10 vecí, ktoré vám na letnom festivale nesmú chýbať

Tipy k nákupu 5. 11. 2021

Leto, teplo a hudobné festivaly. Pre niektorých ľudí je to neoddeliteľná kombinácia. Aj vy sa chystáte na letný festival, no zatiaľ neviete čo si zbaliť? Prečítajte si našich 10 tipov na veci, ktoré vám na festivale určite nesmú chýbať.

Nikto si nechce nechať skaziť atmosféru letného festivalu kvôli tomu, že si niečo zabudne. Balenie by sa preto určite nemalo podceňovať. Potrebujete si vziať všetky dôležité, no najmä praktické veci, ktoré vám pobyt na letnom festivale uľahčia. Ak ste práve v procese balenia na festival, postupujte podľa nášho zoznamu.

1. Stan

Na letných festivaloch existuje viacero možností, ako sa ubytovať. Môžete si napríklad zabezpečiť ubytovanie v hoteli či penzióne blízko festivalu alebo si prenajať miesto v stanovom mestečku s pripravenými stanmi. Napriek tomu sa väčšina ľudí uchyľuje ku klasickej možnosti a to priniesť si vlastný stan.

Dobry festival

V obchodoch nájdete stany pre jednu osobu ale aj rodinné stany, kde sa zmestí viac ľudí, prípadne sú zložené aj z viacerých miestností a predsiene. Ak idete na letný festival spolu so svojou partiou, určite si zaobstarajte jeden z väčších stanov.

Stan Husky Brody

Stan Husky je vhodný pre 4 osoby. Skladá sa z jednej miestnosti na spanie a dvoch predsiení, ktoré môžete využiť napríklad na odkladanie batožiny. Stan je ľahký, skladný a jednoduchý na stavbu. Cena je 64,90 €, nezabudnite si ale pozrieť aktuálnu ponuku zliav a kupónov, ktoré e-shop Alza.sk ponúka.

Nakúpiť cez Tipli »
Letný festival

Nie ste fanúšikom stanovania na letných festivaloch? Pozrite sa na Booking.com alebo Airbnb a nájdite si ubytovanie, ktoré vám bude vyhovovať.

2. Spacák

Ak nechcete byť počas celého festivalu dolámaný zo spánku v stane je dôležité zaobstarať si správny spacák. Spacie vaky sa podľa materiálu navyše delia na spacáky vhodné do teplého a chladného počasia. Taktiež sa delia aj podľa tvaru a zapínania. Môžete si vybrať medzi dekovitým spacákom alebo spacákom pripomínajúcim múmiu.

Spací vak FERRINO


Letný festival

Ultraľahký a malý spací vak FERRINO, ktorý vám v batožine určite nebude zavadzať. Spacák má dekovitý strih a praktický systém, vďaka ktorému si kapucňu aj zips stiahnete jednoducho jednou rukou. Stan je zateplený a vhodný do teploty až -2°C pre mužov a +3°C pre ženy, takže budete pripravený aj na nečakané zmeny počasia.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena97,60 €
Cena s cashbackom96,78 €
Nakúpiť cez Tipli »

3. Power banka

Viete si predstaviť svoj deň bez mobilného telefónu? Jasné, na festivale je dôležitejšie užívať si atmosféru a živú hudbu. Môže sa ale stať, že nebudete môcť nájsť svojich priateľov alebo stretnete svojho obľúbeného interpreta a budete sa chcieť odfotiť. Mobil jednoducho potrebujete a hlavne nabitý. V areáloch festivalov nájdete stany s nabíjačkami, kde však býva množstvo ľudí. Ak nechcete kvôli nabíjaniu niekde stáť a čakať, určite si vezmite vlastnú externú nabíjačku.

Power banka XIAOMI

Power banka XIAOMI má kapacitu 20000mAh. Umožňuje nabiť si mobil až 7 krát. Okrem toho má dve USB pripojenia, vďaka ktorým si môžete svoj mobil nabíjať súčasne s priateľmi. Má elegantný vzhľad a je vyrobená z materiálu ktorý neprepúšťa teplo.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena20,99 €
Cena s cashbackom19,24 €
Nakúpiť cez Tipli »
Letný festival

4. Baterka

Aj keď ste zvyknutý využívať najmä baterku na svojom mobile, na festival je vhodné zobrať si aj klasickú baterku do ruky. Využiť ju môžete ako nočné svetlo v stane alebo ju použijete ak sa v noci vyberiete na toaletu.

Baterka EMOS


Letný festival

Kempingová baterka EMOS je ideálna na kampovanie, ako alternatívny zdroj svetla v domácnosti ale aj na letný festival. Vydrží svietiť až 23 hodín preto sa nemusíte báť že sa vám počas víkendu na festivale vybije.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena13,90 €
Cena s cashbackom13,44 €
Nakúpiť cez Tipli »

5. Kozmetika

Mini balenie šampónu, sprchového gélu či zubnej pasty sa vám bude počas festivalu hodiť a zároveň vám v batožine nezaberie veľa miesta. Okrem toho si do svojej kozmetickej tašky nezabudnite pribaliť opaľovací krém, dezodorant a zubnú kefku.

Cestovný kozmetický set

Prázdny cestovný kozmetický set je praktickým pomocníkom nie len na festival ale tiež na iné výlety, ktoré počas leta podniknete. Set obsahuje šesť nádob, ktoré si môžete naplniť svojimi obľúbenými produktmi od šampónu až po pleťovú vodu.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena1,29 €
Cena s cashbackom1,18 €
Nakúpiť cez Tipli »
Letný festival

Tipli TIP: Okrem cestovnej sady nájdete na AliExpresse aj množstvo iných maličkostí, ktoré vám uľahčia cestovanie. Pozrite si TOP cestovné vychytávky z AliExpressu, ktoré sa môžu hodiť.

6. Festivalový outfit

Niektorí ľudia si svoje festivalové outfity pripravujú už pár týždňov pred festivalom. Aj keď chcete na festivale vyzerať dobre nezabudnite myslieť ani na praktické kúsky oblečenia, ktoré by vo vašej batožine nemali chýbať. Medzi hlavné patrí klobúk alebo šiltovka, ktorá vás ochráni pred slnkom, slnečné okuliare a samozrejme pršiplášť.

Pršiplášť FreeSmily


Letný festival

Aj pršiplášť môže byť štýlovou záležitosťou, ktorá vytvorí váš outfit. Napríklad tento transparentný pršiplášť FreeSmily je na festival ako stvorený. Je jednoduchý a aj počas upršaného dňa vôbec nezakryje outfit, ktorý ste si tak dlho vyberali.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena10,68 €
Cena s cashbackom9,79 €
Nakúpiť cez Tipli »

7. Vhodná obuv

Areály festivalu bývajú veľmi veľké a preto budete chodiť možno oveľa viac, ako ste zvyknutí. Práve preto by ste si mali zbaliť pohodlnú obuv, v ktorej vydržíte celý deň a tiež aj noc, keď si budete užívať koncerty. Okrem toho si nezabudnite zbaliť ani gumáky, ktoré určite využijete v prípade nepriaznivého počasia.

Kryt na topánky

Vodeodolný kryt na topánky sa vám na festivale určite zíde. V prípade potreby si ho jednoducho navlečiete na svoju obuv. Je určený na viac použití a kúpiť ho môžete aj v rôznych farbách.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena3,25 €
Cena s cashbackom2,98 €
Nakúpiť cez Tipli »
Letný festival

8. Kabelka alebo batoh

Nezabudnite ani na malú tašku, ktorú budete mať počas koncertov na festivale stále pri sebe. Nad týmto kúskom outfitu premýšľajte skôr prakticky. Taška by mala byť menšia, aby vám počas koncertov nezavadzala, no zároveň sa do nej musí zmestiť všetko dôležité.

Taška AIREEBAY


Letný festival

Ľadvinky alebo tašky na pás sa dostali opäť do módy. Nie len že nimi vylepšíte svoj outfit, zároveň sú veľmi praktické. Svoje veci máte priamo na páse a nie vzadu v batohu, kde k nim nemáte rýchly prístup. Vyskúšajte napríklad túto štýlovú tašku AIREEBAY.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena3,61 €
Cena s cashbackom3,31 €
Nakúpiť cez Tipli »

Ako ušetriť pri nákupe vďaka Tipli?

Jednoducho sa zaregistrujte na stránke Tipli a nakupujte cez ňu vo svojich obľúbených obchodoch. Z každého nákupu získate časť peňazí späť.

Nakupovať cez Tipli »

9. Doklady a peniaze

Osobné doklady a peniaze patria medzi základné veci, ktoré potrebujete skoro všade. Na niektorých festivaloch nájdete aj bankomaty, no pred festivalom sa radšej ubezpečte či tam skutočne sú a v prípade potreby si zoberte aj dostatok peňazí na jedlo a nápoje.

Peňaženka MISSDEFREE

Peňaženka MISSDEFREE je kovová peňaženka, ktorá sa vám zmestí aj do malej tašky. Má dostatok miesta na uloženie veľkého množstva kariet a dokladov a okrem toho aj elastické predné vrecko, do ktorého sa vám zmestia peniaze.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena4,45 €
Cena s cashbackom4,08 €
Nakúpiť cez Tipli »
Letný festival

10. Vstupenka

Vstupenka je základ. Môže sa ale stať, že ak počas balenia a prípravy myslíte na veľa iných vecí, zabudnete práve na ňu. Ak ste si zakúpili vstupenku v papierovej forme nezabudnite si ju zbaliť do príručnej tašky, aby ste si pri vstupe nemuseli dlho hľadať. Ak máte elektronickú vstupenku stiahnite si ju do svojho mobilu ešte doma.

Prehľadný kalendár TOP letných festivalov na Slovensku a v okolí:

26.-29.6.2019 Volt, Maďarsko

4.-6.7.2019 Rock for people, Česko

3.-6.7.2019 Open'er Festival, Poľsko

3.-7.7.2019 Balaton Sound, Maďarsko

11.-13.7.2019 Pohoda, Slovensko

17.-20.7.2019 Colours of Ostrava, Česko

26.7-27.7.2019 BeeFree Festival, Slovensko

2.-3.8.2019 Žákovic Open, Slovensko

7.-13.8.2019 Sziget, Maďarsko

9.-10.8.2019 Grape, Slovensko

15.-17.8.2019 Frequency Festival, Rakúsko

23.-24.8.2019 Uprising festival, Slovensko

Kde nakúpiť na letný festival

Veci potrebné na letný festival môžete vďaka Tipli nakupovať s cashbackom aj v týchto obchodoch:

  • Sportisimo - vďaka kupónom a akciám môžete v obchode nakúpiť lacnejšie.
  • Eobuv - letnú obuv vhodnú na festival nakúpite s cashbackom 3,3 %.
  • Answear - oblečenie na letný festival nakúpite s cashbackom až 4 %.

Súvisiace obchody

Hej.sk, inSPORTline, AliExpress, Sportisimo, Decathlon

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa