Veľký sprievodca veľkostí oblečenia vrátane tabuliek

Tipy k nákupuMóda  |  Tipy a triky  |  Nakupovanie 10. 11. 2021

Konečne príde dlho očakávaný deň D a dorazí vám objednané oblečenie. Natešení si ho idete ihneď vyskúšať. Zistíte však, že je vám príliš tesné, alebo naopak vyzerá o 2 čísla väčšie. Vyhnite sa zbytočným nepríjemnostiam. Poradíme ako správne vybrať veľkosť oblečenia!

Mnohé eshopy ponúkajú možnosť, že si tovar po objednaní môžete prísť vyskúšať na pobočku. Ak však nebývate práve v blízkosti žiadnej z nich alebo si produkty objednávate zo zahraničia, výber správnej veľkosti oblečenia je základ úspešného nákupu. Pozrite si naše rady a móda vám bude sedieť ako uliata.

Sprievodca veľkosťami

Každá značka či obchod môže mať o niečo rozdielne číslovanie. Ak teda zvyčajne nosíte veľkosť M, pokojne sa môže stať, že v jednom obchode vám bude pre zmenu sedieť veľkosť L a v ďalšom S. Ako teda objednať oblečenie, ktoré bude skutočne sedieť? Stačí sa poriadne odmerať. Aj vy určite máte svoj výber obľúbených značiek a pomerne rýchlo sa naučíte, ktoré veci a v akej veľkosti z daných obchodov potrebujete. Potom sa netreba ničoho obávať a len si naplno užívať pohodlie online nakupovania.

moda

Móda musí sedieť, len vtedy v nej budete vyzerať naozaj dokonale.

Tričká či topy sa kupujú ľahko. Veľkosti väčšinou sedia a ak sa bojíte, že by vám bolo vybrané číslo malé, ak siahnete po väčšom, pri dnešných voľných strihoch to vôbec nevadí. O čosi horší je výber nohavíc. Okrem číselných údajov o produkte si vždy pozrite materiál, z ktorého sú ušité. Strečové látky sa prispôsobia, ale neelastické nohavice nepovolia a môže sa stať, že sa v nich aj napriek presne odmeraným mieram nebudete cítiť pohodlne.

Ako vybrať veľkosť oblečenia?

Pri objednávke odevov cez internet je podstatné, aby ste najskôr dobre poznali vlastné miery. Tým sa vyhnete starostiam s vrátením tovaru. Odporúčame si zmerať najdôležitejšie partie a najlepšie za asistencie druhej osoby, aby ste mali presné miery.

  • Hrudník: krajčírsky meter veďte v najširšom mieste hrudníka.
  • Pás: obvod pásu zmeriame v mieste nad pupkom a zároveň pod hrudným košom.
  • Boky: krajčírsky meter umiestnite v najširšej časti bokov.

Tabuľky veľkostí

Veľkostné tabuľky sú rozdielne pre dámy a pánov. V tabuľkách sa líši aj britská, americká a všeobecná európska veľkosť. Dbajte teda na to, aby ste pozerali na správny riadok a neobjednali ste si väčšie alebo menšie číslo. Niektoré internetové obchody, hlavne so zahraničnou módou, majú vlastné tabuľky veľkostí. Prezrite si jednotlivé miery podľa ich tabuliek a dozviete sa veľkosť daného produktu, ktorý bude sedieť vašej postave.

Tipli TIP: Viete si vybrať aj správnu veľkosť topánok, ak nakupujete na internete? Pozrite si náš jednoduchý návod, ako na to , aby ste sa v nich cítili hlavne pohodlne.

Pánska tabuľka veľkostí

pánska tabuľka veľkostí

Dôkladne si prezrite jednotlivé miery.

Dámska tabuľka veľkostí

dámska tabuľka veľkostí

Označenie veľkostí je rozdielne podľa zahraničných pravidiel.

Prečo nakupovať oblečenie online?

Nakupovať módu online sa oplatí z niekoľkých dôvodov. Je to ultra rýchle a pohodlné. Nakúpite z gauča v obývačke za pár minút bez toho, aby ste sa museli tlačiť v preplnených centrách. Zároveň si viete porovnať ceny vo vybraných obchodoch a kúpiť veci najlacnejšie, ako sa dá. Pri nákupoch s Tipli tiež môžete využiť cashback a ušetriť ešte viac!

Radi nakupujete oblečenie online a výhodne? Získajte až 25 % z nákupu späť!Prezradíme vám, ako môžete na každom nákupe ušetriť. Zaregistrujte sa prosím.Zaregistrovať saRegistrovať sa cez Facebook

Súvisiace obchody

Astratex.sk, ZOOT, AliExpress, GANT, Fashion Queen

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa