Súboj titanov: Aliexpress vs. Ebay

Tipy k nákupuNávody na AliExpress.com  |  Nakupovanie  |  Návody 10. 11. 2021

Ak ste si obľúbili lacné nakupovanie v zahraničí pravdepodobne máte medzi obchodmi svojho favorita. Ale napadlo vám niekedy, v čom sú jeho silné a slabé stránky? Rozhodli sme sa pre vás porovnať AliExpress s eBay!

Čínske trhovisko proti americkému gigantu. AliExpress a eBay majú na svete milióny užívateľov, ktorí na nich nedajú dopustiť. Na prvý pohľad by sme mohli povedať, že sú rovnakí – zoženiete na nich všetko, na čo si spomeniete a to za výhodnejšiu cenu než v tuzemských obchodoch. Snáď ich jedinou nevýhodou je, že si na zásielku chvíľku počkáte. Ako sa ale odlišujú?

V čom sa AliExpress a eBay líšia?

Rozdíely si človek všimne väčšinou až vo chvíli, keď má s oboma portálmi skúsenosť alebo ak zháňa niečo špecifické. Aké sú tie najväčšie rozdiely medzi AliExress a eBay?

Spôsob platby na AliExpress a eBay

- AliExpress

Na AliExpress sa dá platiť iba platobnou kartou. Aj keď je tento spôsob úplne bezpečný, existujú ľudia, ktorí neradi poskytujú údaje o svojej karte obchodníkom.

+ eBay

A preto je tu elektronická peňaženka PayPal, ktorou môžete pohodlne platiť na eBay, bez toho, aby ste niekam museli zadávať údaje o svojej karte. V prípade, že vám PayPal nič nehovorí, môžete aj na eBay platiť kartou.

návod na platbu cez paypal

Platbu na eBay môžete uskutočniť aj prostredníctvom elektronickej peňaženky PayPal.

Doba doručenia na AliExpress a eBay

- AliExpress

V prípade AliExpress máte istotu, že si tovar objednávate z Číny – a to nie je tak úplne za roho. :-) Štandardná doba doručenia je 19-30 dní, a komu by sa chcelo na výrobok čakať celý mesiac?

+ eBay

eBay má tú výhodu, že vám spotredkuje obchodníkov z celého sveta. Ak sa teda ponáhľate alebo ste netrpezliví, môžete výber tovaru zúžiť iba na európske sklady a vyberať podľa konkrétnych krajín. Poštárka u vás bude s balíčkom zvoniť pokojne do týždňa od objednávky.

aliexpress výber tovaru

Doba dodania na AliExpress môže trvať aj niekoľko týždňov.

Nakupovanie v slovenčine na AliExpress a eBay

+ AliExpress

Obrovská výhoda pre tých, ktorí si svojou angličtinou nie sú istí. AliExpress v slovenčine síce funguje iba na princípe strojového prekladu, ale ak budete zhovievaví, dozviete sa všetko, čo potrebujete.

- eBay

eBay slovensky bohužiaľ nedokáže a nie je možné na našu materinskú reč oficiálne prepnúť. Výnimkou je, ak vám túto možnosť ponúka priamo váš internetový prehliadač.

nastavenie aliexpress po slovensky

AliExpress slovensky si nastavíte jednoducho na webovej stránke alebo vo svojom prehliadači.

Spôsob nákupu na AliExpress a eBay

- AliExpress

Každý produkt na AliExpress je nový – to pochopiteľne nie je žiadna nevýhoda, naopak.

+ eBay

eBay vám ale ponúka ako tovar nový, tak bazárový. Ako za pevnú cenu, tak formou aukcie. Ak teda zháňate niečo unikátne, čo nespadá do kategórie sériovej výroby, alebo nutne nepotrebujete mať výrobok nepoužívaný, eBay vám ponúka oveľa väčší výber.

aliexpress nákup tovaru

Tovar na AliExpress je od všetkých predajcov úplne nový.

Čo majú společné?

Okrem toho, že na nich zoženiete všetko, na čo si spomeniete, za fantastické ceny? AliExpress a eBay sú oba neuveriteľne návykové! Akonáhle raz zistíte, že môžete mať naozaj čokoľvek, len ťažko vás napadne niečo, čo vo svojom živote už nepotrebujete. :-)

Ako nakupovať na AliExpress a eBay ešte výhodnejšie?

Ceny sú síce na oboch stránkach sami o sebe nízke, prečo však nakupovanie ešte nevylepšiť? Ak prejdete na AliExpress či eBay cez Tipli, získate navyše časť peňazí z nákupu späť! Stačí sa zadarmo registrovať a užívať si výhody.

Súvisiace obchody

AliExpress, eBay.com, eBay.de, eBay.co.uk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa