximálne ušetriť aj na týchto službách. Vybrané ubytovanie môžete rezervovať z pohodlia domova, a to jednoducho a ihneď.

Súvisiace obchody

Booking, Kiwi.com, Air Malta, Iberia, Vueling

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa