Ako si správne vybrať zimné pneumatiky a ušetriť až 25 %?

Tipy k nákupuTipy a triky 17. 2. 2023

Chcete bezpečne prežiť zimu za volantom? Rozhodne musíte prezuť na zimné pneumatiky včas. Nenechajte sa prekvapiť počasím a buďte pripravený. Odpovede na všetky vaše otázky týkajúce sa zimných pneumatík vám prináša Tipli!

Jeseň je tu a zima sa nezadržateľne blíži. Ak chcete byť pripravený a nezostať zaskočený, mali by ste pozbierať všetky potrebné informácie dopredu. Pre mnohých vodičov je toto obdobie najhoršie v roku. My v Tipli vám však pomôžeme! Prezutie na najlacnejšie zimné pneumatiky už pre vás nebude problémom!

Kedy je správny čas na prezutie pneumatík?

Jednoduchá otázka, na ktorú sa bohužiaľ nedá jednoducho odpovedať. Riešenia sú totiž až 2. Prvé zákonné a druhé odporúčané. Keďže klimatické zmeny sú v posledných rokoch veľkým problémom, tak táto problematika je ešte náročnejšia. Prispôsobiť sa musíte aj značke pneumatík. Ak kupujete nové pneumatiky v eshopoch ako Pneucom, či AutoKelly, tak sa môžete spoľahnúť aj na odborné blogy, ktoré vám vysvetlia odlišnosti medzi jednotlivými značkami pneumatík.

Čo hovorí zákon?

Zákon nestanovuje, že vodič osobného auta musí mať v zime zimné pneumatiky. Hovorí však o tom, že ak je na ceste snehová vrstva, ľad alebo námraza, tak je vodič povinný mať zimné pneumatiky na všetkých nápravách. V opačnom prípade mu okrem ohrozenia zdravia hrozí aj mastná pokuta. Ak by ste tak neurobili, mali by ste problém aj s poisťovňou!

Kedy je odporúčaný čas prezutia na zimné pneumatiky?

Viacerí odborníci sa zhodujú na ukazovateli teploty. Pokiaľ sa tá denná hýbe okolo 7-8 stupňov celzia, je ten správny čas na prezutie na zimné pneu. Nie je preto dôvod na riskovanie. Stačí preto sledovať počasia a už podľa predpovede objednávať napríklad nové Pneucom pneumatiky.

Potrebujem vlastne zimné pneumatiky?

Tu je to jednoduchšie. Áno, potrebujete. Zimné pneumatiky narozdieľ od letných pneumatík nezamŕzajú a majú lepšiu priľnavosť na snehu, ľade, či inom neprispôsobivom teréne. Toto tvrdenie vám zaručene potvrdia aj mnohé autoservisy, či predajne pneumatík Pneucom, Auto Kelly a mnohé ďalšie. Pokojne sa spýtajte aj rôznych automechanikov a iba ťažko nájdete takého, ktorý vám zimné pneumatiky neodporučí. Hoci je pravda, že najmä na západnom Slovensku už bývajú zimy miernejšie, tak platí, že je lepšie byť pripravený aj na neočakávanú snehovú nádielku.

Kde kúpiť lacné pneumatiky s cashbackom?

Zimné pneumatiky s cashbackom »

Čo sa vám ešte oplatí kúpiť pre vášho štvorkolesového tátoša?

Vybrali sme pre vás 6 zaujímavých predmetov, na ktoré určite treba hodiť očko!

1. Sada na opravu defektu pneumatiky compass

Určite niečo, čo by nemalo chýbať v žiadnom aute. Táto jednoduchá sada vám poskytne skvelé služby vždy, keď to budete potrebovať. Opravte defekt na vašej pneumatike. Balenie obsahuje vrták, vidlice na knot, 3x opravný knot a vulkanizačný roztok. Neváhajte dlho a siahnite po sade na opravu defektu pneumatiky z Torriacars s cashbackom až 3 %!

oprava pneumatiky
Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena3,04 €
Cena s cashbackom2,96 €
Nakupovať na TorriaCars »

Letné pneumatiky ?

Letné pneumatiky - kedy prezuť a kde ich kúpiť najlacnejšie a mnohé dalšie dôležité informácie sme pre vás zisťovali aj ohľadom letných pneu. Opäť platí, že máte na výber z množstva eshopov ako TorriaCars, či Pneucom a ďalšie.

Letné pneumatiky »
clona proti mrazu

2. Clona proti mrazu

Chladné počasie sa blíži a okrem vitamínov z lekárne pre svoje zdravie, musíte myslieť aj na vaše auto. Nestačia len zimné pneumatiky. Pre väčšinu ľudí nie je nič otravnejšie ako zoškrabovanie zamrznutého čelného skla. Vyhnite sa tomu a siahnite po clone proti mrazu! Tá zabraňuje vzniku zľadovatelej vrstvy na čelnom skle vozidla. Zložená je z izolačného materiálu so zosilneným okrajom. Obchod autovybava.sk vám ju ponúka za bezkonkurenčnú cenu navyše s cashbackom až 5 % iba vďaka Tipli.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena4,00 €
Cena s cashbackom3,83 €
Nakupovať na autovybava.sk »

3. Voňavý panáčik Little Joe - vášeň

Hľadáte príjemnú a nevtieravú vôňu do vášho vozidla, ktorý by zároveň vyzerala originálne a nekazila jeho interiér? Vyskúšajte ojedinelú vôňu značky Little Joe. Získa si vás očarujúcim 3D prevedením v podobe veselej postavičky. Silno aromatická vôňa v kvetinovom tóne. Najmä pre milovníkov sladkých vôní a parfémov. Dokonalá kombinácia jahody, broskyne, kiwi, manga, banánu a papáje vás zaručene prenesie na dovolenku do raja. Vďaka dômyselnému prevedeniu si môžete užívať sviežosť vo vašom aute až po dobu 45 dní. Túto unikátnu vôňu si jednoducho zamilujete. Zvoľte esenciálnu istotu z autovybava.sk a získajte cashback až 5 %.

zimné pneumatiky
Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena4,00 €
Cena s cashbackom3,83 €
Nakupovať na autovybava.sk »

Potrebujete diaľničnú známku?

Diaľničná známka 2020 - ako nato, kde a za koľko a všetky potrebné informácie pre prevetrávanie vašich pneumatík na spoplatnených autostrádach sme pre vás dali dohromady v jednom článku!

Diaľničná známka 2020 »
zimné pneumatiky

4. Coyote Oprava pneu 500 ml

Tento technický prípravok, ktorý umožňuje okamžite opraviť defekt pneumatiky je ďalšou vecou na zozname, ktorá vám nemôže rozhodne chýbať. Medzi jeho výhody patrí, že nepoškodzuje ventilky s kontrolou tlaku v pneumatikách. Buďte pripravený na každú situáciu. Internetový obchod TorriaCars, je zárukou kvality a možnosťou získania cashbacku až 3 % iba vďaka Tipli!

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena5,92 €
Cena s cashbackom5,77 €
Nakupovať na TorriaCars »

5. Hasiaci prístroj práškový 2 kg

Hasiaci prístroj je niečo, čo dúfate, že nebudete musieť nikdy použiť. Treba byť však pripravený aj na tú najhoršiu možnosť. Siahnite preto po práškovom hasiacom prístroji s držiakom a manometrom. Táto verzia je vhodná aj pre nákladné automobily. TorriaCars ho ponúka za skvelú cenu s cashbackom až 3 %!

hasiaci prístroj do auta
Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena19,03 €
Cena s cashbackom18,55 €
Nakupovať na TorriaCars »

Bojíte sa poruchy vášho auta?

Záchrana auta pred poruchou: Kde kúpite autodiagnostiku najlacnejšie? Myslite dopredu a vyhnite sa vysokým cenám za neskoršie opravy. Využiť môžete aj služby rôznych autoservisov, kde vám auto za poplatok zdiagnostikujú. Niektoré slúžia aj ako výdajné miesto pre eshop ako Pneucom Poprad.

Záchrana auta pred poruchou »
autodiagnostika

6. Diagnostika OBDLink LX Bluetooth + CZ program + 3 roky záruka

Špička na trhu autodiagnostiky teraz za dostupnú cenu. Vyhnite sa zbytočným opravám a spravte svoju jazdu bezpečnejšiu. Nie je to len o zimných pneumatikách. Diagnostika je kompatibilná s vaším mobilným telefónom cez bluetooth. Podobne môžete využiť aj notebook alebo inú elektroniku. S predĺženou zárukou až na 3 roky je to stávka na istotu. Tento produkt zakúpite na TorriaCars.sk so skvelým cashbackom až 3 %!

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena141,98 €
Cena s cashbackom138,43 €
Nakupovať na TorriaCars »

Tipli do prehliadača tu je len pre vás!

Odmeny vám už nikdy neuniknú! Je tu Tipli do prehliadača dostupné absolútne zadarmo. Majte svoje nákupy pod kontrolou a ušetrite ešte častejšie.

Získať Tipli do prehliadača »
zimné pneumatiky

Dúfame, že ste si zo zoznamu vybrali. Potešte svojho štvorkolesového miláčika, týmito maličkosťami aj vy. Ukážte, že jazda je vaše hobby a sedenie za volantom si užívate. Základom je ale bezpečnosť aj v zimných mesiacoch. Výber zimných pneumatík je rozhodne náročné rozhodnutie a my v Tipli dúfame, že sme vám pomohli nielen vybrať ale aj ušetriť. Zároveň sme vám odporučili množstvo eshopov ako AutoKelly, TorriaCars, Pneucom, autovybava.sk, či pneumatikypriamo.com.

Postarajte sa o svojho štvorkolesového miláčika a ušetrite!

  • pneumatikypriamo.com - vyberte si vaše najobľúbenejšie alebo tie najkvalitnejšie gumy pre vaše autíčko a získajte cashback až 1,5 %,
  • autovybava.sk - popredný predajca autodoplnkov, kvapalín, či iného príslušenstva ponúka cashback až 5 %,
  • TorriaCars - Potrebujete vymeniť olej v motore? Zháňate náradie, kvapaliny či rôzne iné autodoplnky? Obráťte sa na TorriaCars a získajte cashback až 3 %.
Nakupovať s cashbackom »

Súvisiace obchody

TorriaCars, Autovybava.sk, PNEU.sk, pneumatikypriamo.com, Autoobuv.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa