Oslávte našu planétu s tipmi na Deň Zeme

Tipy k nákupuKrása a zdravie  |  Tipy a triky  |  Hobby a zábava 10. 11. 2021

Pre lepšiu planétu, pre budúcnosť našich detí, pre matku Zem. Myslime viac na našu planétu, chráňme ju a oslávme spoločne Deň Zeme tým, že jej to uľahčíme. Máme pre vás 5 tipov, ako osláviť Deň Zeme ekologicky!

Hovorí sa, že naša Zem občas plače. Je to dosť možné, keď sa pozrieme okolo seba a vidíme čo sa robí, teda nerobí pre jej záchranu. Poďme jej spoločne utrieť slzy a osláviť jej sviatok Deň Zeme. Kedy sa Deň Zeme oslavuje a prečo? Čo môžeme urobiť preto, aby Zem už nevyronila ani slzičku? Čítajte ďalej.

Kedy a prečo sa oslavuje Deň Zeme?

Deň Zeme sa každoročne oslavuje 22. apríla. Tento rok, tento dátum pripadá na nedeľu. Sviatok je veľmi ovplyvnený pôvodnými Dňami Zeme, ktoré sa konali 21. marca a oslavovali príchod jari.

Dnes sa Deň Zeme zameriava hlavne na ekológiu. Ochrancovia planéty sa snažia vniesť otázky ekológie do politiky, upozorniť na dopady ničenia životného prostredia. Upozorňujú na to, aby sme sa o našu planétu starali a predali ju ďalším generáciám v poriadku. A čo pre našu planétu môžete urobiť vy? Pozrite sa na 5 tipov, ako osláviť Deň Zeme!

den zeme

Odovzdanie čistej planéty ďalšej generácii je ďalším zámerom Dňa Zeme.

5 tipov, ako sa starať o našu planétu

Viete, že je toľko spôsobov, ako šetriť našu planétu? Ona si to zaslúži, súhlasíte? Poďme sa pozrieť na tipy ochrany Dňa Zeme!

1. Zabudnite na plast

Viete koľko kusov plastu pláva v oceánoch? Viac ako 5 biliónov. To je ohromné číslo. Skúste obmedziť plast udržateľným spôsobom. Nekupujte si nápoje v plastovej fľaši, ale kúpte si sklenenú fľašu, ktorá vám vydrží. V obchode neberte plastovú tašku, ale vytiahnite vlastnú, látkovú. Aj na pečivo využite látkové tašky alebo si ho dajte zabaliť do papiera, namiesto mikroténových sáčkov. Aj takéto naoko zdanlivé maličkosti sú dobrým začiatkom.

sklenená fľaša

Kúpte si sklenenú fľašu a buďte šetrný k Zemi.

2. Nakupujte BEZobalu

sáčky na ovocie

Ste v obchode, idete k ovociu a zelenine a naberiete ho do mikroténového sáčku. To nie je úplne správny scenár, najmä, keď je sviatok Deň Zeme. Nechajte ovocie dýchať a vložte ho do látkového sáčku, ktorý použijete zas a znova. Jednoducho donekonečna. Jednorazové plastové sáčky sú úplne zbytočné.

Látkové sáčky nezaberú veľa miesta v kabelke, tak nezabúdajme na ne doma.

3. Recyklujte

V Slovenskej republike sa radíme s recykláciou k tým najlepším štátom. Napriek tomu nie sú koše na triedený odpad súčasťou každej domácnosti. Miesto na koše sa však vždy niekde nájde a planéta vám bude za to veľmi vďačná. Poznáte niekoho, kto netriedi odpad? Skúste sa s ním porozprávať a poradiť mu, že je načase to zmeniť a začať recyklovať.

koše na triedený odpad

Koše na triedený odpad zoženiete za 23,49 € na 4home aj s cashbackom od Tipli.

4. EKO úsmev

eko kefky

Nepoužívať plastové kefky je ďalším malým krôčikom k čistej planéte. Nahraďte ich za ekologické bambusové kefky, ktoré sú na 100 % rozložiteľné. Aby ste si náhodou nevymenili kefku s členmi rodiny, kúpiť sa dajú aj v rôznych farebných prevedeniach.

Jednu kefku kúpite s cashbackom za 4,78 € na BioCare.

5. Kozmetické okienko: Ako na odlíčenie?

Pokiaľ ste žena, ktorá sa líči, choďte na to šetrne. BIO kozmetiku určite poznáte a možno aj používate. Poznáte ale viac razové odličovacie tampóny? Tampóny sú z vrstiev BIO bavlny a bambusu. Namiesto stoviek jednorazových tampónov používajte tie umývateľné. Nielen že ušetríte prírodu, ale rovnako vašu peňaženku.

eko odličovacie tampóny

Umývateľné odličovacie tampóny kúpite v kvalitnej predajni s bio kozmetikou.

A ako ste na tom so starostlivosťou o Zem vy? Recyklujete? Nakupujete v látkovej taške, alebo sa pravidelne snažíte zbierať odpadky z prírody? Budete tento rok oslavovať Deň Zeme? Podeľte sa s nami o svoje dobré činy v komentároch. :)

Súvisiace obchody

4home, BioCare, Prezdravie.sk, Bohatstvo-Prírody.sk, DeDoma

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa