Kam za exotikou? Nevšedná dovolenka za málo peňazí

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie  |  Tipy a triky 10. 11. 2021

Chcete si oddýchnuť a zároveň zažiť niečo nové? Omrzeli vás klasické destinácie? Hľadáte dobrodružstvo? Exotická dovolenka je tým pravým orechovým! Už dávno neplatí, že za exotiku musíte zaplatiť majland. Každý si ju môže dovoliť! Kam sa vydať a ako za ňu zaplatiť čo najmenej?

Prečo dovolenka v exotike?

Vďaka exotickým dovolenkám si užijete naplno tyrkysové more či ostrovy s nedotknutou prírodou! Umožňujú pobyt na slnkom zaliatych piesočných plážach nielen počas letných mesiacov, ale aj v čase, keď je u nás doma zima. Ktoré destinácie treba navštíviť, aby ste si užili priezračné more, biele pláže s palmami, miešané nápoje či netradičnú kuchyňu?

Zanzibar

Zanzibar

Zanzibar vás dostane svojimi snehobielymi plážami.

Dovolenka v Zanzibare je maximálna exotika. Čaká na vás vychýrené snehobiele pláže, azúrovo zafarbené more, lagúny, palmy, milí obyvatelia a tropická klíma. Cestu na pláž vám budú lemovať banánovníky a kokosové palmy.

Kedy ísť: Na Zanzibar môžete ísť kedykoľvek okrem marca, apríla a mája, kedy hrozí najviac zrážok.

EXTRA TIP: Oplatí sa navštíviť pláže s najmodrejšou vodou a najbelším pieskom - Nungwi a Kendwa.

Thajsko

Thajsko

Thajsko je charakteristické svojou nedotknutou prírodou.

Krajinu úsmevov Thajsko oceníte, ak ste priaznivcami historických pamiatok, krásnej prírody, ale tiež tí, ktorí sú vyznávačmi nočného života a zábavy. Všade vás budú sprevádzať prívetiví ľudia a služby na najvyššej úrovni. Dovolenka v Thajsku, to je Bangkok, Pattaya, ale aj ostrovy Phi Phi, Phuket, Krabi či Koh Samui.

Kedy ísť: Najideálnejšie podmienky v Thajsku sú od konca októbra do polovice marca, kde tam vládne pekné a teplé počasie.

EXTRA TIP: Vyskúšajte thajskú kuchyňu! Správna kombinácia chutí, ingrediencií a korenia robí z nej výnimočný gastronomický zážitok.

Bali

Bali

Ryžové polia sú typické pre Bali.

Miesto plné usmiatych ľudí, až sa budete čudovať, prečo ste sa tam nevybrali už dávno. Na dovolenku na Bali budete spomínať celý život. Veľké ryžové polia, piesočnaté pláže, hory, džungľa a krásne chrámy. Dostanú vás aj typické balijské dediny nepoškvrnené modernou civilizáciu a ceny, pri ktorých nemusíte siahnuť hlboko do vrecka.

Kedy ísť: Kedykoľvek okrem novembra až marca, kedy spadne najväčšie množstvo zrážok.

EXTRA TIP: Spravte si výlet do prírody! Sopky, či široká škála odtieňov zelenej farby na terasovitých ryžových políčkach sú typické pre Bali.

Karibik

Karibik

Karibik patrí medzi najobľúbenejšie exotické destinácie.

Veľmi obľúbená exotická destinácia, ktorá patrí medzi najvyhľadávanejšie. Keď do Európy prichádza zima, v Karibiku začína sezóna s teplým morom a nádherným počasím. Medzi najžiadanejšie destinácie v Karibiku patrí Kuba, Dominikánska republika a Mexiko.

Kedy ísť: Kedykoľvek okrem júna až novembra, kedy hrozia hurikány.

EXTRA TIP: Karibik nie je len Kuba. Prírodné bohatstvo, kulinárske špeciality vrátane karibského rumu a bohatú históriu nájdete aj na Jamajke, v Portoriku či francúzskom Martiniku.

Afrika

Afrika

Afrika vyráža dych svojou scenériou.

Krásny a divoký kontinent, plný kontrastov. Je výnimočný svojou nedotknutou prírodou a rozmanitou faunou. Dovolenka v Afrike vám vyrazí dych svojím teplým morom, ktoré obmýva nádherné pobrežie, zvieratami a spoznávaním rozličných kultúr. Ideálna kombinácia relaxu, dobrodružstva a spoznávania.

Kedy ísť: Záleží od toho, do akej africkej krajiny idete. Platí však, že v celej Afrike je v priebehu roka zvyčajne teplo a sucho.

EXTRA TIP: Ak chcete zažiť savany, púšte a divožijúce zvieratá, ktoré sú typické pre Afriku, navštívte Keňu či Tanzániu. Kto nevidel africké kmene, akoby v Afrike nebol!

Kúpte si letenky s Tipli

Kiwi.com - behom pár minút vám nájde letenky už na zajtra kamkoľvek po celom svete.

Vueling.com - vyhľadá všetky letenky, ktoré sú pre vás v rámci budgetu dostupné.

Iberia.com – naplánuje vám dovolenku od leteniek po prenájom auta.

Last minute exotika

Ak ste flexibilní a môžete si zbaliť kufre takmer kedykoľvek, tým lepšie! Na dovolenke v exotike môžete výrazne ušetriť, ak natrafíte na last minute. Pri výbere dovolenky však rozhoduje aj niečo iné. Záleží aj od toho, či chcete odpočinok na pláži alebo iné kultúrne vyžitie.

Lacná dovolenka

Už dávno neplatí, že dovolenku v exotike si môžu dopriať len tí, čo majú peniaze. V skutočnosti si ju môže užiť takmer ktokoľvek a nemusí za ňu zaplatiť veľa. Ak budete šikovní, pozorní a trpezliví, môžete si nájsť dovolenku za pár eur!

Rady, ako ušetriť

  • Sledujte na sociálnych sieťach skupiny a cestovné kancelárie, ktoré monitorujú lacné letenky a pobyty

  • Hľadajte letenky na weboch leteckých spoločností, ceny sa neustále menia.

  • Vyskúšajte zľavové portály

  • Nezabúdajte na cestovné poistenie

Ušetrite na exotickej dovolenke s Tipli

Lacnú dovolenku v exotike vám zabezpečí Tipli! Vy si prostredníctvom neho vyberiete určitú destináciu a Tipli vás za to odmení. Ide o cashback portál, ktorý vám po nákupe vráti peniaze naspäť. Vyskúšajte na vlastnej koži!

Cestovať lacnejšie

Súvisiace obchody

HotelVoucher, Hotels.com, Air Malta, Domalenka, Accor Hotels

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa