Ako spoľahlivo poslať tovar zo Slovenska do zahraničia

Tipy k nákupuZahraničné a ostatné 10. 11. 2021

Niektoré slovenské výrobky sa v zahraničí ťažko zháňajú, niekedy je to dokonca úplne nemožné. Knižky, lieky, alebo napríklad originálne slovenské výrobky proste v niektorých krajinách Európy alebo za veľkou mlákou kúpite len ťažko. Ak potrebujete niekomu tovar spoľahlivo a v poriadku doručiť, poradíme vám, ako na to.

Chcete urobiť radosť niekomu z blízkych, kto žije v zahraničí, alebo vás naopak niekto zo známych požiadal o zaslanie konkrétnej veci zo Slovenska?

Napríklad tieto druhy tovaru sa v zahraničí ťažko zháňajú, alebo ich nie je možné zohnať vôbec:

  • knihy a časopisy v slovenčine
  • lieky bez predpisu či doplnky výživy
  • originálne slovenské výrobky
  • obľúbená slovenská móda
  • tradičné slovenské výrobky z dreva

Zaobstarali ste presne to, čo bolo treba, a vďaka Tipli.sk ste dostali aj fajn zľavu. To hlavné by ste mali. Ako postupovať ďalej?

Vypočítajte si cenu vopred

Určite vás bude zaujímať, koľko to celé bude stáť. Pre zahraničnú prepravu používajte iba overených prepravcov, ako je GLS, TNT alebo UPS. Každý z nich by mal mať na svojom webe kalkulačku pre výpočet ceny za služby, stačí zadať pár základných údajov o zásielke. Ak chcete ušetriť, skúste Balík do zahraničia. Vďaka dlhodobej spolupráci s overenými prepravcami odporučí najvýhodnejšiu formu a navyše ponúkne zvýhodnenú cenu. Tú si aj u nich vypočítate priamo v kalkulačke poštovného.

Štandard, alebo Express?

Ak ste nechali zásielku na poslednú chvíľu a s jej dodaním sa ponáhľate, rozhodne sa oplatí priplatiť si za službu Express. S touto službou môže byť zásielka u adresáta už do druhého dňa. Ak ste si všetko s predstihom naplánovali, vyberte službu Štandard. Na rýchlosť dodania je potrebné dávať pozor predovšetkým u zásielok mimo SK. Služba Balík do zahraničia garantuje dodanie zásielok do 3-5 dní po Európe a do celého sveta vie doručiť zásielku v lehote 4-7 dní.

Poriadne to zabaľte

Balík by mal byť odolný voči drobnému poškodeniu, predmet v balíku by nemal "lietať", ale prázdny priestor by mal byť vyplnený bublinkovú fóliou alebo papierom. Spoľahlivé sú pevné kartónové krabice. Konce škatule pevne zalepte, lepiacou páskou nešetrite.





Expresná preprava zásielok

Maximálnu hmotnosť a veľkosť zásielky má každý prepravca trochu inak, vianočný darček by sa vám však mal do rozmerov aj hmotnosti pohodlne vojsť. A to aj keby ste posielali práčku alebo chladničku.

Borovičku vynechajte

Zvyčajne je zakázané posielanie alkoholu a tabakových výrobkov, existujú aj ďalšie obmedzenia. Nie je možné tiež posielať rastliny, kožušiny alebo potraviny. Zakázaný tovar si zkontrolujte v tomto zozname.

Tip záverom: Je vám niečo nejasné? Nebojte sa opýtať na infolinke danej spoločnosti. Ochotne vám poradí.

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa