Ako sa rýchlo naučiť anglicky? Poznáme zaručené tipy!

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie 10. 11. 2021

S angličtinou v malíčku ide všetko ľahšie. V dnešnej dobe je neznalosť cudzieho jazyka tak trochu nevýhodou, či už v práci, pri nakupovaní alebo na dovolenke. Nikdy však nie je neskoro začať! Poradíme vám, ako k štúdiu angličtiny pristupovať, aby vás učenie bavilo a napredovali ste míľovými krokmi.

Angličtina je všade okolo nás. Počujeme ju v pesničkách v rádiu, vo filmoch, vidíme ju na tabuliach alebo v návodoch k tovaru. Často ju od nás vyžadujú aj v práci a hodí sa nám, aj keď ideme na dovolenku do zahraničia. Ako si ju teda rýchlo a jednoducho osvojiť?

Angličtina od začiatku

Na začiatku je dôležité len chcieť. Kto chce, nájde spôsob - kto nechce, nájde len výhovorky. Ak začínate s angličtinou úplne od nuly, je dobré nechať sa viesť - či už učiteľom v jazykovej škole alebo aplikáciami. Má to svoje výhody - vaše chyby bude niekto kontrolovať a k učeniu sa donútite oveľa skôr.

Super tréningom môžu byť zjednodušené anglické knihy, ktoré môžete dokonca predčítať aj deťom a učiť ich tak anglicky prirodzenou cestou už od malička. Knihy v angličtine zoženiete vo väčšine väčších kníhkupectiev, napríklad aj na e-shope Bux.sk.

Študujte online

Veľmi populárne sú dnes aj online kurzy angličtiny. Nemusíte nikam chodiť, len si predplatíte kurz a učíte sa vlastným tempom z pohodlia domova. To vám umožňuje napríklad portál VímVíc. Kurz vás prevedie niekoľkými rôznymi úrovňami angličtiny. Súčasťou sú texty, počúvanie, slovníčky, cvičenia aj testy.

Kurzy sú organizované podľa okruhov, čo sa vám môže hodiť v prípade, že sa budete chcieť zamerať na nejakú špecifickú oblasť. Nájdete tu napríklad Angličtinu na cesty alebo Obchodné angličtinu v praxi.

Veľkou výhodou online kurzov je, že si tempo učenia prispôsobíte svojim možnostiam a nikto na vás nebude naháňať.

A to najlepšie? Kurzy môžete výhodne kúpiť aj cez Zľavomat - hodí sa aj ako darček pre niekoho blízkeho.

Online kurzy

Help for English

Potrebujete sprievodné materiály a sem tam vysvetliť nejakú gramatiku? Vyskúšajte portál Help for English, kde nájdete množstvo materiálov zadarmo! Bezplatne sa tak môžete učiť z pohodlia domova. Stačí sa pripojiť k internetu a angličtinu budete mať čoskoro v malíčku.

3 TIPY pre mierne pokročilých

Základy už máte a chystáte sa svoje vedomosti čo najviac rozšíriť? Učenie by nemalo byť mučenie, ale zábava! Ak si k učeniu angličtiny nevytvoríte pozitívny vzťah, pôjde vám to veľmi ťažko. Ako sa teda angličtina môže stať našim koníčkom?

Filmy a seriály na Netflix

Netflix je americký portál, kde môžete za mesačný poplatok 7,99 EUR sledovať ľubovoľné množstvo anglických a amerických filmov a seriálov. Obrovská výhoda je dostupnosť anglických titulkov (slovenské alebo české sú dostupné len u časti obsahu). Počúvanie angličtiny a zároveň čítanie anglického textu vám pomôže si na cudzí jazyk rýchlo zvyknúť.

Objavte internet v angličtine

Nebojte sa čítať weby v angličtine - či už vás zaujímajú správy zo sveta a dáte prednosť spravodajským webom ako sú New York Times alebo BBC, alebo ste skôr fanúšikmi populárnej kultúry a dáte prednosť napríklad Tumblru alebo Redditu. Čím viac budete mať angličtinu načítanú v reálnych textoch, tým lepšie si zvyknete na jej prirodzené používanie. Veľa vtipov napríklad funguje len v angličtine.

Prekladajte si pesničky

Máte radi zahraničnú hudbu? Započúvajte sa, čo vlastne počúvate. Angličtinu v pesničkách si možno ľahko nacvičiť, pretože sa dobre pamätá. Naučíte sa tak veľa nových slovíčok. Po čase zistíte, že pesničkám rozumiete aj na prvé počutie sami od seba - a to je úžasný pocit :-)

angličtina

Čo tým myslíte, že nie som medveď? Veď mám všetku potrebnú koalifikáciu.

Vyrazte s angličtinou do zahraničia

Nemusíte byť rovno profíci a mať v hlave tisíce slovíčok. Základné konverzáciu zvládnete určite veľmi rýchlo a potom už pre vás nebude problém objednať si v reštaurácii alebo sa niekam dopraviť či sa opýtať na cestu. Akonáhle teda pochytíte základy, využite angličtinu v praxi. Akákoľvek dovolenka je k tomu ako stvorená! A pre istotu si do vrecka vezmite aj slovníček.

Cestování - Travelling

Cestování-Travelling, 3,91 €, Bux.sk

Akademická angličtina

Akademická angličtina, 11,80 €, Bux.sk

Angličtina - konverzácia

Angličtina - konverzácia, 6,56 €, Martinus.sk

Začnite sa učiť anglicky ešte dnes!

Niet na čo čakať - čím skôr s angličtinou začnete, tým skôr sa dohovoríte. A nikdy nie je neskoro začať. Hoďte očkom na kurzy angličtiny so zľavou. :-)

Súvisiace obchody

Adrop.sk, ZaMenej.sk, Market24.sk, BUX.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa