4 overené diéty so zázračnými účinkami

Tipy k nákupuRodičia a deti  |  Chudnutie 26. 10. 2022

Leto sa blíži a patríte tiež k tým nešťastníkom, na ktorých sa v zime nabalil nejaký ten tuk navyše? Nezúfajte, existuje množstvo účinných a zdravých diét. Hovorí vám niečo mačingova diéta, keto diéta, dukanova diéta alebo 90-dňová diéta? Čítajte ďalej a dozviete sa, ako sa dostať do formy.

Vonku sa nám otepľuje a pomaly, ale isto prichádza letné počasie. Z kabátov a teplých vecí, ktoré zakryli nejaké to kilečko navyše, presedlávame na šaty a šortky, ktoré odhalia každý nedostatok. Ako sa zbaviť nadbytočných kíl účinne, rýchlo a zdravo? Vyskúšajte niektorú z osvedčených diét a dostaňte sa do leta do formy. Vyberte si svoj spôsob, ako na chudnutie.

Mačingova diéta

V posledných rokoch je veľmi populárny diétny režim mačingova diéta. Nie je to klasická redukčná diéta, ale skutočná zmena stravovacích návykov, vďaka ktorej budete zdravší a ešte aj schudnete na ideálnu váhu.

Na začiatku vašej cesty k novému životnému štýlu zabsolvujete 28-dňový režim, ktorý vám prečistí organizmus. Následne sa prechádza na fázu dva, kde sa striedajú bielkovinové a sacharidové dni. Pokiaľ budete dodržiavať pravidlá, jojo efekt vám nehrozí.

Kompletne zmeníte stravovacie návyky, vďaka čomu nielen, schudnete, ale najmä sa budete cítiť oveľa lepšie. Vyskúšajte napríklad smoothie recepty, ktoré sú rýchle a zdravé.

Dieta

Zdravé a chutné potraviny sú pri každej diéte alfou a omegou.

Keto diéta

Ďalšou popuárnou diétou je celosvetovo známa keto diéta. Ketogénna diéta je vlastne druh stravovania, pri ktorom sa eliminuje podiel sacharidov v strave. Sacharidy sa nahrádzajú kvalitnými tukmi. Zjednodušene sa dá povedať, že keto diéta je vlastne vysokobielkovinová diéta.

Jej princíp spočíva v tom, že obmedzením príjmu sacharidov a zvýšením príjmu tukov sa telo dostáva do fázy, ktorá sa volá ketóza. Ľudský organizmus vtedy začne oveľa rýchlejšie spaľovať prebytočný tuk, takže hravo schudnete.

Podľa vedeckých štúdií má navyše keto diéta blahodárne účinky na organizmus. Spôsobuje úbytok cukru a inzulínu v krvi a v pečeni sa začnú produkovať látky, ktoré potrebuje náš mozog pre správne fungovanie. Zdá sa vám, že by vám kvôli bielkovinovej diéte chýbali vitamíny. Pri kvalitnej keto diéte to nehrozí.

Dieta

Namiešajte si diétny a zároveň výživný shake a schudnite.

90-dňová diéta

Rozlišovacia 90-dňová diéta je forma stravovania, kedy rozlišujete 4 skupiny potravín a tie počas 90-tich dní striedate. Program začínate bielkovinovým dňom, nasleduje škrobový deň, uhľohydrátový deň a posledný je vitamínový deň.

Na internete nájdete presný postup a aj informácie o tom, ktoré potraviny patria do ktorej skupiny. Diéta je trochu náročnejšia na prípravu, keďže sa zrejme nevyhnete vareniu.

Nájsť napríklad vhodné vegan recepty však dnes nie je žiadny problém. Ak nechcete, aby sa na vás kilá po skončení 90-tich dní nalepili naspäť, ideálne by ste sa mali formou rozlišovacej diéty stravovať prakticky stále.

Dieta

Kvalitné BIO produkty vám uľahčia chudnutie.

Dukanova diéta

Revolučná diéta alebo aj hit posledných rokov je rozhodne Dukanova diéta pomenovaná podľa jej vynálezcu, francúzskeho lekára Piera Dukana. Samotná diéta má 4 fázy, po ktorých zabsolvovaní by ste mali schudnúť, cítiť sa vo forme a najmä by sa nemal dostaviť jojo efekt.

V prvej tzv. útočnej fáze, ktorá trvá 2 až 10 dní, jete len bielkoviny. Druhý krok je výletná fáza, kedy striedate bielkoviny a zeleninu. V tretej konsolidačnej fáze do jedálnička pridávate aj ovocie a sacharidy. V poslednej fáze, ktorá sa nazýva stabilizačná, jete všetko bez obmedzenia. Presný postup nájdete v knihe alebo jednoducho na internete.

Dôraz klaďte na kvalitné potraviny. Tie nie sú lacnou záležitosťou. Vyskúšajte nakupovať napríklad v sieti Lidl. Prelistujte si Lidl leták a nakupujte kvalitné potraviny pre vašu diétu za skvelé ceny. Kvalita jedla jedla je alfou a omegou každého diétneho režimu, takže si skutočne dajte záležať.

Dieta

Nezabúdajte, že jete aj očami.

★Tajomstvo, ako nakupovať BIO potraviny lacnejšie.

Vedeli ste, že Tipli vám poskytuje tie najaktuálnejšie zľavy a kupóny? Využite Tipli cashback a nakupujte za tie najvýhodnejšie ceny.

Kúpiť BIO potraviny výhodnejšie



Nezabúdajte na pohyb

To, že schudnúť sa bez zmeny stravovacích návykov nedá, je fakt. Ale strava nie je všetko. Nezabudajte na pohyb, ktorý celý proces značne urýchli. Kto by nechcel mať postavičku ako z časopisu? Vyskúšajte cvičenie doma, ktoré vám vyformuje telo v pohodlí vašej obývačky.

Chceli by ste si zariadiť domáce fitko? Žiadny problém. Existuje nespočetné množstvo obchodov, kde sa dá nakúpiť športové náradie. Byť fit nebolo nikdy jednoduchšie.

Dieta

K dokonalej postave vám dopomôže okrem stravy aj šport.

Získajte zadarmo e-book - Zázrak jménem spánek!Zaregistrujte sa zadarmo a stiahnite si e-book zadarmo a dozviete sa tie najlepšie triky na zlepšenie spánku.Zaregistrovať saRegistrovať sa cez Facebook

Súvisiace obchody

BioCare, Prezdravie.sk, BIOnatural, Moja linia, Bioruža

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa