Last minute dovolenka: Tipy, ako a kde ju nájsť

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie  |  Tipy a triky 10. 11. 2021

Júl a august už skončili a s nimi aj vaša túžba po dovolenke? Veľká škoda! Aj v septembri nájdete množstvo last minute dovoleniek, ktoré splnia váš sen o prekrásnych plážach, tyrkysovom mori a oddychu s drinkom v ruke! Poradíme vám, kde a ako hľadať last minute dovolenku. 

Leto 2018 ešte ani zďaleka nekončí a pre prímorské letoviská to platí dvojnásobne! Vrhnite sa na last minute dovolenky a postarajte sa o nezabudnuteľné zážitky, zatiaľ čo ostatní už majú po. Ten pravý dovolenkový čas sa ešte len začína! 

Ak vám dovolenka na Slovensku nestačí a chcete si užiť dni oddychu v prímorskej krajine, žiadny problém! Last minute dovolenka pri mori je tým pravým orechovým.

Výhody a nevýhody last minute dovoleniek

Last minute dovolenky sú veľkým lákadlom, keďže ich cena je nižšia ako v prípade iných dovoleniek. Hoci pri nich ušetríte, vyžiada si to svoju daň. Čaká vás väčší stres a časovú tieseň.

Výhody

  • využijete zľavy, pri ktorých ušetríte
  • žiadne plány dopredu, zbalíte sa a idete
  • ideálne pre časovo flexibilných

Nevýhody

  • väčší stres, či zoženiete zájazd
  • menej času na vybavenie formalít (poistenie a pod.)
  • možnosť výberu destinácie a konkrétneho zariadenia je obmedzená

Kde hľadať last minute dovolenky?

Pustite sa do hľadanie svojej vysnívanej dovolenky ešte dnes. Kde ju nájdete? 

Cestovné kancelárie

Ide o najjednoduchší a najosvedčenejší spôsob, ako si nájsť last minute dovolenku. Keďže cestovné kancelárie si uvedomujú silu internetu, takmer každá sa stará o svoju prehľadnú webovú stránku. Tam nájdete pravidelne aktualizovaný zoznam last minute dovoleniek. Mnohé z nich majú nástroje na filtrovanie dostupných dovoleniek podľa určitých kritérií, ktoré si zvolíte vy. Celý proces hľadania tak budete mať uľahčený a zrýchlený. 

Ak vás nejaká dovolenka zaujme, môžete si ju objednať cez internet. Zvyčajne sa vám do niekoľkých hodín ozve daná cestovná kancelária a potvrdí vám celý zájazd. Ďalej už komunikujete telefonicky, mailom alebo osobne. Ak nepreferujete vybavovanie dovolenky cez internet, stačí jednoducho zájsť do pobočky CK a vybaviť si dni oddychu osobne. 

Last minute dovolenky nájdete napr. na invia.sk, no bohatú ponuku má aj Kartago.

Dovolenka vo vlastnej réžií

Najlacnejší spôsob last minute dovolenky! Ubytovanie či lacné letenky si môžete zohnať na špecializovaných portáloch. Hoci je všetko na vás a musíte na to vynaložiť vlastné úsilie, nakoniec vás dovolenka vyjde oveľa lacnejšie ako by ste išli cez cestovnú kanceláriu. Ušetríte vo veľkom!

Letenky

Lacné letenky vám nájde kiwi.com. Chcete odletieť už zajtra? Žiadny problém! Tento vyhľadávač leteniek vám pomôže. Zvoľte si letisko odletu a príletu, počet prestupov a počet cestujúcich a Kiwi vám nájde letenky kamkoľvek po celom svete.

Lacné letenky nájdete aj cez Vueling, letenkyzababku.sk a tiež môžete vyskúšať skupinu na Facebooku Tour De Svet - Lacné Cestovanie, kde každý deň nájdete nové tipy na lacné letenky či celé dovolenky.

TIP: Nechajte vyhľadávanie tých najvýhodnejších leteniek na Kiwi.com! Stačí len vedieť pár trikov, ako používať Kiwi.com, a o chvíľu už môžete držať v rukách lacné letenky

Ubytovanie

Nájdite si strechu nad hlavou za pár eur! Pozrite sa, kde hľadať hotely či apartmány, ktoré vám spríjemnia dovolenku.

Kde hľadať lacné ubytovanie? 

Booking.com - online rezervačný systém, ktorý ponúkne tie najlepšie a najlacnejšie varianty ubytovania.

Hotels.com - stovky tisíc rôznych ubytovacích zariadení vo viac než 60 krajinách po celom svete.

Hotelvoucher.sk - ubytovanie v hoteloch v centre a na okraji hlavných miest alebo v menších mestách s krásnou prírodou.

Najlepšie destinácie na last minute dovolenku

Neviete sa rozhodnúť, kam sa vybrať za dňami relaxu? My vám to uľahčíme! Pozrite sa, v ktorej destinácii je ešte v septembri príjemne a ktorá ponúka 

Chorvátsko

Chorvátsko je klasika, ktorá nikdy nesklame. Pozrite sa na Jadran, Istriu či obľúbený Kvarner alebo na historicky bohatú Dalmáciu vďaka bohatej ponuke last minute.

Počasie v septembri: Hoci počasie v septembri je už v Chorvátsku neisté, stále máte záruku teplého mora a slnečného počasia. Teploty dosahujú príjemných okolo 25 °C.

Prečo práve Chorvátsko: Ak si zvolíte dovolenku v Chorvátsku na konci leta, môžete výrazne ušetriť! Samotné Chorvátsko je v priebehu roka najprívetivejšie, čo sa týka ceny, a ak sa jedná o last minute, je ešte lacnejšie!

Chorvátsko

Chorvátsko vás dostane nízkymi cenami!

Grécko

Hľadáte garanciu spokojnosti, relaxu a oddychu v lone prírody? Stavte na Grécko!

Počasie v septembri: Dovolenku si užijete pri priemernej teplote 27 °C.

Prečo práve Grécko: Last minute dovolenka v Grécku je jedinečnou možnosťou ako zažiť krásu a farby tejto krajiny na vlastnej koži. Čaká na vás olivový olej, syr feta, pláže, rozmanitosť prírodných scenérií a grécky temperament.

Grécko

Grécko vyniká rozmanitosťou prírodných scenérií.

Turecko

Najviac dovolenkových ponúk je v Turecku. Krajina je známa svojimi prvotriednymi službami a špičkovými hotelových rezortami.

Počasie v septembri: Aj v septembri teploty dosahujú okolo 30 °C.

Prečo práve Turecko: Očakávajte all inclusive pobyty, kde nájdete dokonalý relax a oddych v pohodlí luxusného hotela. Je veľmi pravdepodobné, že sa rozhodnete pre Turecko vďaka priaznivým cenám, ktoré sú obvykle nižšie ako v iných destináciách.

Turecko

Turecko je jednou z najlacnejších destinácii pre last minute dovolenku.

Egypt

Egypt ponúka množstvo last minute dovoleniek. Ide o teplú destináciu s veľmi príjemným teplým morom. Dokonca sa dá kúpať aj v októbri!

Počasie v septembri: Podobne ako Turecko, aj Egypt atakuje okolo 30 °C a teplota mora má príjemných 27°C.

Prečo práve Egypt: Pre Egypt sú typické komfortné hotelové komplexy, privátne pláže a more tak čisté, že je ideálne pre potápanie.

Egypt

Egypt má krásne počasie a teplé more aj v októbri.

Cyprus

Východné stredomorie ukrýva jednu “perlu” - ostrov Cyprus. Pre last minute dovolenku by ste sa mali rozhodnúť práve tu kvôli jedným z najzdravších klimatických podmienok na svete, ktoré vládnu na ostrove.

Počasie v septembri: Teploty tu aj v septembri bežne dosahujú vyše 30 °C. Cyprus má až 300 dní v roku slnečných.

Prečo práve Cyprus: Cyprus si zamilujú aj tí najnáročnejší. Očakávajte nádherné pláže s priezračne čistou vodou a pozvoľným vstupom, ocenené viac ako 300 modrými vlajkami čistoty mora.

Cyprus

Cyprus si zamilujú aj tí najnáročnejší.

Čo si všímať pri výbere last minute dovolenky?

  • Nedajte sa zlákať prvou ponukou
  • Neponáhľajte sa a porovnávajte ponuky
  • Pýtajte sa známych, ktorí už išli s danou cestovkou
  • Sledujte informácie o zájazde spísané v zmluve
  • Pozrite si recenzie na miesto pobytu na internete
  • Pozor na ceny bez poplatkov

TIP: Máte už vybratú svoju last minute dovolenku? Dátum odletu za nezabudnuteľnými zážitkami je jasný, ale viete, kde necháte auto? Poradíme vám, ako na lacné parkovanie v Bratislave pred dovolenkou!

Ušetrite na dovolenke s Tipli

Viete si predstaviť, že by ste si naplánovali dni oddychu a ešte by ste boli za to odmenení? To je realita s Tipli! Vyberte si svoju vysnívanú dovolenku a Tipli vám za to vráti peniaze na účet. Funguje na princípe cashback, vďaka ktorému ušetríte!

Súvisiace obchody

Action Zážitky, HotelVoucher, Hotels.com, Air Malta, Accor Hotels

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa