Nebaví vás vysávať? Vyriešte to robotickým kamarátom!

Tipy k nákupuNákupy z Číny  |  Nakupovanie 10. 11. 2021

Povedzme si to narovinu - kto z vás má rád upratovanie? Vysávanie, umývanie podlahy, utieranie prachu a mnoho ďalších povinností, kvôli ktorým strácame cenný čas. Aj napriek tomu sa im však pravidelne venujeme, pretože sú nevyhnutné, aby sme mohli doma, v kancelárii a vlastne kdekoľvek fungovať.

Jednu z týchto činností nám však môže uľahčiť robotický pomocník. Určite ste už počuli o robotickom vysávači, ktorý v pravidelných intervaloch prechádza vašim bytom či domom a vysáva. Nemusíte tak riešiť neustále ťahanie ťažkých vysávačov, naťahovanie káblov a ďalšie úkony s vysávaním spojené.

Robotické vysávače dnes už nie su žiadnou novinkou, ale aj napriek tomu si mnohí z vás určite hovoria, že je to pomocník pre bohatých. Nie je tomu tak! Aktuálne sa dajú zohnať robotické vysávače aj za pár desiatok eur. Jeden taký, vďaka ktorému môžete mať váš domov vždy perfektne čistý už za necelých 135 €, vám teraz predstavíme.

Vysávač nám poskytla spoločnosť GearBest, aby sme ho mohli otestovať a ukázať, že aj za "pár" eur je možné získať veľa muziky. Ide o vysávač Alfawise V8S, ktorého cena sa pohybuje okolo 149,99 dolárov, teda necelých 135 eur.

GearBest je síce čínske trhovisko, tento model však zasielajú aj z európskych skladov. Nového pomocníka tak môžete mať doma už za 3᠎­ dni a navyše nemusíte platiť clo ani DPH.

TIP: Ak objednávate z Číny po prvýkrát, poradíme, ako nakupovať na GearBest.

Čo dokáže robovysávač Alfawise V8S?

Teraz už k samotným vlastnostiam a fungovaniu robotického vysávača. Vďaka inteligentnej gyroskopickej navigácii dokáže presne vyhodnotiť a zmerať rozmery a tvar miestnosti a v reálnom čase tak vypočíta ideálnu trajektóriu, ktorou sa vydať, aby nevynechal jediné špinavé miesto.

Vo vnútri prístroja sa ukrýva silný bezkefový motor, ktorý poskytuje vyšší pracovný a sací výkon než podobné typy. Navyše vďaka vstavanej 2600 mAh batérii dokáže vysávať 2 hodiny v kuse. Nabíjaní na 100% kapacitu batérie potom trvá približne 4-6 hodín.

A čo keď sa robot začne vybíjať, alebo dokončí svoju prácu? Sám sa automaticky nasmeruje k svojej dokovacej stanici, kde si oddýchne a nabije sily pre ďalšiu náročnú prácu :).

Často tiež riešime či vysávač dokáže povysávať rôzne typy podláh, a či mu nevadia napríklad prahy a iné nerovnosti na podlahe. Alfawise V8S s týmto nemá absolútne žiadny problém. Dokáže si poradiť s rôznymi typmi podláh, kobercov, ale aj dlažbou. Robot disponuje kefou dĺžky 19,1 cm a vďaka tomu je jeho sací výkon veľmi vysoký. Navyše dokáže prekonať prekážku do výšky až 1,5 cm a nakloniť sa až do uhlu 15 stupňov.

Robotický vysávač

Aj napriek tomu, že je vysávač kruhového tvaru, poradí si aj s rohmi v miestnosti. Vďaka dvom vstavaným kefám, ktoré vháňajú prach a ďalšie nečistoty do sacej trubice, nemá problém s akoukoľvek miestnosťou či zákutím.

Pre naplnenie nádoby na odpad sa vysávač sám ozve, že je treba ju vyprázdniť. Stačí vybrať nádobku, odpad vyhodiť do odpadkov a môže sa pokračovať vo vysávaní. Alfawise V8S sa vysporiada s prachom, vlasmi, ale aj väčšími kúskami odpadu.

Súčasťou balenia je tiež diaľkové ovládanie, ktorým môžete robota sami ovládať, prípadne mu dať jeden z prednastavených automatických pokynov, ktoré sú celkom 3 - rohová miestnosť, automatický režim a režim, ktorý sa zameria na najväčší neporiadok a na ten vyvinie maximálny výkon satia.

Prezrieť robovysávač »

Vlastné skúsenosti

Vysávač dorazil v elegantnej krabici s uchom. Váha krabice nepôsobí nijak ťažko, ba naopak. Po rozbalení nájdete vo vnútri samotné telo vysávača, dokovaciu stanicu, kábel pre pripojenie do zásuvky, čistiacu kefu a samozrejme manuál, ktorý je bohužiaľ v angličtine. Avšak pre zapnutie a používanie vysávača nie je potrebné nijaké zložité skúmanie jeho funkcii a prvé spustenie a samotné ovládanie tak zvládne naozaj každý.

Stačí zapnúť hlavné tlačidlo na spodku tela a vysávač pripojiť k nabíjačke. To môžete urobiť dvoma spôsobmi - káblom priamo do tela vysávača, prípadne priamo už do dokovacej stanice. Vysávač je však už z výroby trochu "prednabitý", takže v zásade môže na kratšiu dobu ihneď ukázať, čo vlastne vie.

Robot na vás dokonca hovorí! Akonáhle ho spustíte, začne vám hovoriť, čo práve robí, či potrebuje nabiť alebo že nemôže nájsť svoju dokovaciu stanicu.


Prvé spustenie je pre robota trochu zmätené. Vyźerá to, ako by úplne nevedel, čo má robiť a trochu zmätene jazdí po miestnosti. Nebojte sa, nie je rozbitý. Len sa snaží zorientovať v miestnosti a po chvíľke už začne systematicky vysávať podľa predom naplánované trasy.

Pomocou diaľkového ovládania ľahko nastavíte, ako sa má robot po izbe pohybovať alebo na ktorú jeho časť sa zamerať. Z vlastnej skúsenosti môžeme povedať, že stačí stlačiť tlačidlo "Start/Stop" či "Auto" a vysávač odvedie svoju prácu na jedničku. Ak by ste sa chceli zamerať na konkrétne miesto, stlačte tlačidlo "Spot mode" a vysávač začne krúživými pohybmi jazdiť okolo najviac znečisteného miesta, na ktoré ho navediete.

Robotický vysávač

Vhod príde určite aj možnosť ovládať robota "manuálne". Šípkami na ovládači robota presne nasmerujete tam, kde chcete práve povysávať a prípadne mu odtiaľ zadať konkrétnu novú úlohu.

Pokúšali sme sa vysávaču do cesty klásť rôzne prekážky - zauijímalo nás, ako si s nimi dokáže poradiť. Poradil si skvele! Robot pred sebou zaznamená prekážku, do ktorej buď jemne narazí, prípadne ju senzory vyhodnotia vopred a prekážku obíde. Akonáhle je prekážka za ním, pokračuje presne vo svojej vyznačenej trase.

A ako je to s čistením robota? Vďaka integrovanému boxu na odpad v zadnej časti zaberie vyčistenie od povysávaného neporiadku pár sekúnd. Stačí len vytiahnuť box z tela vysávača, box otvoriť a vyklepať do koša. Ak je napríklad filter zašpinený, dá sa ľahko a rýchlo vyčisť vďaka kefe, ktorá je dodávaná spolu s robotom.

Zhrnutie

Robotický vysávač Alfawise V8S je skvelý pomocník do domácnosti. Za cenu necelých 135 € dokáže kvalitne poslúžiť. Ak vysávač kúpite v obchode GearBest, môžete ho mať doma už do pár dní, pretože obchod umožňuje dodanie z európskych skladov.

Doprava je v takom prípade zvyčajne zadarmo alebo za nízky poplatok. Vysávač skvelo vysáva, systematicky prechádza miestnosť a riadi sa "rozkazmi". Zvládne skrátka všetko, čo si od takéhoto pomocníka priať.

Gearbest

Samozrejme, že čím viac nábytku a prekážok mu budete v miestnosti klásť, tým dlhšie mu bude vysávanie trvať a zároveň sa zvýši riziko toho, že vynechá nejaký kúsok miestnosti. Avšak určite si cestu do každej časti miestnosti nájde a povysáva aj tam. Vďaka automatickému návratu do dokovacej stanice sa nemusíte báť, že by ste museli robota niekde nosiť a dávať nabíjať. Pri nízkom nabití batérie sa robot vydá sám do dokovacej stanice a nabije sa.

Celkovo za cenu necelých 135 € sa iste vyrovná aj drahším modelom, ktoré je možné kúpiť na slovenskom trhu za cenu okolo 250-300 eur, často aj drahšie. Z nášho testu tak určite môžeme Alfawise V8S odporúčať každému, kto sa už nechce s vysávačom ťahať po byte a chce si uľahčiť domáce práce aspoň o vysávanie.

Získajte až 5 % späť pri nákupe na GearBestu vďaka cashbacku

Chceli by ste robotický vysávač nakúpiť ešte lacnejšie? Zaregistrujte sa zadarmo na cashback portál Tipli a nechajte si za nákupy platiť. V GearBestu na vás čaká až 5% odmena.

Nakúpiť s cashbackom »

Súvisiace obchody

GearBest, AliExpress, eBay.com, eBay.de, eBay.co.uk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa