Hurá prázdniny! Deti sa tešia. A čo vy?

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie  |  Deti  |  Rodičia a deti 10. 11. 2021

Prázdniny sú tu! Deti sa určite tešia viac, ako ich rodičia. Vy dva mesiace dovolenky nedostanete. Čo s deťmi, keď musíte chodiť do práce? Máme pre vás niekoľko typov, ako deti zamestnať, aby prázdniny neboli len prázdnymi dňami.

Prežiť školský rok je náročné, ale čo s prázdninami? Niečo pokryjete dovolenkou vy, niečo manželka a september stále ďaleko. A okrem toho, ako zamestnať deti, aby ste sto krát za deň nepočuli, že sa nudia? Unavte ich! Trochu vám s tým pomôžeme.

8 typov na prežitie letných prázdnin

1. Prázdniny pri starých rodičoch

starí rodičia

Na starých rodičov sa spomína najlepšie.

Máte pocit, že pri vnúčatách vám rodičov vymenili? Ako by ste dopadli, keby ste si k ním dovolili to, čo ich vnúčatá? Máte strach si na to čo i len pomyslieť? Starí rodičia nevychovávajú. Preto ich vnúčatá tak milujú a preto k nim tak radi chodia. Na čo si najradšej spomínate vy? Na prázdniny pri starých rodičoch. Doprajte ich aj svojim deťom. Stojí to za to!

2. Letný tábor

tábor

Priateľstvá z tábora patria medzi tie najlepšie.

Nebojte sa! Nikto vás neobviňuje, že ste svoje dieťa na dva týždne niekam odložili. Letný tábor k prázdninám jednoducho patrí. Deti spoznajú nových ľudí, naučia sa samostatnosti a priebojnosti. Spojte príjemné s užitočným a doprajte im taký, v ktorom sa aj niečo naučia. Tematicky ho zamerajte na to, čo robí vaše dieťa najradšej. Ponuka letných táborov je v dnešnej dobe naozaj pestrá.

3. Dovolenka pri mori

dovolenka

Dovolenka s rodinou je najkrajšia!

Aj vy máte nárok na dovolenku. O slnku, mori a piesku sa vám už aj sníva? Je čas zbaliť kufor a ísť. Láka vás stále obľúbené Bulharsko, Chorvátsko, alebo túžite po niečom exotickejšom? Možností je veľa a aj lacná dovolenka s rodinou stojí za to! Overte si, či je v hotely alebo komplexe, ktorý ste si vybrali aj program pre deti, detský kútik a usilovný animátori. Deti potrebujú vyplniť čas a vy potrebujete oddych. Vďaka animátorom zabijete dve muchy jednou ranou. Bude to dovolenka, ako sa patrí!

4. Spoznajte krásy Slovenska

spišský hrad

Spišský hrad je pamiatkou, ktorú by deti mali poznať.

Za hranice nás to láka a krásy Slovenska nám nie sú známe. A toľko tu máme kultúrneho a prírodného bohatstva. Bojnický zámok so zoologickou záhradou, Vlkolínec - pamiatková rezervácia ľudovej architektúry, jeden z najväčších hradov Strednej Európy, Spišský hrad, či Demänovská ľadová jaskyňa. Na Slovenku je oveľa viac krás. Začnite ich spoznávať dnes a stále vás to bude lákať viac a viac. Ponuka výletov na Slovensku je skutočne pestrá.

5. S batohom cez hory

Tatry

Vysoké Tatry sú plné turistických chodníkov.

Pozná vaše dieťa štíty Vysokých Tatier? Navštívilo Slovenský raj? Ešte stále neviete, ako stráviť prázdniny? Zobudíte sa na jednom mieste, ale každý deň sa vyberiete inou turistickou trasou a každý deň spoznáte iný kút nášho malebného Slovenska. Túry sú síce náročné a dajú poriadne zabrať, ale za ten pocit to stojí. Viete si predstaviť, ako bude vaše dieťa spolužiakom rozprávať, do akej nadmorskej výšky sa dostalo a že veveričku a kamzíka videlo na vlastné oči? Toto je zážitok! Sú turistické trasy, ktoré deti hravo zvládnu.

6. Strašne horúco, čo poviete?

jazero

Aquapark alebo jazero? Ako sa rozhodnete?

Navštívte kúpalisko alebo aquapark s poriadne veľkými tobogánmi a programom, ktorý vaše dieťa zaujme. Kúpanie na miestach, ktoré bežne nenavštevujete je také cenné, že to zážitok ešte znásobí. Aquaparky vám nevyhovujú? Navštívte jazerá na Slovensku a okúpte sa v lone prírody. Čistá voda, krásne prostredie a celá rodina sa okúpe úplne zadarmo. Zemplínska Šírava, Liptovská Mara, či Sĺňava a na more si tento rok deti vôbec nespomenú.

7. Jarmok s ľudovými remeslami

jarmok

Ukážte deťom, čím sa živili naši rodičia.

Navštívte jeden z jarmokov, ktoré sú zamerané na ľudové remeslá. Jeden z najznámejších je začiatkom júla v Kežmarku. Deti sa oboznámia s remeslami, ktorými sa živili ich dedovia v minulosti, pozrú si dobové kostýmy, ochutnajú dobové jedlá a zabavia sa na atrakciách, ktorých je tam pre deti naozaj veľa. O minulosti by deti mali vedieť. Podobných jarmokov je na Slovensku niekoľko. Zistite si či je nejaký aj vo vašom okolí. Deťom sa bude určite páčiť.

8. Grilovačka so spolužiakmi

grilovačka

Spolužiaci na grilovačke. To je zábava!

Celé dva mesiace bez spolužiakov, s ktorými vaše dieťa derie školské lavice? Nemožné! Neprekvapíte len svoje dieťa, ale aj jeho spolužiakov. Zorganizujte grilovačku a pozvite aj ich rodičov. Čím väčšia spoločnosť, tým lepšie. Deti sa zabavia tak, že o nich ani nebudete vedieť, vy si príjemne pokecáte a na príjemné popoludnie budete všetci radi spomínať. Predveďte, ako chutí vaša marináda na kuracie mäso a návšteve sa nebude chcieť odísť. Tak ako, u ktorého spolužiaka sa stretnete nabudúce?

Prázdniny na jednotku

Nezabúdajte, že dovolenka môže byť vďaka Tipli ešte lacnejšia. Tipli zľavy vás presvedčia! Spestrite si prázdniny dovolenkou, na ktorú nikdy nezabudnete.

Súvisiace obchody

Rentalcars.com, Booking, Hotels.com, Relaxero.sk, Iberia

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa