Ako sa správne chrániť pred letným slnkom?

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie  |  Krása a zdravie  |  Hobby a zábava 22. 11. 2021

V lete, keď si užívame pekné počasie, je naša pokožka vystavená slnečnému žiareniu. Slnko našu kožu nielen opaľuje, ale aj oslabuje. Dôležité je predchádzať podráždeniu pokožky, a to výberom správneho ochranného prostriedku. Pripravili sme pre vás výber rôznych typov prípravkov na opaľovanie a po opaľovaní.

Opaľovanie nie je len vecou estetiky, ale aj zdravia. Opálené telo sa páči všetkým, krajšie je však zdravé telo. Doprajte si pobyt na slnku bez zbytočného rizika a chráňte si svoju pokožku tým správnym spôsobom. Nezabúdajte ani na starostlivosť po opaľovaní, ktorá je rovnako dôležitá.

Chcete pri nákupe navyše ušetriť? Využite Tipli.

Stačí, ak sa zaregistrujete na stránku Tipli a nakupujte cez ňu vo svojom obľúbenom obchode. S Tipli získate z každého nákupu časť peňazí späť.

Nakupovať cez Tipli » opalovanie

Prípravky na opaľovanie

Rozhodujúcim faktorom pri výbere kozmetiky na opaľovanie je miera citlivosti pokožky. Silu ochrany na prípravkoch uvádza SPF faktor - čím citlivejšia pokožka, tým vyšší faktor. Okrem klasického mlieka na opaľovanie, môžeme vyberať olej, penu či opaľovaciu hmlu. Mlieko zvoľte, pokiaľ trávite dovolenku relaxom na pláži, na ochranu pred slnkom pri športových aktivitách sa viac hodí rýchloschnúca opaľovacia hmla. Produkt si môžete zvoliť aj podľa toho, či preferujete natieranie alebo jednoduchšiu aplikáciu sprejom.

Opaľovací prostriedok nanášajte aspoň 30 minút pred pobytom na slnku a nezabudnite natrieť celé telo. Ak sa slníte pri mori alebo bazéne, po kúpaní aplikáciu opakujte, rovnako aj v prípade, ak sa viac potíte.

Bioderma Photoderm family SPF30

Opaľovací sprej Bioderma Photoderm Family je vhodné na rodinnú dovolenku. Aplikácia sprejom, 400 ml balenie, SPF30 z neho robí univerzálnu ochranu pred slnkom pre celú rodinu. Vodoodolný prípravok môžete nanášať na telo aj tvár, je hypoalrgénny a bez parfumov.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena29,99 €
Cena s cashbackom29,62 €
opalovanie
Nakupovať v Dr.Max »


opalovanie

Bioderma opaľovacia hmla SPF50

Ani tie najcitlivejšie prípady sa nemusia slniečka obávať. S ochranným faktorom 50+ určeným pre citlivú pleť si slnečné lúče môžu užívať aj ľudia, ktorých trápi alergia na slnko. Opaľovacia hmla ponúka maximálnu ochranu a je vysoko vodoodolná.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena21,79 €
Cena s cashbackom20,25 €
Nakupovať v Najlekáreň »

Daylong Kids SPF30

Opaľovacie mlieko Daylong Kids je určené pre deti od 1 roku. Špeciálne zloženie chráni a ošetruje detskú pokožku dexpanthenolom, glycerínom, Aloe vera a vitamínom E. Mlieko je extrémne odolné voči vode a vhodné aj pre atopikov.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena21,99 €
Cena s cashbackom21,72 €
opalovanie
Nakupovať v Dr.Max »
opalovanie

Sun mrkvový opaľovací olej SPF15

Mrkvový opaľovací olej ponúka prirodzenú ochranu SPF15. Ide o 100% prírodný olej s obsahom betakaroténu, podporuje rýchlejšie a dlhodobé opálenie. Je vhodný aj na regeneráciu a hydratáciu pokožky po opaľovaní.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena5,90 €
Cena s cashbackom5,78 €
Nakupovať v Pilulka.sk »

TIP TIPLI: Pri opaľovaní nezabúdajte na svoju korunu krásy. Rovnako ako pokožku, pred slnkom treba chrániť aj vlasy, ktoré sú na UV žiarenie taktiež citlivé.

Sun opaľovací olej pre rýchle zhnednutie SPF20

Opaľovací olej s bio argánovým olejom chráni pokožku pred spálením, vysúšaním a urýchľuje zhnednutie. Tento olej je bohatý na vitamín E a zabraňuje starnutiu pokožky. Prostriedok aplikujte na začiatku opaľovania, pri potení a po kúpaní,

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena6,82 €
Cena s cashbackom6,68 €
opalovanie
Nakupovať v Pilulka.sk »
opalovanie

La Roche-Posay anthelios XL SPF50+ Stick

Pokiaľ nepotrebujete vysoký ochranný faktor na celé telo, ale máte jedno či viac citlivých miest, ktoré vyžadujú zvýšenú pozornosť, vyskúšajte túto opaľovaciu tyčinku. Tyčinka je určená pre citlivé partie, ako sú pery, znamienka a jazvy. Je vhodná na každodenné používanie v lete aj v zime.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena13,99 €
Cena s cashbackom13,82 €
Nakupovať v Dr.Max »

Prípravky po opaľovaní

V prípade, že ochranu podceníte alebo vás slnko prekvapí nepripravených, môže dôjsť k popáleniu pokožky. Začervenanú a podráždenú kožu treba ošetriť, hydratovať, a hlavne, chrániť pred ďalším spálením. Vhodné mlieko alebo olej po opaľovaní je dobré používať po každom opaľovaní, aj keď k spáleniu nedôjde.

betakaroten

Panthenol Omega 9% Aloe Vera

Telové mlieko, ktoré upokojuje a chráni pokožku po opaľovaní, ale aj počas celého roka. Účinné látky suchú pokožku ošetrujú a regenerujú. Mlieko sa dobre rozotiera a nelepí.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena7,99 €
Cena s cashbackom7,89 €
opalovanie
Nakupovať v Dr.Max »

TIP TIPLI: Svoju pokožku môžete chrániť nielen navonok, ale aj zvnútra. V lekárňach nájdete ponuku výživových doplnkov, ktoré prispievajú k zdraviu vašej pokožky. Hlavnou zložkou v týchto prípravkoch je betakarotén.



opalovanie

Dr. Müller Panthenol Pena

Spálenej pokožke dodáte úľavu s prípravkom Panthenol pena. D-Panthenol urýchľuje hojenie slnečných popálenín a obnovuje poškodené tkanivá. Okrem toho, že pena dodá nadmerne ožiarenej koži upokojujúce ochladenie, aplikácia je možná aj na citlivých miestach, kde by natieranie bolo bolestivé.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena5,99 €
Cena s cashbackom5,62 €
Nakupovať v Benu lekáreň »

Kozie mlieko po opaľovaní s jogurtom

Kozie mlieko prináša popálenej pokožke rýchlu hydratáciu a regeneráciu. Mliečne proteíny upokojujú červenú pokožku po slnení aj pobyte vo vode. Použitie mlieka predchádza lúpaniu pokožky a predlžuje efekt opálenia.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena5,39 €
Cena s cashbackom5,05 €
opalovanie
Nakupovať v Benu lekáreň »
opalovanie

Bioderma Photoderm Autobrozant

Pekné opálenie si môžete udržiavať počas celého roka pomocou samoopaľovacích prípravkov. Samoopaľovací krém Bioderma Autoboronzant vytvára jednotné zhnednutie pokožky. Sprej sa rovnomerne vstrebáva a nezanecháva fľaky, je hypoalergénny. To znamená, že minimalizuje alergické reakcie, takže je vhodný aj pre citlivejšie typy pokožky.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena17,70 €
Cena s cashbackom16,45 €
Nakupovať v NajLekáreň.eu » samoopalovaci krem

Nezabúdajte, že slnečné lúče na nás dopadajú nielen v prímorských letoviskách. Ak sa chystáte tráviť letnú dovolenku turistikou na Slovensku , nezabúdajte na nenápadné horské slnko, pred ktorým je potrebné sa rovnako dobre chrániť.

Súvisiace obchody

Pilulka.sk, NajLekáreň.eu, BENU Lekáreň, Dr.Max

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa