Zatočte s celulitídou raz a navždy!

Tipy k nákupuTipy a triky 10. 11. 2021

S príchodom leta trápi každú z nás o niečo viac. Celulitída, často označovaná ako pomarančová koža, postihuje až 90 % žien. Prečo ju máme? Ako vzniká? A dá sa s ňou vôbec bojovať?

Ako pomarančová koža vzniká?

Podstatou vzniku celulitídy je zhluk zväčšených tukových buniek. Tukové bunky začínajú hromadiť tuk, a tak zväčšovať svoj objem do tvaru hrozna. Tým vytvárajú tlak na kožu a spôsobujú deformáciu povrchu pokožky. Spôsobuje ju predovšetkým nesprávna životospráva a nedostatok pohybu. Napomáha jej však aj stres, dedičnosť, nadváha, nedostatok tekutín, fajčenie, konzumácia mastných jedál...

Aké partie celulitída najčastejšie postihuje?

Pomarančová koža postihuje najmä dolné partie. Preto je typická celulitída na zadku, či celulitída na stehnách. Často sa prejavuje aj v oblasti bokov a na bruchu.

Celulitída - ako na ňu?

Celulitídu síce nevieme odstrániť úplne, vieme však výrazne ovplyvniť vzhľad postihnutej oblasti a zabrániť jej zhoršovaniu. V boji proti nej je najvhodnejšie používať kombináciu niekoľkých metód, konkrétnejšie zmeny v strave, pravidelné cvičenie, masáže, prípadne kozmetické prípravky (alebo tie podomácky pripravené). Zmeny sa samozrejme neprejavia okamžite, je potrebná trpezlivosť a vytrvalosť. Ako sa zbaviť celulitídy? Dodržujte nasledujúce kroky.

1. Stravou proti celulitíde!

Obmedzte: cukor, údeniny, mastné a sladké jedlá, tučné a presolené syry, biele pečivo.

Jedzte: celozrnné pečivo, sóju, kuracie mäso, zakysané mliečne výrobky, ryžu, morské ryby, orechy. Zamerajte sa na príjem ovocia a zeleniny. Nezabúdajte ani na dostatok tekutín!

2. Cvičením proti celulitíde

V boji proti pomarančovej koži je pravidelný pohyb nevyhnutný! Najúčinnejšie cviky proti celulitíde sú:

3. Prípravkami proti celulitíde

Existuje nespočetné množstvo prípravkou proti celulitíde. Samotná kozmetika bez cvičenia a stravy nie je dostatočná. Ak ju však kombinujeme so správnou životosprávou môže vytúženému výsledku dopomôcť.

celulitída

Topvet body care masážny gél (od 3,85 €, Notino.sk), Wedela Breza olej na celulitídu (od 17 €, Notino.sk), Slim extreme spevňujúce sérum (6,90 €, Notino.sk), Ziaja Slim telový peeling (3,90 €, Notino.sk),

Domáce prípravky proti celulitíde

Kozmetiku si zakúpite v každej drogérii či supermarkete, alebo si ju môžete vyrobiť doma. Účinné sú napríklad:

  • Dve kvapky esenciálnych olejov z romarínu a feniklu do troch lyžičiek mandľového oleja
  • Grund kávy zmiešajte s 2 lyžicami morskej soli a 2 lyžicami olivového oleja.
  • Roztopené tmavé čokolády nanesené na telo, prikryté igelitom a uterákom. Nechajte pôsobiť 40 minút.
  • Dva biele jogurty s piatimi lyžicami škorice a pár kvapkami olivového oleja.

Dúfame, že vám naše rady pomohli a s celulitídou čoskoro zatočíte! :-) Máte nejaké vlastné tipy ako na to? Podeľte sa o ne s nami v diskusii!

Súvisiace obchody

Notino

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa