Najlepší vyhráva! Ste to vy?

Tipy k nákupuNakupovanie 10. 11. 2021

Pri spoločenských hrách si užijete veľa zábavy, naučíte sa niečo nové a lepšie sa spoznáte. Vyhrať chce každý, ale víťaz je iba jeden! Správna dávka súťaživosti je na mieste. V ktorej spoločenskej hre si trúfate vyhrať vy?

Najstaršou spoločenskou hrou je hra Senet. Pochádza zo starovekého Egypta a funguje na princípe stále veľmi populárnej hry Človeče nehnevaj sa! V dnešnej dobe je spoločenských hier oveľa viac, ale stále sa pri nich stretávajú ľudia, ktorí sa chcú zabaviť, precvičiť postreh alebo sa niečo naučiť. Veľký záujem o moderné spoločenské hry priniesli Monopoly a hra Osadníci z Katanu, ktorá bola preložená do viac ako 30 jazykov.

Spoločenské hry pre každého

Spoločenské hry sú podľa náročnosti rozdelené na spoločenské hry pre deti a spoločenské hry pre dospelákov. Počet hráčov je rôzny. Najčastejšie sa pohybuje v rozpätí 2 až 6 hráčov. Pri každej spoločenskej hre nájdete pravidlá, ktoré treba dodržiavať a uvedený počet hráčov. Veľkej obľube sa tešia spoločenské hry pre dvoch a nemáme na mysli len tie s erotickou tématikou.

Najobľúbenejšie spoločenské hry

Hrou dieťa trávi väčšinu času počas svojho detstva. Spoznáva pri nej nové veci. Najlepšie sú hry, ktoré sa deti hrajú a ani nevedia, že sa pri nich vlastne učia. Medzi najobľúbenejšie spoločenské hry v súčasnosti patria:

Dobble

Odporúčaný vek: od 6 rokov

Cena: 10,99 €

Postrehová hra, ktorú tvorí 55 kruhových kariet. Na každej je osem odlišných a rôzne veľkých obrázkov. Každé dve karty majú jeden obrázok rovnaký. Vašou úlohou je čo najrýchlejšie tento obrázok nájsť. Jednoduché, čo poviete? Dobble ponúka až 5 variantov hry. Pravidlá hry sú súčasťou balenia.

dobble

Máte dobrý postreh? Rýchlejší vyhráva!

Tik tak bum!

tik tak bum

Bomba! Rýchlo sa jej zbavte.

Odporúčaný vek: od 12 rokov

Cena: 14,99 €

Rýchla slovná hra, ktorá podporuje kreativitu, spontánnosť a slovnú zásobu. V ruke vám tiká bomba so špeciálnym časovačom, preto bomba exploduje vždy v inom intervale v rozmedzí 10 – 60 sekúnd. Nikto nevie, kedy bomba vybuchne. Hráči hľadajú a vymýšľajú slová obsahujúce dané slabiky a pri tom si prehadzujú tikajúcu bombu. Prehráva ten, komu bomba v ruke vybuchne.

Twister

Odporúčaný vek: od 6 rokov

Cena: 19,90 €

Zábavná hra, ktorá preverí vaše pohybové schopnosti. Farebné krúžky na plátne a strelka, ktorá určí, kde ktorú ruku/nohu presunúť. Twister vás zauzlí tak, že nakoniec nebudete vedieť, ktorá ruka či noha je vaša. Pravá ruka na modrú, ľavá noha na zelenú? Trúfate si vydržať až do konca? Twister je zárukou poriadnej dávky smiechu a dobrej nálady. Rovnako dobre sa pri nej zabavia deti aj dospelí.

twister

Pozor! Twister len pre pohybovo zdatných.

Krycie mená DUET

krycie mená

Len superagent sa vyhne vrahovi.

Odporúčaný vek: od 11 rokov

Cena: 16,99 €

Ide o novú verziu úspešnej hry Krycie mená a je určená dvom hráčom. Vašou úlohou je čo najskôr skontrolovať všetkých agentov. Superagent dáva jednoslovné nápovedy, ktoré môžu súvisieť s viacerými slovami na stole. Spoluhráč skúša uhádnuť slovo so správnou farbou a vyhnúť sa tým, ktoré patria druhému. Obidvaja sa chcú vyhnúť vrahovi. Pravidlá hry sú súčasťou balenia a môžete vyskúšať viaceré scenáre, ktoré hru ovplyvňujú.

Ubongo DUEL

Odporúčaný vek: od 12 rokov

Cena: 18,99 €

Táto spoločenská hra je z celej Ubongo rodiny jednoznačne najnáročnejšia. Môžete si zvoliť z dvoch obtiažnosti. Skladačky sú tvorené zo štyroch alebo piatich dielikov. V sadách dielikov nájdete všelijaké zaujímavé kúsky. Riešenie úloh nie je ľahké, ale o to väčšiu radosť hráči majú, keď sa im podarí ho nájsť. Hru odporúčame len skúseným hráčom Ubonga a podobných hlavolamov.

ubongo

Jedna z najobľúbenejších spoločenských hier.

Nevinné hrátky

nevinne hratky

Odvážna hra pre odvážne páry.

Odporúčaný vek: od 18 rokov

Cena: 19,99 €

Erotická hra určená pre dvojicu, ktorá k sebe cíti vzájomné sympatie a chce sa bližšie spoznať, alebo pre partnerov, ktorí si chcú spestriť milostný život. Odporúčame ju hrať v príjemnej atmosfére, dobrej nálade a v útulnom prostredí. Pohodlne sa usaďte, pusťte si obľúbenú hudbu, zapáľte si sviečku alebo si dajte pohárik obľúbeného nápoja. Pripravte si aj fľašu alkoholického nápoja, ktorú budete v priebehu hry potrebovať.

Activity Original

Odporúčaný vek: od 12 rokov

Cena: 19,99 €

Hra plná rôznych úskalí, pri ktorých môžete používať aj neverbálnu komunikáciu. Hru môžu hrať traja a viac hráčov. Zahrajte si ju v kruhu rodiny alebo pri večernom posedení s priateľmi. Princíp spočíva vo vysvetľovaní jednotlivých pojmov rôznej obtiažnosti pomocou niekoľkých zábavných disciplín – kreslenia, slovného opisu alebo pantomímy. Všetky varianty Activity patria medzi najobľúbenejšie spoločenské hry.

activity

Presvedčte spoločnosť, že ste rodený herec.

Scrabble

scrabble

Rozhoduje počet bodov. Nie dĺžka slova.

Odporúčaný vek: od 10 rokov

Cena: 27,99 €

Slovenská verzia obľúbenej a dnes už klasickej spoločenskej hry. Snažte sa na hracej ploche vytvoriť pomocou písmen, ktoré ste si vybrali slová. Slová musia nadväzovať na tie, ktoré boli umiestnené skôr, podobne ako v krížovke. Podľa dĺžky a použitých písmen je slovo ohodnotené. Vyhráva ten, kto na konci kola zinkasuje najviac bodov.

Telepatia

Odporúčaný vek: od 8 rokov

Cena: 22,99 €

Hra obsahuje 330 kartičiek s obrázkami alebo napísanými slovami. Hrajte vo dvojiciach. Vezmite si kartu a k danému slovu alebo obrázku potajomky napíšte slová, ktoré vám napadnú. Políčka na hernom pláne určia koľko slov musíte vymyslieť. Potom sa zapísané slová porovnajú a za každú zhodu získavate 1 bod. Ale pozor! Cestu k cieľu vám sťaží či zjednoduší špeciálne pole Zemegule, Choď späť a Dvojnásobok bodov.

telepatia

Mysli na to, na čo myslím ja!

Nakupujte s Tipli lacnejšie

S Tipli kúpite spoločenskú hru vo vašom obľúbenom obchode ešte lacnejšie. Stačí využiť cashback a Tipli zľavové kupóny a zábave v kruhu rodiny a priateľov už nič nestojí v ceste.

Súvisiace obchody

Hračkárik.sk, TOMTOP, eBay.de, Dilego.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa