DIY vianočné darčeky

Tipy k nákupuVianoce  |  Ostatné 10. 11. 2021

Vyrobené predmety obdarovaného veľakrát potešia viac, ako tie kupované za stovky eur. Skúste pojať tohtoročné Vianoce trochu inak a vytvorte radosť vlastnoručne. Prinášame niekoľko tipov na jednoduché DIY vianočné darčeky.

Máte pocit, že ste kompletne vyčerpali tipy na vianočné darčeky? Nechce sa vám tlačiť v preplnených nákupných centrách a chcete tento rok prísť s niečim extra? V tom prípade vyskúšajte vlastné výrobky. Určite to bude zábava, obdarovanému vykúzlite úsmev na tvári, a navyše ešte ušetríte nejaké to euro. A to už naozaj stojí aspoň za skúšku.

Vlastnoručná výroba, najlepší vianočný darček

DIY veci skrátka a jednoducho frčia. Názov vznikol skrátením anglického Do It Yourself, čo znamená “urob si sám”. Vytvorte čokoľvek od oblečenia cez dekorácie do bytu, kozmetiku alebo jedlé darčeky ako napríklad domácu granolu. Nemusíte byť žiadnym umelcom, aby ste zvládli niečo vytvoriť. Radosť urobia aj úplne jednoduché darčeky.

Jedlé DIY vianočné darčeky

Pretože láska prechádza žalúdkom, nie je snáď nič ľahšie a milšie, ako vyrobiť jedlé prekvapenie. Také, ktoré sa dá vypiť alebo zjesť. Tipov na podobné darčeky je naozaj mnoho. Môžete napríklad spracovať domáce sušené paradajky, vaječný likér alebo domácu marmeládu

Jedlé darčeky

DIY maslové sušienky

Vianočný čas je obdobím, kedy sa v mnohých európskych krajinách pečú tradičné maslové sušienky . Tieto sušienky sú nielen lahodné, ale tiež krásne ozdobené ak použijete pečiatky, ktoré urobia krásny vzor a stanú sa tak naozajstným pôžitkom pre každého maškrtníka.

Suroviny:

  • 400 g hladkej múky
  • 250 g zmäknutého masla
  • 180 g trstinového cukru
  • 1 vajíčko + 1 žĺtok
  • pol lyžičky vanilkového extraktu
  • vykrajovátka a pečiatky

Postup:

V mise zmiešajte maslo, jedno celé vajíčko a žĺtko a pridajte hladkú múku. Nakoniec pridáte cukor a vanilkový extrakt, prípadne ak máte domáci vanilkový cukor. Spracujte kompaktné cesto a nechajte zabalené uležať v chladničke aspoň hodinu alebo dve, aby maslo stuhlo a s cestom sa lepšie pracovalo..Následne cesto vyváľajte na hrúbku 5 mm, vykrajujte okrúhle tvary a pomocou pečiatok na cesto otlačte vzor. Sušienky môžete potrieť zvyšným bielkom a budú lesklé. Pečte na 170° asi 10 minút. Vychladnuté pečivo zabaľte do priehľadných sáčkov.

Ručne vyrobené mydlo zaručene nesklame

Vyrobte maminke mydlo, suchý šampón, šumivé bomby do vane, ale aj vlastný rúž alebo tuhý parfum. Na internete nájdete tisícky príspevkov s podrobnými návodmi. Stačí si len podľa náročnosti vybrať taký produkt, na ktorý si trúfate. Ručne vyrobené kozmetické produkty bez zbytočných chemikálií urobia radosť každému obdarovanému

.

Kozmetika

DIY šumivé bomby do kúpeľa

Domáce šumivé bomby do kúpeľa sú veľmi populárny darček, nad ktorými zaplesá nejedno ženské srdce. Sú relaxačné aj romantické . Navyše sa dajú vyrobiť tak jednoducho! Pozrite sa na nasledujúce video a inšpirujte sa.

Zdroj: Blueberry Pink

Vyrobte si sami darček plný spomienok

Za fotoknihy a ďalšie fotodarčeky nemusíte platiť desiatky eur. Môžete si ich totiž vyrobiť úplne sami. Postačí vám k tomu prázdna kniha, blok alebo akýkoľvek zošit. Do nej potom môžete vlepiť nielen spoločné fotografie, ale ja vstupenky, letenky a ďalšie spomienky na krásne strávené chvíle. Fotoknihy patria právom medzi najobľúbenejšie DIY darčeky.

Fotoalbumy

DIY scrapbookový album

Scrapbookové albumy sú tvorené kolážami najrôznejších útržkovitých myšlienok a spomienok. Okrem fotiek preto obsahujú najrôznejšie vtipné komentáre, spomienkové predmety, farebné papiere a ďalšie dekorácie. Pri tvorbe albumov sa navyše určite uplatnia kreatívne detské ručičky a darček potom poteší všetkých rodičov aj starých rodičov.

Potreby:

  • Tvrdšie vzorované papiere (pre malý album velikosti 15 x 30 cm)
  • Vyvolané fotografie
  • Nožnice
  • Obojstranná lepiaca páska
  • Lepidlo
  • Ľubovoľné dekorácie (farebné papiere, samolepky, šnúrky, textílie a pod.)

Postup:

Tvrdšie vzorované papiere si nastrihajte na príslušné veľkosti a potom je preložte na polovice. Takto pripravené kartóny si poskladajte na seba a každé dve stránky, ktoré sa dotýkajú, k sebe zlepte obojstrannou lepiacou páskou. Potom si z ďalšieho farebného kartónu odstrihnite pruh s rozmerom 15 x 7 cm a vytvorte z neho chrbát albumu. Nakoniec vlepte fotografie a ozdobte podľa svojej fantázie.

Darujte svojim blízkym čas

Aké tipy na vianočné darčeky ešte môžete vyskúšať? Tým najcennejším, čo môžete dať, je čas, ktorý strávite spoločne alebo čas, ktorý si obdarovaný vyhradí len pre seba. Venujte mamke poukaz na spoločne strávené popoludnie, ockovi dve hodiny ničím nerušeného čítania, manželovi večer strávený s kamarátmi a pod.

DIY darčekovépoukazy

Buďte kreatívni, fantázii sa tu medze naozaj nekladú. Také darčeky vás nič nestoja, môžu však urobiť veľkú radosť. Obzvlášť, pokiaľ sa počas roku tak často nevidíte.

Súvisiace obchody

Hej.sk, 4home, Dr. Max

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa