Trendy festivalová móda alebo čo si obliecť na festival

Tipy k nákupuMóda 21. 5. 2022

Chystáte sa v lete na hudobný festival a neviete čo si zbaliť so sebou do batohu? Počasiu nerozkážete, takže treba myslieť na všetky alternatívy. Stavte na módne kúsky, ktoré sú praktické a zároveň skutočne štýlové. Vychutnajte si letný festival v pohodlí a vyzerajte trendovo.

Leto pomaly, ale isto klope na dvere a s ním ruka v ruke prichádza čas festivalov. Či už sa vydáte na niektorý zo slovenkých festivalov, alebo idete do zahraničia, mali by ste si dobre premyslieť, aké kúsky zo šatníka si zbalíte. Mali by byť pohodlné, do každého počasia a zároveň trendy.

Festivalová móda

Ak sledujete pravidelne sociálne siete, isto vám neunikol fakt, že dnešní návštevníci festivalov si dávajú na svojich lookoch naozaj záležať. Festivaly už dávno nie sú len o hudbe, ale aj o móde. Sú akousi prehliadkou štýlu. Naše slovenské festivaly nie sú výnimkou. Zároveň netreba zabúdať na vlastný komfort a pripraviť sa na každé počasie. Čo by vám v ruksaku teda nemalo chýbať?

Šaty a šortky na festival

Praktický, pohodlný a naozaj krásny outfit vytvoria voľné letné šaty v štýle hippie. Budete sa v nich cítiť naozaj vzdušne. Určite ste už videli zábery zo slávneho festivalu Coachella, na ktorom sa slečny promenádujú práve v takýchto šatách a vyzerajú božsky. Hoci ich ponúka množstvo obchodov, odporúčame vyskúšať napríklad eshop Bershka a využiť akciový kód Bershka.

Štýlová festivalová dámska móda sa však nemusí niesť len v duchu šiat. Čo takto ležérne šortky či gate na traky, v ktorých sa budete cítiť dobre a dajú sa kombinovať s rozgajdaným tričkom, blúzkou, crop topom a ďalšími zvrškami. Naozaj pestrý výber nájdete v e-shope Vemzu

Páni to majú o niečo jednoduchšie. Ak stavíte na krátke nohavice, určite nespravíte krok vedľa. A je úplne jedno či budú jeansové, plátené, teplákové či z iného materiálu. Budete v nich nielen dobre vyzerať, ale bude vám zároveň pohodlne. Lacné kúsky ponúka napríklad predajňa Tedi Bratislava. Aké šortky si vyberiete vy?

vemzu šortky
pánske šortky
šaty aliexpress

Zľava: dámske trakové kraťasy Vemzu, pánske šortky Reserved, hippie šaty Aliexpress

Topy a tričká na festival

Dobrý top vie vyladiť každý outfit. Aj ten festivalový. Vyskúšajte crop top alebo bralette plavkovú podprsenku. Môžete sa v nich opaľovať a zároveň sú použiteľné aj ako vrchné oblečenie. V batohu zaberajú minimum miesta a vy tak zabijete dve muchy jednou ranou. Vždy so sebou berte len lacné kabelky, ktoré vám nebude ľúto povaľovať po zemi.

Pre pánov sú ideálne bavlnené tričká. Sú príjemné na dotyk a nikdy nevyjdú z módy. Tohtoročná pánska moda praje tričkám s nápisom. Vyberte si svoje statement tričko a pobavte okolie. Skvelé zoženiete napríklad v Reserved.

Pre chladnejšie večery a rána je najvhodnejšia mikina. Vyzerá super na ženách aj mužoch. Hitom sezóny sú akoby zničené, zafarbené či potrhané kúsky, ktoré sú unisex. Nezabudnite, že z praktického hľadiska je najideálnejšou voľbou je mikina s kapucňou. Ochráni vás pred vetrom či dažďom a vyzerá mimoriadne dobre.

hm bralette
zoot tricko
mikina vivantis

Zľava: dámska bralette plavková podprsenka H&M, pánske statement tričko ZOOT, mikina s kapucňou Vivantis

Topánky do každého počasia

Premýšľate čo na nohy? Poriadne si naštudujte predpoveď počasia. Na tropické dni sú ako stvorené šľapky. Dobre sa v nich chodí, noha dýcha a nemusíte bojovať s odtlakmi či opúchajúcimi chodidlami. Určite stavte na overené značky ako Baťa, vďaka ktorým budu vaše nohy ako v bavlnke. Využite Baťa výpredaj a ušetrite.

Večerné koncerty je ideálne zabsolvovať v teniskách. Večer býva zábava v plnom prúde, skáče sa, tancuje sa. Uzavretá obuv ochráni vaše prsty na nohách pred nepríjemným zranením. A okrem toho, tenisky su últra moderné a štýlové.

Hrozia búrky alebo má počas celého festivalu pršať? Na štýle vám to však rozhodne neuberie. Stačí obuť gumáky a bez ujmy prežijete vodu aj blato. Parádny výber gumákov zoženiete napríklad v obchode eobuv.sk.

vemzu šľapky
converse tenisky
gumaky eobuv

Zľava: šlapky Birkenstock z Vemzu, tenisky Converse z Footshop, gumáky Hunter z e-shopu eobuv.sk

Klobúky a šiltovky na festival

Pri balení na festival nezabúdajte na pokrývku hlavy. Celé dni sa budete prechádzať po slnku. Myslite na to, že úpal vie poriadne znepríjemniť život. Predídete mu úplne jednoducho a ešte pri tom budete dobre vyzerať. Ako na to?

Zoberte si klobúk. Módne obchody ponúkajú široký výber klobúkov rôzneho druhu pre dámy, aj pre pánov. Ak nie ste klobúkový typ, nemenej účinná a rovnako trendová je šiltovka. Okrem ochrany majú tieto módne doplnky ešte jednu pridanú hodnotu. Akú? No predsa pod ne schováte zlý účes.

vivantis klobúk
sizeer šiltovka
vivantis pansky klobuk

Zľava: dámsky klobúčik Vivantis, šiltovka New Era zo Sizeer, pánsky klobúk Vivantis

Slnečné okuliare na festival

Oči máte len jedny, a preto si na ne treba dávať pozor. Počas pobytu na slnku je podľa najnovších výskumov nevyhnutné chrániť zrak pred nezdravými lúčmi. V tom vám pomôžu kvalitné slnečné okuliare. V okuliaroch vyzerá dobre naozaj každý. Stačí si vybrať ten správny tvar.

Stavíte na klasické pilotky? Sú unisex a pristanú každému tvaru tváre. Ak chcete vyzerať ako mladšia verzia Jamesa Deana, vyskúšajte roky populárny model wayfarer. Dodá vám ten správny festivalový šmrnc.

Pre odvážnejších sú tu okuliare lenonky. Posledné obdobie sa tešia mimoriadnej popularite medzi fashion blogermi. Predávajú sa v pánskej, unisex aj dámskej verzii. Najlepšie vyzerajú v prevedení zrkadloviek. Stačí si vybrať veľkosť, farbu a na festival ste pripravení.

aviator okuliare
wayfarer okuliare
okuliare lenonky

Zľava: slnečné okuliare Ray-Ban aviator za super cenu z obchodu Eyerim, slnečné okuliare Ray-Ban wayfarer z e-shopu Outletexpert, slnečné okuliare Ray-Ban round kúpite v e-shope Amazon.

★ Nakupujte trendy oblečenie za super ceny ★

Kúpte si cez Tipli oblečenie na festival. Využite výhodný Tipli cashback a nakupujte oblečenie za tie najvýhodnejšie ceny.

Súvisiace obchody

BIBLOO, Eyerim, Vivantis, ZOOT, AliExpress, Eobuv.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa