Kam na výlet so psom? Poradíme vám tipy na víkend

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie  |  Domáci miláčikovia  |  Hobby a zábava 27. 10. 2023

Každý štvornohý miláčik si zaslúži, ak sa mu počas víkendu budete naplno venovať a zoberiete ho na výlet. Najlepšie k jazeru alebo do hôr. Ak si neviete rady, kam sa najbližší víkend vybrať, ponúkame vám tipy na výlety, ktoré môžete absolvovať na Slovensku, v Čechách a v Rakúsku.

Prinášame vám tipy na víkendový výlet so psom, do miest, ktoré sú krásne. Sú pastvou pre oči a oceníte ich nielen vy, ale aj štvornohých miláčikov. Všetky miesta, ktoré sme pre vás vybrali sme odstupňovali podľa náročnosti. Od čísla jeden, nenáročného výletu, až po číslo tri, náročnejší výlet. Naplánuj cestu a vyraz za dobrodružstvom!

1. Rakúsko: Neusiedler See

  • Vzdialenosť od Bratislavy: 45 km
  • Tip výletu: nenáročný

Rozmýšľate, kam na výlet? Čo tak vyraziť k susedom do Rakúska? Jednodňové výlety sú tie najlepšie. Vyrazte vlakom, autom alebo na bicykli. Ak ste zvolili prvú možnosť, v Bratislave nasadnete na vlak smerujúci do Neziderského jazera (Neusiedler See). Z vlakovej stanice do obce Podersdorf am See, kde sa nachádza slávny maják, je to 11,5 km. Pešou prechádzkou by vám to trvalo 2 hodiny a 20 minút. Ak však máte namontovaní košík na bicykli, túto trasu zvládnete za 35 minút. V prípade, že ste zvolili autovú dopravu, zaparkujte priamo na parkovisku, pred promenádou vedúcou k majáku.

Nezabudnite na to, že pri ceste vlakom potrebujete pre psíka náhubok a psí pas. Odporúčame vám aj vôdzku, keďže na každom rohu v Rakúsku natrafíte na tabuľu „pes na vôdzke“. Obyvatelia Rakúsku si na to veľmi potrpia. Psíka môžete pustiť na voľno, ak si budete istí, že nikoho neohrozuje. Pozor aj na zákaz kúpania psa pri majáku. Možnosť kúpania psov je iba na niektorých odľahlých plážach pri jazere.

TIP: Radi by ste sa vydali na víkend? Veď turistika na Slovensku je krásna. Navštívte Vysoké Tatry, Malú Fatru alebo Slovenský raj.

Neusiedler See

Jazero Neusiedler See má dĺžku 36 km a šírku 14 km.

2. Slovensko: Zraková pyramída

  • Vzdialenosť od Bratislavy: 181 km
  • Tip výletu: stredne náročný

Medzi najkrajšie miesta na Slovensku patrí Zraková pyramída. Určite ste už videli fotografiu vašich známych, ktorí sedia vo velikánskom drevenom výklenku a za nimi sa nachádza krásny výhľad na hory a hrad Súľov. Na tento výlet sa môžete vydať aj so svojim štvornohým miláčikom. Zaparkujete v obci Súľov - Hradná a môžete si spraviť 7 km okruh. Do zrakovej pyramídy, až na Roháčske sedlo a naspäť. Cesta od parkoviska, až k Zrakovej pyramíde vám bude trvať 20 minút a do Roháčskeho sedla okolo jednej hodiny.

Zraková pyramída

Zraková pyramída vám v pozadí odhalí hrad Súľov.

3. Česko: Krkonošský národný park

  • Vzdialenosť od Bratislavy: 355 km
  • Tip výletu: náročný

Nielen dovolenka na Slovensku je krásna, ale aj v Čechách. Krkonošský národný park (KRNAP) sa nachádza o niečo ďalej ako Neziderské jazero a Zraková pyramída, preto vám na toto miesto odporúčame vyčleniť si celý víkend. Autom si radšej zvoľte najkrajšiu trasu, čo sa týka počtu kilometrov, aj keď časovo je o niečo dlhšia. Aspoň na kúsku cesty si užijete rýchlu jazdu po (spoplatnenej) diaľnici.

Hľadáte vhodné ubytovanie v Krkonošiach? Odporúčame vám, aby ste sa ubytovali v najznámejšom horskom stredisku Špindlerův Mlýn a na druhý deň sa môžete vydať autom do Pece pod Sněžkou. Sněžka je najvyššia hora v Čechách a meria 1603 m n.m. Počítajte s tým, že tento výlet je časovo náročný a zaberie vám celý deň. Druhý deň môžete absolvovať túru v prechádzkovom tempe na Farmu Hucul.

Krkonošský národný park

Vydajte sa na výlet na najvyššiu horu v Čechách - Sněžku.

★Hľadáte ubytovanie na viac dní? ★

V obchodoch Booking.com a Sorger nájdete vhodné ubytovanie nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Vďaka nákupu cez Tipli dostanete z každého nákupu peniaze späť. Vstúpte do svojho obľúbeného e-shopu na stránke Tipli a my vám pripíšeme cashback odmenu na váš účet po každom nákupe.

Súvisiace obchody

HotelVoucher, Rentalcars.com, Booking, Hotels.com, Relaxero.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa