Lacné nákupy z Číny. Ako ušetriť ešte viac?

Tipy k nákupuNákupy z Číny  |  Nakupovanie 10. 11. 2021

Milujete lacné nákupy, široký výber a dopravu zdarma? Tak to sú pre vás nákupy z Číny to pravé orechové. Nie je žiadnym tajomstvom, že čínske internetové obchody sú Meccou lacných nákupov nech už zháňate elektroniku, oblečenie, hračky či vybavenie do domácnosti. Našťastie už dávno neplatí, že lacné znamená nekvalitné, a preto si nákupy z Číny môžeme užívať koľko chceme.

Nakupovanie cez internet je stále obľúbenejšie. V internetových e-shopoch môžeme kúpiť prakticky čokoľvek. Je to jednoduché, praktické, veľmi pohodlné a šetrí to čas. Aj keď sú slovenské e-shopy kvalitné, stále viac zákazníkov kupuje tovar zo zahraničia. V dnešnej dobe nie je nutné obmedzovať sa pri výbere produktov iba na slovenský trh. Ak ešte stále váhate, či sú nákupy v čínskych e-shopoch pre vás to pravé, presvedčíme vás nasledujúcimi 5 dôvodmi a zároveň poradíme, na čo si pri nákupoch z Číny dávať pozor.

Prečo sú nákupy z Číny populárne po celom svete?

Najčastejšie sa stretávame s nákupmi z Číny na overených e-shopoch ako je AliExpress alebo Gearbest. Obe majú široký výber, prehľadný e-shop a na väčšinu tovaru dopravu zadarmo.

1. Nízka cena

Jedným z hlavných dôvodov je neskutočne nízka cena tovaru. Asi vás napadne, že to bude nejaký podvod. Tá cena je nejaká divná. Je to príliš lacné. Kde je háčik? Žiadny nie je! Ponúkaný tovar nie je zaťažený vysokými daňami a naviac platy robotníkov sú v Číne naozaj nízke. Preto výrobcovia môžu ísť s cenami produktov poriadne nízko. V praxi potom dochádza k tomu, že známe slovenské obchody odoberajú tovar z rovnakého zdroja, ale konečnú cenu musia ešte navýšiť o náklady na dovoz, CLO, DPH, záruku (zo zákona 24 mesiacov) prípadne náklady na reklamu.

lacné nákupy

2. Široká ponuka

Ponuka tovaru v čínskych e-shopoch je neobmedzená. A to si nerobíme srandu. Čínsky trh ide s výrobou tovaru ďalej než ktorýkoľvek iný. Bežné sú rôzne inovácie produktov, ale tiež výrobky úplne nové, ktoré v Číne vznikajú každý deň.

TIPLI TIP: Pozrite si kedy sa platí na AliExpress clo a kedy DPH, aby ste sa vyhli nepríjemným prekvapeniam.

3. Doprava zdarma

Doprava zdarma sa vzťahuje na väčšinu produktov. Ako je možné nechať si poslať balíček z Číny a nezaplatiť ani korunu? Jednotlivé objednávky sa posielajú hromadne, takže na nich predajcovia uplatnia hromadné zľavy, vďaka ktorým je možné uplatniť poštovné zdarma. Určitou nevýhodou sú dlhšie dodacie lehoty, spravidla 3-4 týždne.

Pozor! Nie je všetko zlato, čo sa blyští

Sú nákupy z Číny výhodné? Áno. Ušetríte na nákupoch na čínskych e-shopoch? Áno. Je tovar z Číny lacnejší a kvalitnejší? Nie.

Pravidlo, že lacný tovar z Číny je zaručene nekvalitný síce už dávno neplatí, ale tiež to 100% neplatí ani naopak. Nakupujte iba u overených predajcov! Pri výbere tovaru si musíte ustrážiť: hodnotenie predajcu, množstvo predaných vecí a ak sú priložené fotky, tak aj fotky reálne doručených produktov.

hodnotenie predajcov

4. Hodnotenie predajcu

Ak bude hodnotenie predajcu nižšie než 90 %, rýchlo preč. Nech je produkt akokoľvek krásny a akokoľvek ho potrebujete, skúste ho radšej nájsť u iného predajcu. Určite sa vám to podarí veľmi rýchlo a za takmer rovnakú cenu.

5. Feedback (spätná väzba)

Spätná väzba je super záležitosť. Zákazníci, ktorí si tovar od predajcu objednali, svoje balíčky nafotia zo všetkých strán a uhlov, takže hneď vidíte, ako produkt skutočne vyzerá bez reklamných snáh predajcu. Skrátka nekupujte mačku vo vreci a sledujte záložku feedback.

Chcete na nákupoch v Číne ešte viac ušetriť?Pre zobrazenie textu s prosím zaregistrujte.Zaregistrovať saRegistrovať sa cez Facebook

V ďalších dieloch sa pozrieme na nákupy z Číny z iného uhlu pohľadu. Preveríme známe čínske e-shopy - AliExpress a GearBest.

Súvisiace obchody

GearBest, AliExpress, PandaHall.com, eBay.com, Rosegal

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa