Prírodná kozmetika ponúka skutočné poklady. Vyskúšali ste už prírodné rastlinné oleje?

Tipy k nákupuKrása a zdravie  |  Hobby a zábava 10. 11. 2021

Pravdepodobne ste aj vy počuli o blahodarných účinkoch prírodnej kozmetiky na našu pokožku a na zdravie. K veľmi obľúbeným produktom patria rastlinné oleje, z ktorých si vyberie každý.

Pojem prírodná kozmetika je dnes populárny a ľudia sa čoraz viac zaujímajú o to, čo používajú na svoju pokožku. Označuje kozmetiku, ktorá sa vyrába z prírodných zložiek. Pre naše telo je to najrozumnejšia alternatíva, pretože neobsahuje ingrediencie, ktoré by mohli ohroziť naše zdravie.

Žiaľ, existujú výrobcovia, ktorí nemajú problém klamať a za prírodnú kozmetiku vydávajú aj produkty, ktoré obsahujú syntetické látky. Ak chcete mať istotu, že si kupujete len to najlepšie, hľadajte certifikovanú prírodnú kozmetiku.

Bionatural

Proces certifikácie je náročný a aj drahý, preto ho mnohé kvalitné značky nemajú. V tomto prípade vám postačí naučiť sa len čítať zloženie. Vďaka tomu sa vám už nestane, že si kúpite umelú kozmetiku.

Prečo je prírodná kozmetika lepšia ako tá syntetická

Koža je naším najväčším orgánom a cez ňu sa do tela dostávajú rôzne látky, aj tie z kozmetiky. Výskumy ukazujú, že niektoré syntetické zložky sa môžu ukladať v tele a spôsobiť rôzne, aj vážne zdravotné problémy. Netýkajú sa len alergickej reakcie pokožky alebo ekzému, ale tiež sa spájajú s poškodením nervového systému, dýchacích ciest či pečene.

Bežne dostupnú kozmetiku používajú neraz aj mamičky na jemnú a citlivú pokožku svojich detí, čím ich vystavujú zbytočnému riziku. Prírodná kozmetika obsahuje dary matky prírody a jej zloženie je pre pokožku a zdravie naozaj prospešné. Jej filozofia zahŕňa aj ochranu životného prostredia a zvierat. Učí ľudí recyklovať, tvoriť menej odpadu, podporovať lokálnych výrobcov.

prírodná kozmetika

Prírodné rastlinné oleje si obľúbite

Nie je prekvapujúce, že práve rastlinné oleje patria k najobľúbenejším produktom mnohých žien i mužov. Vyrábajú sa lisovaním za studena, preto si držia vysoký obsah cenných látok. V e-shope Bionatural si môžete vybrať z pestrej ponuky značiek a svojho obľúbenca si určite nájdete.

  • Arganový olej, ktorému sa hovorí aj marocké zlato, prinavráti pokožke mladosť a hydratuje vlasy i nechty.
  • Ľanový olej je vhodný na vysušenú a tvrdú pokožku, ekzém i lupienku. Má upokojujúce a protizápalové účinky, pokožku tiež zjemňuje a spevňuje.
  • Opunciový olej má mimoriadne hydratačné účinky a ženy po celom svete ho využívajú proti starnutiu pokožky. Hovorí sa mu aj prírodný botox a vhodný je na póry, tmavé kruhy a vačky pod očami, vrásky i starecké škvrny.
  • Ricínový olej podporuje rast vlasov, rias a obočia, odstraňuje aj vrásky, kruhy pod očami alebo jazvy.

Ktorý vyskúšate najbližšie?

Súvisiace obchody

BioCare, BIOnatural, Bohatstvo-Prírody.sk, Bioruža, KOZMETIKA PRE ZDRAVIE

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa