Prečo je nosenie detí v šatke hit medzi mamičkami?

Tipy k nákupuDeti  |  Rodičia a deti 10. 11. 2021

Ako každá správna mamička ste už určite postrehli, že hitom posledných rokov je nosenie detí v šatke. Možno už nejakú tú šatku na nosenie máte alebo len zvažujete je kúpu. Pozrite sa s nami na výhody a nevýhody nosenia vašich najmenších v šatke a zistite ako nosiť dieťa správne.

Kvalitná šatka na nosenie detí by nemala chýbať vo výbave každej modernej mamičky. Je to mimoriadne praktická pomôcka, vďaka ktorej si značne uľahčíte život. Pozrite sa s nami na to, prečo a ako šatky na nosenie správne používať tak, aby sa vaše deti cítili vždy komfortne. Vyberte si to najlepšie pre mamičky a deti.

Tip: Ako kúpiť šatku na nosenie a ušetriť?

Jedným z trikov ako ušetriť peniaze a zároveň vyberať z nekonečného množstva produktov sú nákupy online. Na trhu existuje veľké množstvo e-shopov zaoberajúcich sa predajom potrieb pre mamičky a deti.

Trik ako nakúpiť šatku na nosenie lacnejšie je veľmi jednoduchý. Stačí využiť cashback od portálu Tipli, ktorý vám časť peňazí z online nákupu vráti. Nakupujte cez Tipli u jedného z 250 partnerských obchodov a cashback sa vám pripíše na účet.

Nakupovať veci pre deti

Odkiaľ pochádza nosenie detí v šatke?

Nosenie detí v šatke je najstarším spôsobom nosenia dieťaťa. Ak opomenieme nosenie na rukách. Bolo tu oveľa skôr ako kočíky či rôzne iné nástroje na nosenie. Určite ste videli dokumentárne filmy o kmeňoch z Afriky či Južnej Ameriky, kde dodnes tamojšie domorodé matky, ktoré nemajú prístup k moderným výdobytkom, nosia deti v šatkách.

Niet sa čomu diviť. Je to totiž mimoriadne praktický spôsob, ako mať dieťa pri sebe, pod dohľadom a zároveň mať voľné ruky. Môžete tak variť, upratovať, kráčať bez toho, aby ste mali plné ruky. Zároveň si nosením dieťaťa upevňujete vzájomné puto.

dieťa

Každá mamička chce, aby bolo jej dieťa spokojné a vždy sa cítilo maximálne pohodlne.

Výhody nosenia v šatke

  1. Včasné uspokojenie potrieb dieťaťa - keď bude dieťa pri vás, okamžite zistíte, čo ho trápi a jeho problém rýchlo vyriešite.
  2. Voľné ruky - môžete sa venovať bežným činnostiam a zároveň máte dieťa pod kontrolou.
  3. Jednoduché uspávanie - dieťatko sa cíti pri matke v bezpečí, v pokoji a v šatke do pár minút zaspí. Zároveň sa vyhnete tomu, že vás budú boleť ruky od nosenie.
  4. Voľné chodenie - môžete vybehnúť von, na túru či prechádzku bez toho, aby ste museli brať kočík. Ak je vám dieťa ťažké, niesť ho môže otecko.

Nevýhody nosenia v šatke

  1. Spojitosť medzi šatkovaním a panovačnosťou - mali by ste dbať na to, aby malinké nebolo v šatke nonstop. Ak si zvykne na to, že je s vami v nepretžitom kontakte, môžete na to doplatiť.
  2. Bolesti chrbtice - kým je bábätko malé, je ľahučké. Avšak s pribúdajúcimi kilami si môžete zarobiť na pekné bolesti. Všetko treba s mierou.
  3. Ceny šatiek - táto praktická vecička nie je lacný špás. Ak chcete kvalitnú šatku z dobrého materiálu, oplatí sa na šatke nešetriť.

Variabilná šatka

Jedným z tipov šatiek na nosenie detí je variabilná šatka. Zaviažete si ju akokoľvek potrebujete. Nevýhodou je, že toto viazanie si vyžaduje istú dávku zručnosti. Pozrite si tutoriály na internete a určite šatku zaviazať zvládnete. Môžete si ju uviazať dopredu, na chrbát a v prípade chladnejšieho počasia sa dá využiť aj ako budna na nosenie detí. Na výber máte nekonečné množstvo farieb a materiálov. Taktiež si môžete vyberať z desiatok značiek a cenových kategórií.

šatka

Super výber šatiek nájdete v e-shope Feedo.sk.

Manduca

manduca

Túto šatku kúpite na Mall.sk.

Najznámejšie meno v sekcii šatky na nosenie detí je slávna a obľúbená šatka Manduca. Je slávna vďaka svojmu ergonomickému tvaru a tomu, že s jej pomocou sa s vaším drobcom dostanete aj na miesta, kam kočík neprejde. Je vyrobená z kvalitného a zdravotne nezávadného materiálu. Cena šatky je trošičku vyššia, avšak oplatí sa do nej investovať. Kliknite si napríklad do známeho obchodu Mall.sk a vyberte si z desiatok Manduca šatiek, ale aj tovaru ako detské autosedačky či kočíky za super ceny.

Ako uviazať šatku správne?

Pozrite si s nami jeden z mnohých obľúbených spôsobov, ako správne uviazať variabilnú šatku. Inštruktážne video vám počas pár minút prinesie presný a jednoduchý návod, ako na to. Ak budete chcieť, môžete si popozerať aj iné podobné videá. Na internete sú ich stovky.

Zdroj: youtube.com/Klbko šťastia

★Nakupujte veci pre mamičky a deti výhodne!

  • Bambino.sk – veľký výber všetkého, čo vaše dieťa potrebuje
  • Babytip.sk – odborník na tovar pre mamičky a deti
  • Hej.sk – super miesto, kde zoženiete veci za super ceny
Zobraziť zľavy

Súvisiace obchody

Bambino.sk, Hej.sk, AliExpress, Feedo.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa