5 nápadov na LEGO hry + tajný tip, kde ho kúpiť najlacnejšie

Tipy k nákupuDeti  |  Rodičia a deti 10. 11. 2021

Lego rozvíja detskú kreativitu, priestorové myslenie a jemnú motoriku. Kde tento fenomén v oblasti hračiek zoženiete najlacnejšie, a čím je pre vaše deti také prínosné?

Stavebnica Lego vznikla v roku 1932 v Dánsku a dnes je firma LEGO® jedným z najväčších výrobcov herných materiálov na svete. Lego sa riadi heslom „Only the best is good enough“ (len to najlepšie je dostatočne dobré) a svojimi hračkami sa snaží pomáhať s rozvojom detí, inšpirovať ich a vyvíjať ich kreatívne myslenie. Prostredníctvom kreatívneho hrania a učenia sa tak z nich stanú stavitelia zajtrajška.

Tajomstvo, ako kúpiť Lego lacno

Ak chcete nakupovať (nie len Lego) výhodnejšie, budete potrebovať spoľahlivého parťáka, ktorý vám pomôže ušetriť. A nemáme na mysli priateľa alebo manžela. Radšej skúste casback portál Tipli, s ktorým získate odmenu z každého nákupu.

Začať nakupovať výhodnejšie

Aké sú pozitívne vplyvy Lega na deti?

Nie je hračka ako hračka. A interaktívne hračky pre deti sú jednoznačne najlepšou voľbou. Nie len, že ich každá takáto hračka naučí niečomu novému, navyše ich zabaví na skutočne dlhú dobu. A vy si aspoň na chvíľku môžete vyložiť nohy! :-)

  1. Rozvoj kreativity: Deti pri legu najviac rozvíjajú svoju priestorovú predstavivosť tým, že z neho vytvárajú rôzne stavby či už na základe návodou alebo vlastnej kreativity.
  2. Rozvoj jemnej motoriky: Najmä detičky v predškolskom veku sa prostredníctvom hry z lega učia jemnej motorike. To je potrebné na postupné zdokonalenie jemných pohybov rúk, uchopovania a manipulácie s drobnými predmetmi.
  3. Rozvoj riešenia problémov: Hraním sa deti učia ako na seba kocky pasujú, že sa im stavba pri nestabilných základoch zrúti a mnohým ďalším základným fyzikálnym zákonom.
  4. Rozvoj komunikačných schopností: Pri stavbe Lega sa deti dohadujú o jednotlivých postupoch, komunikujú s rovesníkmi a učia sa tak primárnej tímovej spolupráci.

Akými stavebnicami LEGO spravíte deťom zaručene radosť?

Už dávno neplatí, že Lego je obľúbenou hračkou iba pre chlapcov! Pokojne ho kúpte aj vašej malej princeznej a uvidíte s akou radosťou sa s ním bude hrať.

1. Darujte dievčatám LEGO friends

Päť najlepších kamarátok, ich priateľstvá, spoločné dobrodružstvá v meste Heartlake City a zábavné stavanie. To je Lego Friend. Toto lego pre dievčatá borí mýtus, že stavebnice sú len pre chlapcov. Sady sú vybavené šikovnými detailami a doplnkami.

lego friends, lego pre dievčatá

Lego friends je obľúbenou Lego stavebnicou pre dievčatá.

2. Stavaj, bojuj a urči osud galaxie s LEGO Star Wars

Malí aj veľkí fanúšikovia hviezdnych vojen si Lego Star Wars zamilujú. A ako by aj nie, keď Star Wars pobláznilo niekoľko generácií po celom svete. Známe postavy, scény z filmov, či seriály Star Wars, autentické zbrane a stavanie plné zábavy.

lego star wars

Nadšenci Star Wars určite nepovedia nie špeciálnej edícii Lega Star Wars.

3. Pre najmenších je tu stavebica LEGO Duplo

Aj na tých najmenších výrobcovia Lega mysleli. Kocky Duplo sú vhodné už od 1,5 roku dieťaťa. Majú dvakrát väčší objem, než je tomu u klasických kociek, aby ich deti nemohli vdýchnuť ani prehltnúť. Navyše majú zaoblené hrany, takže sa na nich malí šibali nemôžu porezať.

lego duplo

Pre najmenších je Lego Duplo ideálne.

4. Pre malých a veľkých staviteľov => LEGO Technic

Máte doma väčších staviteľov? Tak pre tých rozhodne vyberte LEGO Technic. To je určené pre deti od 9 rokov (niektoré modely až od jedenácť či dvanácť rokov), ktoré sú trochu technicky založené. Toto Lego vyžaduje väčšiu trpezlivosť, ale výsledky stoja za to, pretože LEGO Technic repliky sú vyvinuté v spolupráci s poprednými výrobcami vozidiel a strojov a sú vybavené vysoko presnými a autentickými detailami.

lego technic

Lego Technik je najlepšou voľbou pre väčších staviteľov.

5. LEGO Ninjago

Poznáte televízny seriál NINJAGO Masters of Spinjitzu? Vaše deti určite áno. Sety LEGO NINJAGO deti vtiahnu do mystickej krajiny, chránenej ninja hrdinami, ktorí bojujú proti zlým votrelcom. Majstrovia Wu, Kai, Lloyd, Zane, Nyou, Jayem a Coleem sa postarajú, že stavanie bude plné dobrodružstva. Lego NINJAGO má varianty, kde môžete vyberať deťom vo veku od 6 až do 14 rokov.

lego ninjago

Milujú vaše deti seriál Ninjago? Iste budú z Lego Ninjago nadšené.

Kde kúpiť lego najlacnejšie?

Ak chcete kúpiť LEGO lacnejšie, využite náš portál Tipli, kde vám z každého online nákupu vrátime časť peňazí späť na váš účet.

  • Bambino.sk - pre rodičov ratolestí je e-shop raj, okrem stavebnice lega pre chlapcov aj dievčatá tu nájdete plienky, detskú výživu, kočíky, autosedačky a vybavenie do detskej izby.
  • Market24 - v Market24 nájdete kompletnú výbavu pre vaše dieťa. Nechýbajú teda ani rôzne modely stavebnice Lega, a to s 20 % zľavou!
  • Hej.sk - jeden z najväčších internetových obchodov na slovenskom trhu - Hej.sk má vo svojom repertoári rozsiahly sortiment, preto nakúpite aj Lego pre svoje ratolesti.
  • Feedo.sk - web ponúka sortiment pre očakávané bábätko ako už aj pre narodené detičky, takže aj tu nájdete Lego, a vďaka Tipli môžete ešte viac ušetriť.

Súvisiace obchody

Bambino.sk, Hej.sk, Market24.sk, Hračkárik.sk, Feedo.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa