Je výhodnejšie variť alebo objednávať z Bistro.sk?

Tipy k nákupuKrása a zdravie  |  Ako nakupovať s Tipli  |  Hobby a zábava 20. 5. 2022

Donáška či jedlo z domu? Oba spôsoby stravovania majú svoje výhody aj nevýhody. Pozrite sa s nami na to, či je lepšie objednať jedlo z Bistro.sk alebo pripravovať jedlo doma.

Každý z nás má svoje špecifické preferencie a potreby, a to sa týka aj stravy. Zatiaľ, čo niekto uprednostní pohodlie, za ktoré si rád priplatí, druhý rád ušetrí nejaké to euro alebo sa vyhýba používaniu jednorázových plastov. Prinášame vám porovnanie domáceho varenia a donášky jedla z Bistro.sk.

Máte za sebou hektický deň a nestihli ste si ani nakúpiť na večeru? Ste v práci v časovom sklze a nestíhate ísť na obed? Rýchle a pohodlné riešenie pre tieto situácie je donáška jedla z reštaurácie domov alebo do kancelárie.

Alebo vám, naopak, prekáža vyčkávať na donášku, z ktorej je množstvo odpadu? Nie je nič nad domácu stravu, ktorá v poslednom čase stúpa na popularite. Zároveň je šetrnejšia k životnému prostrediu a vy sami viete, čo jete.

Dobre jedlo

Čas

Rozhodujúcim faktorom, kedy volíme donášku jedla je čas. Stačí si vybrať a objednať z pohodlia domova alebo kancelárie a za krátky čas máte hotové teplé jedlo na stole. Čas, ktorý by ste strávili prípravou jedla a následným upratovaním, môžete investovať do inej aktivity.

Na druhej strane, niekedy je praktickejšie pripraviť si doma nejakú tú minútku, do ktorej sa môžete ihneď pustiť a nemusíte vyčkávať, kým vám ju z Bistro.sk dovezú. Niekedy nás viac uspokojí rýchla večera pripravená doma, ako vyčkávanie na jedlo, dovezené zo vzdialenej reštaurácie.

rychla vecera

Peniaze

Ďalším rozhodujúcim faktorom sú peniaze. Pri donáške si priplácame, ako za samotnú službu prípravy jedla, tak aj donášku. Domácim varením nejaké to euro väčšinou ušetríme. Pre niektorých je stravovanie sa v reštaurácii a objednávanie jedla luxusom, ktorý si nemôžu dopriať každý deň.

Ak máte chuť na nové, exotické chute, na tie treba často špeciálne suroviny, ktoré v špajzy bežne nemáte. Príprava netradičného jedla býva drahšia, ako objednanie si jedla z reštaurácie. V týchto prípadoch je donáška ekonomickejšou voľbou.

Pohodlné a pohotové riešenie

Nechať si doviesť jedlo domov je záležitosť nášho pohodlia. Nie je nič príjemnejšie, ako si po náročnom dni vychutnať výborné jedlo v pohodlí nášho domova a nemusieť kvôli tomu ani pohnúť prstom.

Dovoz jedla je skvelým riešením aj v prípade, ak vás prekvapila nečakaná návšteva a vy ju nemáte čím ponúknuť. Stačí pár kliknutí na internete a vy si s hosťami o chvíľu môžete pochutnávať na sushi alebo chrumkavých kuracích krídlach.

sushi time

Máte chuť na sushi? V Bratislave vám ho až domov dovezie Sushi time.

Sedíte s priateľmi v parku a pochytil vás hlad? Ak sa vám nechce z príjemného prostredia presúvať do reštaurácie, objednajte si teplý obed priamo k vám! Stačí zvoliť menu a zadať vašu polohu. Objednať z Bistro.sk je naozaj jednoduché.

TIP Tipli: Nainštalujte si vo svojom telefóne aplikáciu Bistro.sk a objednávanie jedla bude ešte jednoduchšie! Využite aj Bistro zľavový kupón a ušetrite.

Šetrnejšie k prírode

Ak sa pri donáške jedla utešujete tým, že ušetríte čas aj energie na príprave a upratovaní, ktoré domáce varenie obnáša, je dobré si uvedomiť, že dovoz jedla zanecháva ekologickú stopu. Dovoz autom a obaly jedla vo väčšine prípadov predstavujú pomerne veľkú záťaž na životné prostredie.

Ekologickú stopu zmiernite napríklad tým, že nebudete objednávať len jednu porciu. Donášku voľte, ak potrebujete zasýtiť celú rodinu, návštevu, ak ste v práci, dohodnite sa s kolegami, že si obed objednáte spoločne.

spolocny jedlo

Nové chute

Nie každý má dostatočný talent a fantáziu na to, aby doma vždy vymýšľal nové recepty na obed. To je ďalšou z výhod objednávania z Bistro.sk, kde nájdete rôznorodú ponuku domácej a medzinárodnej kuchyne. Bistro.sk vám dovezie jedlo z 1800+ reštaurácií vo viacero slovenských mestách.

co na obed

Akcie a súťaže

Bistro.sk vám neprinesie len chutné jedlo, ale aj rôzne výhody. Donáška Bistro.sk pre svojich zaregistrovaných klientov prináša zaujímavé akcie, súťaže a Bistro.sk zľavy.

Ak uprednostňujete domáce varenie, aj vaše obľúbené obchody s potravinami ponúkajú pravidelné zľavy, ktoré nájdete vždy v aktuálnych letákoch. Tipli vám prináša všetky letáky v elektronickej podobe na jednom mieste.

Vyvážená strava = vyvážený život

Nikto by sa nemal obmedzovať a zároveň by sme si mali všetko vychutnávať s mierou. Preto je dobré, dopriať si raz za čas trochu pohodlia, nechať si doviezť chutné jedlo až domov. Určite by však v našom jedálničku mala mať svoje miesto aj domáca strava pripravená z kvalitných surovín. Dodajte svojmu telu chutné a zdravé jedlo a nezabúdajte pri tom na ekológiu a svoju peňaženku.

Určite to skôr, či neskôr oceníte.

Súvisiace obchody

Bistro.sk, Sushi time, Zamio

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa