5 najčastejších otázok, ktoré sa pýtate o GearBest

Tipy k nákupuNakupovanie  |  Zahraničné a ostatné 10. 11. 2021

Pohodlné nákupy z domu, rýchle dodanie objednávky, kvalitný tovar. Presne tak dnes vyzerajú nákupy z Číny. Už dávno neplatí zaužívané klišé, že čínske produkty sú nekvalitné. Vo virtuálnych čínskych trhoviskách dnes nakupujú milióny ľudí z celého sveta. Predstavujeme vám jeden z najpopulárnejších čínskych eshopov súčasnosti GearBest.

Nakupovanie v GearBest je radosť. Nízke ceny a výber, o ktorom si slovenské obchody môžu nechať iba zdať. Kvalitné produkty, nekonečné možnosti a doprava zdarma. Práve preto milujú GearBest ľudia na celej planéte. Nakupujte vychytávky za svetové ceny aj vy.

1. Ako fungujú nákupy na GearBest?

To, že v GearBest zoženiete skutočne všetko možné aj nemožné, je fakt. Ako v eshope nakupovať? Aké problémy sa môžu vyskytnúť pri nákupe z tretích krajín? Zodpovieme vám najčastejšie kladené otázky ohľadom registrácie, DPH a cla, poštovného či reklamácie. Ako sa hovorí, šťastie praje pripraveným.

clo a dph

Nakupovať v zahraničných eshopoch je úplne jednoduché.

2. Je potrebná na GearBest registrácia?

Pokiaľ sa chcete stať zákazníkom GearBest, musíte sa zaregistrovať. Registrácia je bezplatná, jednoduchá a rýchla. Zadáte svoj e-mail, nastavíte si heslo a ďalej postupujete podľa inštrukcií. Stránka je dostupná v niekoľkých jazykových mutáciach.

Ak neovládate niektorý zo svetových jazykov, k dispozícii máte priamo na webe GearBest.com funkciu Google prekladača, ktorý všetky texty na stránke preloží do slovenčiny. Po registrácii môžete začať nakupovať.

registracia

Zaregistrujte sa ešte dnes a nakupujte s výhodami.

3. Musím platiť Gearbest DPH a clo?

Ako sme už spomínali, v prípade tohto čínskeho obchodu ide o nákup z tretej krajiny. Doprava je síce štandardne zdarma, ale existuje riziko nutnosti dodatočnej platby za clo či DPH. Zväčša sa tento problém týka drahších položiek, ktoré môžu zadržať na colnici.

V takom prípade by ste museli osobne prísť na miesto a doplatiť požadovanú sumu. GearBest sa ale snaží tento problém riešiť tak, že tovar k vám pošle z niektorého zo svojich externých GearBest EÚ skladov, ktoré sa nachádzajú na území EÚ.

Typ poštovného
Dĺžka dodania
Tracking
Cena
Typ poštovnéhoBežné poštovné
Dĺžka dodania15 – 30 dní
TrackingNie
CenaZdarma
Typ poštovnéhoRegistrovaná letecká preprava
Dĺžka dodania10 – 20 dní
TrackingÁno
CenaZávisí od váhy a destinácie
Typ poštovnéhoExpedovaná zásielka
Dĺžka dodania3 – 7 dní
TrackingÁno
CenaZávisí od váhy a destinácie, najdrahší spôsob poštovného
Typ poštovného Priority line
Dĺžka dodania7 – 12 dní
TrackingÁno
CenaZávisí od váhy a destinácie, lacný a rýchly spôsob dodania

Poštovné si vyberte vždy podľa toho, aký produkt kupujete.

4. Ako fungujú Gearbest reklamácie a vrátenie tovaru?

Jedným z dôvodov, prečo možno otáľate s nákupmi zo zahraničných eshopov sú reklamácie a vrátenie tovaru. Pokiaľ by vám tovar prišiel poškodený, máte 7 dní na vrátenie a nárok na preplatenie spätného poštovného.

Ak sa stane že vám príde domov objednávka a vy ste si to rozmysleli, neotvorený a nepoužitý tovar môžete vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu a vrátia vám peniaze. Okrem toho máte nárok na bezplatný servis po dobu jedného roku od zakúpenia.

5. Aké produkty sa dajú kúpiť na GearBest?

Parádna elektronika, trendy oblečenie, detské hračky a mnohé ďalšie vecičky. Toto všetko kúpite v jednom z najpopulárnejších čínskych obchodov GearBest. Je známe, že čínske obchody sa jednoducho vyplatia. Pomer cena, kvalita a výkon je tu bezkonkurenčný. Pozrite si tipy na najpredávanejšie produkty, ktoré tento china shop prináša.

Xiaomi mobil

Vychytaný Xiaomi mobil je odolný proti vlhkosti s umožňuje duálne využitie SIM kariet. Cena: 445,78 EUR.

smart hodinky

Športujete? Potom iste oceníte smart hodinky. Merajú pulz, počítajú kroky a v modeli KingWear GV68 IP68 za 46,64 EUR môžete dokonca plávať.

Dron

Pre deti aj dospelých. S dronom sa zabaví celá rodina. Len za 87,12 EUR.

Vyberte si svoje produkty a nakupujte za najnižšie ceny z pohodlia svojho domova či cez GearBest App prostredníctvom vášho mobilného telefónu, nech ste kdekoľvek. Je to ľahké ,rýchle, pohodlné a super výhodné.

V ktorých zahraničných obchodoch nakúpite výhodne?

Vedeli ste, že cashback od Tipli dostanete za nákup v týchto zahraničných obchodoch?

  • AliExpress: Najväčšie virtuálne čínske trhovisku s miliónmi položiek za najnižšie ceny.
  • Ebay: Svetoznámy aukčný portál pôsobí na trhu dlhé roky a milujú ho ľudia po celom svete.

Súvisiace obchody

Vivantis, ZOOT, TPD, AliExpress, eBay.com

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa