Ako na parkovanie na slovenských letiskách?

Tipy k nákupu 25. 3. 2021

Chystáte sa na dovolenku alebo služobnú cestu lietadlom a neviete čo s autom? Uvažujete, či nájdete voľné parkovacie miesto na letisku alebo radšej rovno poprosíte známeho, aby vás tam odviezol? Už nemusíte, poradíme vám. Prečítajte si, ako zaručene zaparkujete na slovenských letiskách.

Keď pred cestou lietadlom rozmýšľate, či nechať svoje auto na letiskovom parkovisku, môže vám napadnúť hneď niekoľko otázok. Bude na letisku voľné miesto? Čo ak moje auto niekto ukradne? A koľko to vôbec stojí? Nemusíte sa báť. Slovenské letiská sú dobre vybavené na takéto situácie. Autá, ktoré sú na nich zaparkované dlhodobejšie sú bezpečne monitorované a preto sa o nich určite nemusíte báť.

letisko kosice

Voľné parkovacie miesto však nie je istotou. Niektoré letiská nemajú dostatočne veľkú kapacitu a preto si musíte miesto na dlhodobejšie státie rezervovať už oveľa skôr na parkoviskách blízko letiska. Ukážeme vám, ako to na konkrétnych letiskách chodí.

Plánujete si leteckú dovolenku? Vyskúšajte zľavy na letenky cez Kiwi a Ryanair Ryanair.

Letisko Bratislava

Priamo na letisku máte na výber z dvoch možných parkovaní. Parkovanie v areály P1 je určené pre krátkodobé státie približne na dobu 15 minút. Je určené na vyloženie a naloženie cestujúcich. Ak ale potrebujete zaparkovať na letisku dlhodobejšie, počas vašej dovolenky, musíte využiť parkovací areál P2.

Ceny za parkovanie na letisku Bratislava

P1

  • do 15 minút= zadarmo
  • 1 hodina= 4 €

P2

  • 1 deň= 20 €
  • 2-3 dní= 25 €
  • 4-5 dní= 30 €
  • 6-7 dní= 45 €
  • 8-12 dní= 45 €

Pri prekročení limitu 12 dní, sa cena zvyšuje každým dňom o 20 €.

Ak ale chcete na parkovaní ušetriť ušetriť, na výber máte aj z viacerých súkromných spoločností, ktoré ponúkajú parkovacie miesta blízko letiska. Vaše auto na nich bude rovnako v bezpečí, avšak parkovacie miesto si musíte zarezervovať skôr. Na parkovanie pri letisku Bratislava letisku Bratislava môžete využiť parkovacie miesta objednané napríklad cez Letenky.sk, M2 Parking alebo MONTI, ktoré sú otvorené nonstop a ponúkajú výhodnejšie ceny oproti parkovaniu priamo na letisku. Priemerná cena je 35 € na 7 dní.

Nevyhovuje vám cestovanie lietadlom? Cestovať po svete môžete aj autom a urobiť si tak dovolenku, na ktorú nikdy nezabudnete. Auto presne pre vás si môžete zarezervovať napríklad na Rentalcars.com.

parkovanie kosice

Letisko Košice

Na letisku máte na výber parkoviská P2 a P3, na ktorých platia rovnaké podmienky ako na bratislavskom letisku. Letisko P2 je určené na krátkodobé parkovanie a P3 na parkovanie dlhodobé.

Ceny za parkovanie na letisku Košice

P2

  • do 10 minút= zadarmo
  • 1 hodina= 1,90 €

P3

  • 1 deň= 12 €
  • 7 dní= 36 €
  • 14 dní= 57 €
  • 21 dní= 102 €
  • 28 dní= 169 €

Ak na parkovisku P3 nenájdete voľné miesto, na dlhodobé parkovanie je možné v takom prípade využiť aj parkovisko P2, na ktorom platia rovnaké ceny.

Ak chcete parkovať výhodnejšie máte možnosť využiť aj parkovanie, ktoré je vzdialené od letiska len 5 minút a zabezpečuje bezplatnú dopravu priamo na letisko. Na 4 až 7 dní zaplatíte za parkovanie len 25 € a navyše je otvorené nonstop. Parkovacie miesto si jednoducho zarezervujete vopred na Parkovaniekosice.sk. Vo väčšej vzdialenosti od letiska sa nachádza aj viacero iných parkovísk, kde môžete nechať svoje auto. Využiť môžete napríklad Parkisimo.sk.

Hľadáte si ubytovanie na vašu vysnívanú dovolenku? Vyskúšajte výhodné ubytovanie navyše s cashbackom od Tipli na Booking.com.

Pozrieť si ubytovanie na Booking »

Letisko Poprad

Približne 5 km od mesta Poprad sa nachádza letisko Poprad-Tatry. Na letisku sa nachádza parkovisko, ktoré má 92 parkovacích miest pre krátkodobé a dlhodobé státie. Na parkovisku je možné platiť len v hotovosti a nie je potrebné si na ňom miesto zarezervovať vopred.

Ceny za parkovanie na letisku Poprad

  • 1 deň= 1 €
  • 2 dni= 3 €
  • 7 dní= 17 €

Každý ďalší začatý deň je spoplatnený sumou 4 €.

Súvisiace obchody

HotelVoucher, Rentalcars.com, Booking, Hotels.com, Kiwi.com

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa