Posielate alebo vyzdvihujete zásielku? Pozrite sa, čo ponúkajú prepravcovia

Tipy k nákupuTipy a triky  |  Den dopravy zadarmo 10. 11. 2021

Dnes už nemusíte byť odkázaní na kuriéra, ktorý vám zásielku doručí domov v presne stanovený čas. Logistická spoločnosť Geis a Slovenská pošta majú na Slovensku svoje výdajné miesta, ktoré fungujú 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Spoločnosti DHL a FedEx vám zas tovar doručia do viac ako 220 krajín sveta.

Pozrime sa na výhody, ktoré ponúkajú jednotlivý prepravcovia zásielok, ako je DHL, PPL, FedEx, Geis a Slovenská pošta. Dnes už vďaka rýchlym aplikáciám a jednoduchej navigácii na stránke dokážete poslať zásielku, či už na Slovensko alebo do zahraničia. Nevýhodou veľkých prepravcov je, že na svojich stránkach neuvádzajú cenník. V prípade záujmu o zistenie ceny, musíte zaslať dopyt s požiadavkami a vypracujú vám cenovú kalkuláciu.

DHL

Stránka: Dhl.sk

O spoločnosti: DHL je najväčšia firma na svete špecializovaná na logistiku. Zásielky dopraví do viac ako 220 krajín sveta. DHL kontakt získate z hlavnej stránky Dhl.sk v kategórii Kontaktné centrum.

DHL

DHL vám prepraví balík do celého sveta.

DHL služby

  • Expresné doručovacie služby
  • Vnútroštátna a medzinárodná preprava balíkov
  • Nákladná preprava

Zaujímavá služba:

DHL Online Shipping je aplikácia DHL, pomocou ktorej môžete zasielať a spravovať expresné zásielky online. Aplikácia je vhodná pre malé a stredné podniky, office manažérov, recepčných, obchodných cestujúcich a pre všetkých, ktorí často cestujú. Ak nemáte vytvorený DHL účet, nemusíte sa do aplikácie registrovať. Za zásielku zaplatíte v hotovosti priamo kuriérovi DHL.

PPL cenník

Spoločnosť PPL (ppl.cz) je partnerom firmy DHL, ktorá bola pôvodne českou firmou zaoberajúcou sa expresnou balíkovou prepravou, prepravou paliet firiem a jednotlivcov. V roku 2006 bola predaná spoločnosti DHL. Prepravuje balíky do 50 kg v rámci Slovenska a jeho ceny závisia od váhy prepravovaného balíka. Export 10 kg balíka stojí 415 Kč (16,24 eur) a import 10 kg balíka vyjde na 500 Kč (19,57 eur). Spoločnosť PPL ponúka aj možnosť dobierky na Slovensko.

FedEx

Stránka: Inspekta.sk/fdx

O spoločnosti: FedEx taktiež obsluhuje viac ako 220 krajín. K dispozícii má okolo 630 lietadiel a 47-tisíc vozidiel v rôznych častiach sveta.

Fedex

FedEx má k dispozícii až 630 lietadiel.

FedEx služby:

  • Expresné doručovacie služby dokumentov a balíkov
  • Expresná služba pre paletové a ťažké zásielky
  • Promptné doručenie
  • Preprava objemnejších zásielok
  • Bleskové doručenie zásielky

Zaujímavé služby:

FedEx Ship Manager je FedEx objednávkový program vďaka ktorému elektronicky a rýchlo vyplníte prepravný list s automatickým objednaním a bezplatným vyzdvihnutím. FedEx ponúka aj odmenu za vernosť. Ak sa zaregistrujete do bonusovej akcie, môžete si vybrať z množstva darčekom. FedEx ponúka aj ďalšie zaujímavé služby, ako je balenie dokumentov a tovaru zadarmo, podanie zásielky na pobočke v Bratislave alebo online objednávka na stránke so zľavou 10 %.

Vedeli ste, že existuje Deň dopravy zadarmo?

Raz v roku môžete na poštovnou ušetriť! V roku 2017 bolo možné nakupovať na internete bez poštovného od 13. do 15. novembra. V tomto termíne ste zaplatili iba za skutočnú cenu objednaného tovaru. Ako každý rok, tak aj v tomto roku bude deň dopravy zadarmo, zatiaľ však nie je istý presný dátum.

GEIS

Stránka: Geis-group.sk

O spoločnosti: Geis doručí zásielku, balík alebo palety do celého sveta leteckou alebo lodnou prepravou. Geis Parcel SK sa špecializuje na prepravu balíkov do 50 kg a Geis SK na prepravu paliet, rozmernejších zásielok a kontraktnú logistiku.

Geis

Geis prepraví vašu zásielku alebo balík aj na druhý kontinent.

Geis služby:

  • Balíková preprava
  • Preprava paletových a kusových zásielok
  • Kontraktná logistika
  • Vývoj, výroba a dodávka obalov
  • Letecká a námorná preprava

Zaujímavé služby:

Geis Point je služba určená pre všetkých príjemcov tovaru, ktorí nechcú alebo nemôžu čakať na zásielku. Služba funguje jednoducho. Objednaný tovar z eshopu si necháte doručiť do siete výdajných miest Geis Point, ktorých je momentálne viac než 800 na Slovensku, v Česku a Poľsku. Výdajné miesta sa nachádzajú v nákupných centrách, čerpacích staniciach, či predajniach tlače. Ich výhodou je, že si pre tovar prídete, kedy vám to najviac vyhovuje.

Slovenská pošta

Stránka: Posta.sk

O spoločnosti: Slovenská pošta poskytuje moderné komunikačné, distribučné a platobné služby na Slovensku, s vytvorenými logistickými podmienkami na podnikanie v strednej a východnej Európe.

Slovenská pošta

Vašu zásielku si môžete vyzdvihnúť vo výdajnom mieste vďaka službe BalíkoBox.

Slovenská pošta služby:

  • Balíky
  • Expres zásielky
  • Ostatné peňažné a telekomunikačné služby

Zaujímavé služby:

BalíkoBox je služba na vyzdvihovanie balíkov pohodlne, jednoducho a v čase, ktorý vám vyhovuje 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Stačí, ak nakupujete cez internet a pri objednávke zvolíte spôsob doručenia dovaru: Balík na poštu“. Slovenská pošta má 25 BalíkoBoxov. Balík vás tu počká 3 dni od doručenia správy. Služba platí aj pri zasielaní balíkov.

Slovenská pošta cenník:

Výhodou Slovenskej pošty je, že na svojej uvádza Slovenská pošta cenník svojich služieb. Cena za doručenie balíka je 1,25 eur a balík na poštu 2,70, balík na adresu 3,90 eur. Zároveň si môžete pozrieť cenník poskytovaných služieb pre Slovensko, Česko a svet.

★ Platíte veľa za prepravu? ★

Ak platíte veľa za prepravu, ušetrite aspoň na nákupe tovaru. Ak sa do obchodu dostanete cez cashback portál Tipli.sk ušetríte až 25 % z ceny produktov. Používajte cashback a ušetrite na nákupe maximum

Nakupovať výhodnejšie

Súvisiace obchody

AliExpress, Iberia, DeliBarry, Kvetyprevas.sk, Sushi time

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa