Dovolenka letecky? Nakupujte zlacnené letenky od Ryanair

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie  |  Tipy a triky 10. 11. 2021

Chcete vyraziť na lacnú dovolenku? Radi by ste kúpili letenky v akcii a ušetrili čo najviac peňazí? Potom neváhajte a vycestujte do zahraničia s leteckou spoločnosťou Ryanair. Ponúka vám najlacnejšie lety do celej Európy. Prečítajte si rady a tipy, ako nakúpiť Ryanair letenky čo najlacnejšie a neplatiť nič navyše.

Ryanair je írsky nízkonákladová letecká spoločnosť s hlavnou centrálou v Dubline. S Ryanair sa dostanete do viac ako 190 destinácií v Európe, Afrike a na Strednom východe. Priame lety zo Slovenska môžete využiť z Bratislavy a Košíc. Z Bratislavy letíte do Bulharska, na Cyprus, do Grécka, Talianska, na Maltu, do Portugalska, Španielska či Turecka. Z Košíc máte priame letecké spojenie do Veľkej Británie. Pre vyhľadávanie lacných leteniek dobre poslúži aj portál Kiwi.com, kde nakúpite Kiwi letenky za tie najnižšie ceny na trhu a to nielen pre dovolenku vyhľadanú cez Booking.

TIP: Lacné Ryanair letenky kúpite na portáli Kiwi.com. Navyše dvojnásobne ušetríte pri nákupe na Tipli. Využiť môžete aj cashback a zo svojho nákupu získať peniaze späť na účet.

Ryanair batožina - rozmery a povolená hmotnosť

  1. Príručná batožina - V cene letenky máte zaúčtované dva kusy príručnej batožiny. Predpísaná príručná batožina Ryanair musí spĺňať určité podmienky. Batožina do kabíny lietadla je väčších rozmeroch: 55x40x20 cm a jej maximálna hmotnosť je 10 kg. Druhá, menšia taška nesmie presahovať rozmery 35x20x20 cm. Pred nástupom do lietadla sa však musia príručné cestovné tašky odovzdať zamestnancovi letiska a následne bude prepravená v podpalubí. Ak si chcete túto batožinu zobrať so sebou do lietadla, musíte si zakúpiť prioritný nástup (Priority Boarding), ktorý v čase kúpi letenky stojí 5 eur. Platí to aj pre služby Plus, Fexi Plus a Family plus.
  2. Odbavená batožina - Odbavená batožina pri letoch Ryanair nesmie presiahnuť 20 kg. Za každý kilogram navyše zaplatíte 10 eur. Za odbavenú batožinu zaplatíte 25 eur pri online rezervácii a 40 eur pri zakúpení priamo na letisku.
Ryanair batožina

Pokiaľ zháňate tu pravú batožinu, Delmas je tu pre vás! Okrem kvalitných kufrov, na výber máte z krásnych kabeliek, tašiek a peňaženiek. So sebou do lietadla si môžete pribaliť aj nadrozmernú batožinu ako bicykel, golfové palice a športové vybavenie. Takáto batožina bude umiestnená do batožinového priestoru.

Ako na lacné Ryanair letenky

Ryanair ponúka letenky za veľmi nízke ceny. Cestovanie sa tak stáva dostupné pre všetkých! Z Bratislavy si môžete zakúpiť priame letenky do desiatok destinácií po celej Európe. Lacno nakúpite letenky do Talianska, Španielska, či Srbska. Ceny leteniek do talianskej Bologne sa pohybujú od 22,99 eur, do Ríma od 16,99 eur, do srbského Niš nájdete letenky od 9,99 eur.

Lacné letenky pre priame spojenia zo Slovenska:

  • Ryanair Bratislava – Barcelona Girona, Malaga, Madrid, Palma Mallorka, Alghero, Rím, Miláno, Trapani, Niš, Dublin, Brusel Zaventem, Brusel Charleroi, Korfu, Berlín, Paríž Beauvais, Atény, Thessaloniki, Londýn Stansted, Londýn Luton, Manchester, Birmingham, Edinburgh, Liverpool, Leeds, Dalaman.
  • Ryanair Košice – Londýn Southend

Ryanair check in

Pred odletom je potrebné odbavenie (check in), či už z pohodlia domova alebo priamo na letisku. Za odbavenie na letisku zaplatíte poplatok. Za odbavenie pomocou internetu - online check in neplatíte. Je zdarma a je prístupný 48 hodín až 2 hodiny pred odletom lietadla. V prípade, že si priplatíte batožinu pri rezervácii, môžete sa odbaviť online už 30 dní pred odletom. Rezervovanie sedadlá vás vyjde od 2 eur. Nakupovať lacné letenky sa oplatí! Potom si môžete dopriať na dovolenke aj niečo navyše.

Ryanair online check in môžete spraviť aj cez vás chytrý telefón. Pomocou mobilnej aplikácie si vygenerujete palubnú vstupenku s QR kódom, ktorú potom ukážete na letisku pri odbavení

Nakupujte letenky ešte lacnejšie!

Radi cestujete a zároveň chcete ušetriť na letenkách? Sledujte portály, rezervujte si letenky a ušetríte vďaka nákupu na Tipli . Sú pre vás pripravené lákavé zľavy a cashback.

Súvisiace obchody

Booking, Kiwi.com, Air Malta, Iberia, Vueling

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa