Užite si leto na najlepších slovenských festivaloch

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie 10. 11. 2021

Chcete počas leta zažiť neopakovateľné zážitky? Máte radi hudbu? Vyberte sa na dobrý festival. Užite si predĺžený víkend v sprievode priateľov a kvalitnej hudby na niektorom zo slovenských festivalov.

Leto prichádza, a tak je najvyšší čas na rozplánovanie dovolenky a víkendov. Doprajte si zážitkové leto plné hudby, priateľov a zábavy. Vyrazte na letný festival a prežite chvíle plné zážitkov, na ktoré nikdy nezabudnete. Poradíme vám, ktoré festivaly stoja za návštevu.

Najlepšie slovenské festivaly

Slovensko je síce malé, ale za posledné roky sa naše hudobné festivaly vyšvihli na svetovú úroveň. Každoročne ich navštevujú tisíce ľudí rôzneho veku a národností. Najlepšou investíciou sú zážitky. Tie vám nikto nezoberie. Spomínajte na leto 2018 v najlepšom. Prežite ho naplno na niektorom zo slovenských festivalov.

Festival Pohoda

Najväčší a najznámejší festival na Slovensku je Pohoda festival. Každoročne naň na trenčianske letisko prichádzajú tisícky ľudí všetkých vekových kategórií. Mladí, rodičia s deťmi, ale aj staršia generácia. Festival sa radí medzi najlepšie svetové festivaly. Toto leto sa bude konať už 22. ročník a je sa na čo tešiť!

Hudobné hviezdy na festivale Pohoda

Pohoda dávno nie je len pre alternatívnejšie osoby. Tento rok vás opäť čaká množstvo kvalitnej hudby rôznych žánrov. Headlinermi sú The Chemical Brothers, Jamie Cullum či syn reggae legendy Boba Marleyho Ziggy Marley. Okrem toho sa môžete tešiť na desiatky skvelých hudobníkov z celého sveta.

Lístky na Pohodu a ubytovanie

Lístky vás výjdu na 99 eur. Prespať môžete priamo v Trenčíne v niektorom z hotelov či penziónov. Pohoda tiež prináša návštevníkom vlastné stanové mestečko. Zaplatíte si stan, Pohoďáci vám ho postavia a vy nemusíte nič riešiť. Ak patríte k dobrodružnejším typom, stan si môžete postaviť aj sami.

V areáli sa nachádza množstvo stánkov s jedlom, pitím a nechýbajú ani workshopy. Nudiť sa určite nebudete. Jedinou nevýhodou festivalu je veľkosť areálu. Pri presunoch nachodíte kilometre. V porovnaní so skvelými zážitkami a vynikajúcou organizáciou je to však len malá nedokonalosť.

Festival Pohoda

Festival Pohoda na koná na letisku v Trenčíne od 5. do 7.júla 2018.

Grape festival

O niečo menší a o niečo mladší Grape Festival sa už niekoľko rokov koná začiatkom augusta na letisku v Piešťanoch. Rozmer a mladší vek mu rozhodne neuberá na kvalite. Organizátori si dávajú záležať na kvalitnej hudbe, čistote a dostatku stánkov s občerstvením.

Hudobné lahôdky na Grape

Lístky na celý festival kúpite za 59 eur. Ak sa necítite na dvojdňovú párty, môžete si kúpiť jednodenný lístok na druhý deň festivalu za 49 eur. Tohtoročnými headlinermi sú bristký DJ Wilkinson a írska kapela Kodaline. Tiež vás čaká množstvo elektronickej hudby v podaní Dirtyphonics či Lamb a slovenské a české kapely ako Para a Tata Bojs.

Stanové mestečko na festivale Grape

Prenocovať môžete festivalovo v stane alebo si booknite hotel priamo v Piešťanoch. Nemáte stan? To vôbec nevadí. Na Grape vám za poplatok postavia váš vlastný uzamykateľný stan. Skvelou službou je možnosť prenájmu vlastnej skrinky, kam si môžete odložiť cenné veci. Nemusíte sa tak báť, že niečo stratíte. Jedinou nevýhodou festivalu je, že je určený pre mladých ľudí, takže staršie ročníky by mohli byť sklamané.

Festival Grape

Menší, ale štýlový a kvalitný Grape festival v Piešťanoch vám spríjemní 10. až 11. august.

Festival Východná

Z trochu iného súdka je Festival Východná. Je to najväčší celoslovenský folklórny festival s vyše 50-ročnou tradíciou. V termíne od 28.6 do 1.7. 2018 vo Východnej uvidíte vyše 1400 folkloristov z rôznych kútov sveta. Okrem hudobných a tanečných predstavení je pre návštevníkov pripravený aj interaktívny program ako tanečné a spevácke workshopy, tvorivé dielne a mnoho ďalších aktivít.

Tradícia a folklór na festivale Východná

Festival Východná je určený pre mladých, starých, rodiny s deťmi. Pre každého milovníka tradičnej slovenskej folklórnej hudby, krojov a tanca. Organizátori si dávajú záležať na tom, aby sa celá atmosféra akcie niesla v duchu tradície. K tomu dopomáhajú stánky s remeselníkmi či tradičnéslovenské jedlá ako bryndzové halušky či pirohy.

Autom do Východnej

Ak patríte medzi milovníkov folklóru alebo sa chcete preniesť naspäť v čase do dôb minulých, vo Východnej sa vám bude páčiť. Neopakovateľnú atmosféru ľudoviek inde nezažijete. Do Východnej sa dostanete pohodlne autom. Stačí diaľničná známka, natankovať a môžete vyraziť. Lístky na celý festival vás výjdu na 35 eur. Pre deti, študentov a dôchodcov navyše platí 10 eurová zľava.

Festival Východná

To najlepšie zo sveta slovenského folklóru zažijete na Festivale Východná.

Zahraničné festivaly v okolí

Slovenské festivaly máte v malíčku a chceli by ste zmenu? Skúste vycestovať za hudbou do okolitých krajín. Parádne akcie sa konajú počas celého leta v susednom Maďarsku alebo Čechách. K najznámejším akciám patrí Sziget, Balaton Sound a Colours of Ostrava. Za pár hodín vás auto či autobus dovezú do cieľovej destinácie.

Sziget festival

Populárny maďarský festival Sziget sa tento rok koná od 8. do 15. augusta. Organizátori opäť do dejiska festivalu pritiahli veľké mená. Tešiť sa môžete na Kendricka Lamara, Dua Lipu, Kyga, Lanu Del Rey, Lykke Li a mnohých iných celosvetovo populárnych interpretov. K zakúpeniu sú jednodňové, trojdňové, päťdňové alebo týždenné vstupenky. Festival dosahuje svetovú úroveň a stojí za návštevu.

Keď sa spojí dovolenka s festivalom

Ak by ste chceli spojiť festival s dovolenkou pri mori, ideálnou voľbou je Ultra music festival v Splite. Zbaľte plavky a vyrazte k slovenskému moru do Chorvátska. Spojte letnú dovolenku s neopakovateľným hudobným zážitkom. Kam sa vyberiete, je len na vás.

Zahraničné festivaly

Vycestujte za hudbou do zahraničia.

★ Rezervujte si festivalové ubytovanie za super ceny ★

Vyberte si cez Tipli ubytovanie počas festivalu. Využite výhodný Tipli cashback a prespite v dobrom hoteli za super ceny.

Súvisiace obchody

ZaMenej.sk, AliExpress, Booking, ZľavoHit.sk, Kiwi.com

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa