Tipy na lacné letenky

Tipy k nákupu 20. 8. 2021

Ak chcete lacné letenky, v prvom rade je dôležité položiť si jednu otázku. Ste časovo flexibilní alebo môžete odletieť v určitý deň? Od toho sa totiž odvíja spôsob, ako kúpite letenky lacno.

Ste časovo flexibilní

Ak sa viete prispôsobiť dátumom, skvelé pre vás! Je totiž veľmi pravdepodobné, že nájdete akciové letenky, pri ktorých nebudete musieť hlbšie siahnuť do vrecka. Najideálnejšie je, hľadať ich na webových stránkach predajcov, vo vyhľadávačoch leteniek a na blogoch cestovateľov.

Weby s lacnými letenkami

  • Letenkyzababku.sk
  • Pelikan.sk
  • Ryanair.com
  • Kadetade.com
  • Zaletsi.cz
  • Facebook skupina Tour de svet

Väčšina z uvedených webov, ktoré vyhľadávajú lacné letenky, o tom informujú svojich budúcich pasažierov na sociálnej sieti Facebook. Stačí, ak si nastavíte, že chcete dostávať nové upozornenia určitej webovej stránky ako prvé, a zakaždým vám príde upozornenie na nový tip, čo sa týka lacnej letenky. Takýmto spôsobom môžete veľmi rýchlo natrafiť na letenku za pár eur!

Máte fixný termín

Potrebujete letenky na konkrétny dátum? Žiadny problém. Poslúžia vám na to vyhľadávače leteniek, vrátane Kiwi.com. Podľa štatistík je najlepší čas na kúpu leteniek 4-6 týždňov pred odletom. Avšak, neplatí to vždy tak. Ceny leteniek totiž neskutočne kolíšu.

Nájsť letenku do určitej destinácie bude pre vás ťažšie. Predsa len sa budete musieť prispôsobiť, keďže môžete nájsť lacnú spiatočnú letenku napr. len na predĺžený víkend alebo natrafíte na takú, kde priletíte na Slovensko po 14 dňoch od odletu.

Ďalšie tipy, ako nakupovať letenky

  • Nebookujte bezhlavo
  • Ak ste flexibilní, zamerajte sa na jednosmerné lety
  • Buďte vytrvalí
  • Hľadajte samostatné letenky, aj keď ste viacerí
  • Nehľadajte miesta, ale ceny
  • Zľavy a akcie bývajú zverejnené v strede týždňa
  • Cestujte mimo sezóny

Dôležité je hľadať ceny, nie destinácie. Ak si poviete, že chcete ísť do Sydney a hľadáte letenky len tam, robíte to zle. Pravdepodobnosť, že nájdete lacné lety do tejto destinácie je veľmi malá, resp. budete si musieť dlhšie počkať. Povedzte si radšej „Našla som lacné letenky do Milána, ideme?“

Málo ľudí vie o tom, že ak sa vrátite alebo odletíte z iného mesta, do ktorého ste prileteli alebo z ktorého ste odleteli, môžete ušetriť na letenke! Zvyčajne vás tieto letenky vyjdu menej. Toto však obvykle platí pre normálne aerolínie, nie pre nízkonákladové.

Aerolínie využívajú jednoduchú taktiku a počas sezóny ponúkajú letenky aj o 100 % viac ako bežne! Vedia, kedy a z čoho vyťažiť čo najviac, preto napr. letenky pred Vianocami stoja omnoho viac ako bežne. Každý chce ísť predsa pred sviatkami domov, nie? Preto s oplatí cestovať mimo sezóny. Môžete tým ušetriť poriadny balík peňazí.

Pri hľadaní lacných leteniek najlepšie funguje jediná vec. Vyjsť zo svojej komfortnej zóny. Byť flexibilní a zabudnúť na pohodlie. Tak môžete precestovať pokojne aj celý svet za pár drobných.

Letenkyzababku.sk

Každý deň tipy na lacné letenky, dovolenky a ubytovanie. Taký je web letenkyzababku.sk, ktorý založila skupina nadšených cestovateľov. Ponúkajú inšpiráciu, ako sa vybrať do sveta za čo najmenej peňazí. Už od roku 2014 píšu tipy, ktoré by sami využili.

Pojem „letenky za babku“ symbolizuje lacnejšie cestovanie, ktoré vás môže stáť pár eur. Je dôkazom toho, že do zahraničia sa dostanete aj s poloprázdnou peňaženkou. Okrem toho, že web informuje o letenkách, súčasťou neho je tiež cestovateľský magazín, ktorý prináša triky, ako cestovať, informuje o zaujímavých destináciách a prináša rozhovory.

Nepredáva letenky, ubytovanie ani dovolenky. Cieľom letenkyzababku.sk je zdieľať s čitateľmi tipy, kde si môžu letenky rezervovať. Cez web sa prekliknú na stránky, ktoré letenky predávajú. Snažia sa nájsť a pomôcť pri hľadaní najlacnejších a celkovo najvýhodnejších ponúk. Dôkazom sú tisíce spokojných cestovateľov!

Najlepšie na tom je, že vyhľadávajú len tie lacné letenky a dovolenky, ktoré by si tvorcovia stránky sami kúpili či rezervovali. Ich úlohou je hľadať možnosti, ako cestovať čo najlacnejšie. Ich heslom je „cestovať sa dá aj lacnejšie“. Ako sami hovoria, stačí mať len prístup k dobrým tipom v správny čas.

Letenkyzababku.sk

Letenkyzababku.sk vám dajú skvelé tipy na lacné letenky!

Ako funguje letenkyzababku.sk?

Na stránke letenkyzababku.sk môžete vyhľadávať lacné letenky i hotely. Na titulnej stránke sú okná na vyhľadávanie, kde si zvolíte miesto odletu, miesto príletu, dátum odletu, dátum návratu a počet cestujúcich. Po zadaní týchto údajov sa vám v ďalšom okne zobrazia výsledky v podobe vyhľadaných leteniek.

Podobne to funguje i v prípade hľadania lacných hotelov. Do lišty na vyhľadanie zadáte cieľ cesty, príchod, odchod, počet izieb a hostí. Letenkyzababku.sk spolupracujú s vyhľadávačom leteniek esky.sk, ktorý vyhľadá lacné letenky a ubytovanie.

Chystáte sa na cesty, no nechcete ostať na jednom mieste? V tom prípade sa oplatí požičať si auto, čo je pohodlnejšie než verejná doprava. Vyzdvihnete si ho priamo na letisku a vrátite ho pred odletom domov. Letenkyzababky.sk vám pomôžu pri jeho požičaní! Na stránke máte k dispozícii formulár, kde si môžete vyhľadať auto. Ten vám porovná najlepšie ceny väčšiny autopožičovní.

Zadajte miest vyzdvihnutia, letisko, dátum a čas vyzdvihnutia a vrátenia vozidla. Čím skôr si auto rezervujete, tým sú lepšie ceny! Rezerváciu môžete zrušiť do 48 hodín pred objednaným vyzdvihnutím auta. Aby ste si mohli požičať auto, musíte mať minimálne 21 rokov, min. 2-ročnú prax, ak cestujete mimo EU potrebujete medzinárodný vodičský preukaz a kreditnú kartu.

Letenkyzababku.sk vám naplánujú celú dovolenku! Pomôže vám nájsť first minute či last minute dovolenku, na ktorých môžete výrazne ušetriť. Zvoľte si krajinu, dátum odchodu a príchodu, stravu a dopravu a vyberajte si z množstva ponúk!

Letenky Pelikán

Zaznamenal doslova revolúciu v predaji leteniek na Slovensku! V roku 2004 vznikla spoločnosť pelicantravel.com s.r.o., ktorý je najväčším predajcom leteniek v Slovenskej republike a zároveň prvý online predajca leteniek, ubytovania, cestovného poistenia a doplnkov cestovateľských produktov. Prevádzkuje pelikan.sk, ktorý dokáže uspokojiť potreby jednak príležitostného cestovateľa a tiež náročného cestujúceho.

Stačí pár klikov a z pohodlia domova si môžete zadovážiť letenky, hotel či cestovné poistenie. Ponúka to najlepšie od 800 leteckých spoločností vrátane nízkonákladových dopravcov. Popritom láka svojimi akciami a súťažami a informuje cestujúcich o najvýhodnejších ponukách na trhu. Pelikan.sk je dostupný 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Garantuje najlepšie ceny a zároveň vysokú kvalitu. Lacné letenky, hotel či cestovné poistenie je dostupné nonstop!

Letenky Pelikán

Ak chcete kombináciu najlepšej ceny a kvality na trhu, letenky Pelikán sú trafou do čierneho!

Ako fungujú letenky Pelikán?

Pelikan.sk ponúka množstvo služieb na svojich webových stránkach, vďaka ktorým je vyhľadávanie rýchlejšie a efektívnejšie. Zákazníci môžu využiť akciové kalendáriky, možnosť vyhľadávania v intervaloch troch alebo siedmich dní a pod. Potrebujete prispôsobiť svoj letový plán obchodným stretnutiam? Pelikan.sk ponúka možnosť filtra, ktorý umožňuje časovú filtráciu výsledkov. Každý sa na webovej stránke môže zaregistrovať, čím ušetrí čas a získa mnoho výhod. Ponúka to najlepšie z ponuky 800 leteckých spoločností vrátane nízkonákladových dopravcov.

Na titulnej stránke pelikan.sk sa nachádzajú okná na zadávanie údajov. Stačí si zvoliť či máte záujem o spiatočnú či jednosmernú letenku, letisko, dátum príletu a odletu a počet cetujúcich. V priebehu pár sekúnd začne pelikan.sk vyhľadávať zo stoviek leteckých spoločností tie najlacnejšie letenky. Môžete si tiež nastaviť filtre ako napr. počet prestupov.

Pelikan.sk vám prehľadne ukáže najlacnejšiu letenku či let, ktorý trvá najkratšie. Je len na vás, ktorú letenku si vyberiete. Nehľadáte konkrétnu destináciu? Kliknite na Akciové letenky, kde sa dozviete o najlacnejších letoch do určitých krajín a termíny. Novinkou sú tzv. multicity letenky, ktoré zahŕňajú viacero destinácií. Za jednu cenu navštívite aj 5 rôznych miest!

Pelikan.sk nezabúda ani na krásy Slovenska. Nemusíte ísť ďaleko, aby ste videli krásne miesta. Na stránky si môžete vyhľadať akciové pobyty na Slovensku. Vďaka pelikan.sk si užijete krásy našich Tatier a popritom si môžete oddýchnuť na wellness pobyte.

Ryanair letenky

Ryanair je najväčšia letecká spoločnosť v Európe a taktiež na svete, čo sa týka počtu prepravených medzinárodných pasažierov. Spoločnosť Ryanair prevádzkuje denne viac ako 1800 letov z 86 základní a pôsobí v 33 krajinách. Ponúka nízkonákladový model predaja leteniek. Každý deň nájdete v jej ponuke akciové letenky, ktoré lákajú svojou cenou.Na svojej webovej stránke ryanair.sk informuje nadšencov cestovania o akciových letenkách v destináciách, ako Londýn, Dublin, Rím, Barcelona či Paríž.

Na svojich stránkach taktiež prináša prehľad o top destináciách v jednotlivých krajinách. Prostredníctvom informácií o danom meste, vrátane kultúrnych možností, spôsobu dopravy či pamätihodností, sa dozviete veľa o destinácii ešte skôr, než nastúpite do lietadla. Nájdete medzi nimi napr. Londýn, Liverpool, Belfast, Barcelonu, Madrid, Lisabon, Bolognu, Atény, Santorini, Brusel, Berlín či Amsterdam.

Vyhľadávanie Ryanair leteniek je veľmi jednoduché! Zvolíte si, či máte záujem o spiatočnú alebo jednosmernú letenku, následne označíte miesto odletu a príletu a taktiež dátum. Po potvrdení budete presmerovaný na pelikan.sk, s ktorým Ryanair spolupracuje. Už vám neostáva nič iné, len si vybrať svoju vysnívanú destináciu.

Keďže Ryanair letenky sú veľmi lacné, nie je v cene zarátaná žiadna služba. Za občerstvenie ako aj výber konkrétneho sedadla v lietadla sa pripláca. Ryanair letenky môžete vyhľadávať aj na stránke ryanairletenky.sk. Okrem leteniek tam nájdete podrobné informácie o tom, ako prebieha check in, ktorý potrebujete pri kúpe letu či poplatkoch za služby, ktoré si môžete dokúpiť.

Letenky Ryanair

Užite si dovolenku vďaka lacným letenkám Ryanair!

Obmedzenia pri letoch

Ak si zadovážite Ryanar letenky, treba rátať s určitými obmedzeniami, čo sa týka batožiny. Na palubu lietadla spoločnosti Ryanair si môžete zobrať len dva kusy príručnej batožiny. Veľká príručná batožina by mala mať rozmery 55x40x20 cm a nesmie byť ťažšia ako 10 kg. Druhá príručná batožina už musí byť menšia, jej rozmery by mali byť 35x20x20 cm, nie viac a nemala by prekročiť 5 kg. V prípade prekročenia hmotnosti či rozmerov batožiny, vám môže byť zaúčtovaný poplatok 35 eur. Letenka, ktorú ste si kúpili za pár drobných, by sa vám tak mohla ľahko predražiť. Ďalšou možnosťou je dokúpiť si podpalubnú batožinu.

Kiwi letenky

Zjednodušte si plánovanie dovolenky chytrým vyhľadávačom leteniek Kiwi. Vďaka jeho vyhľadávacím nástrojom môžete v priebehu niekoľkých minút natrafiť na lacné letenky. Kiwi.com ponúka letenky od rôznych leteckých spoločností a porovnáva ich ceny. Takto môžete nájsť výhodné akcie a cestovanie bude jedna radosť.

Ako vznikli Kiwi letenky?

Tento projekt má na starosti mladý Oliver Dlouhý, ktorý spolu s Jozefom Képesim sa rozhodli spraviť revolúciu v hľadaní čo najlacnejších leteniek. Začali pracovať na spôsobe, ktorým by si ľudia vedeli nájsť lacné letenky kombináciou letov rôznych nízkonákladových spoločností. Toto všetko by za nich spravil určitý systém a tak vznikla spoločnosť Skypicker. Neskôr vznikla firma Kiwi, ktorá rozšírila svoje služby aj mimo leteckú dopravu. Dnes vyhľadáva okolo 50 miliónov rôznych spojov každý deň.

Stačí len zadať údaje o krajine príletu a odletu a zobrazí sa vám ponuka všetkých možných letísk. Potom prichádza na rad výber termínu dovolenky. Po zvolení dátumu sa vám zobrazia všetky dostupné letenky, pričom Kiwi vám vyberie tú najlacnejšiu a tú s najkratšou dobou letu.

Letenky Kiwi

Kiwi.com vám porovná ceny leteniek a vyberie tú najlacnejšiu!

Ako fungujú Kiwi letenky? 

Kiwi ocení každý cestovateľ, keďže ponúka letenky od najrôznejších leteckých spoločností a rovno ich pre vás porovnáva! Letenky Kiwi.com patria k tým najlacnejším. Je to z toho dôvodu, že kombinujú spoje rôznych leteckých spoločností, vrátane tých nízkonákladových. Vďaka Kiwi sa môžete dostať takmer kamkoľvek, či už do Japonska alebo túžite po exotickom Bali.

Pri vyhľadávaní na Kiwi.com si môžete vybrať letisko, na ktorom v danej krajine pristanete. Cena leteniek sa totiž líši aj podľa výberu letiska. Môžete si teda zvoliť letisko, ktoré vám najviac vyhovuje s vaším ubytovaním. Ak túžite po čo najlacnejších letenkách, Kiwi vám to splní! Taktiež je dobré dbať na výber termínu, od ktorých sa líši cena leteniek.

V samotnom kalendári na Kiwi.com môžete vidieť, koľko vás bude stáť jednosmerná aj spiatočná letenky, pokojne aj na pol roka dopredu. Termín môžete prispôsobiť tej najlepšej cene. Pozor, nie vždy platí, že tá najlepšia je tá najvýhodnejšia cena.

Nepozdáva sa vám žiadna cena na daný termín? Ponuky jednotlivých leteckých spoločností sa stále menia a ceny kolísajú. Ak nechcete prísť o výhodnú ponuku nastavte si na stránke cez tlačidlo „Vytvoriť upozornenie na cenu“ a určite si, koľko chcete utratiť. Ak cena leteniek klesne na požadovanú cenu, dostanete upozornenie!

Kiwi.com myslí i na prípadné nedorozumenia, vrátane zmeškaných letov. Ak by ste kvôli zmeškanému letu nestihli ten nadväzujúci, Kiwi vám nájde náhradný let alebo vráti peniaze. Uviazli ste na letisku? Ubytovanie budete mať zabezpečené!

Ako ešte viac ušetriť? 

Letenky ste zohnali v nízkej cene, no to je len začiatok. Musíte ešte zabezpečiť iné veci, vrátane ubytovania.

  • Spoľahnúť sa môžete na Booking.com, kde si rezervujete ubytovanie v priebehu niekoľkých minút. Rátajte s Booking akciami a zľavami, vďaka ktorým môžete ešte viac ušetriť!
  • Nezabúdajte na cestovné poistenie, ktoré zachráni vašu peňaženku v prípade neočakávaných udalostí. 
  • S Tipli budete mať dovolenku ešte lacnejšiu! Využite cashback od Tipli a vyrazte za dobrodružstvom, ktoré vás vyjde pár eur. Vy si zabezpečíte dovolenku a Tipli vás za to odmení. 

TIP: Nemáte čas na vyhľadávanie leteniek a ubytovania? Zabezpečte si všetko v jednom! Využite Invia last minute ponuky a užite si nezabudnuteľnú dovolenku!

Nakupujte letenky lacnejšie s TIPLI

Radi cestujete a zároveň chcete ušetriť na letenkách? Sledujte portály, rezervujte si letenky a ušetríte vďaka nákupu na Tipli . Sú pre vás pripravené lákavé zľavy a cashback.

Súvisiace obchody

Booking, Hotels.com, Kiwi.com, Air Malta, Airbnb

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa