Vyformujte si brucho - tipy na najlepšie cviky

Tipy k nákupuKrása a zdravie  |  Rodičia a deti  |  Chudnutie  |  Hobby a zábava 10. 11. 2021

Plavková sezóna klope na dvere, takže ja nejvyšší čas vyformovať krásne brucho, ktoré z vás spraví bohyňu či boha pláže. Poradíme vám niekoľko efektívnych cvikov, vďaka ktorým si vytvarujete pekáč buchiet v rekordnom čase.

Na to, aby ste mali dokonalú postavu nemusíte nevyhnutne chodiť do posilňovne. Na vyformovanie postavy vám totiž úplne postačí vlastná váha a kúsok miesta v obývačke. Prinášame vám tipy na najefektívnejšie cviky na brucho pre pánov aj dámy, ktoré vám nielenže vyformujú brucho vizuálne, ale spevnia vám aj stred tela. Tým sa zlepší jeho držanie a vaša chrbtica sa vám poďakuje.

Cviky na brucho pre ženy

1. Zdvíhanie nôh a panvy

Veľmi účinný cvik, ktorým spevníte priamy, čiže hlavný brušný sval a zároveň spodné brucho, ktoré býva u žien často problematickou partiou, je súbežné dvíhanie nôh a panvy. Pri tomto cviku pracuje celý stred tela, tzv. core. Pridaná hodnota cviku spočíva v tom, že vás prestane bolieť chrbtica a budete mať pevný zadok.

2. Skracovačku v ľahu

Skracovačky v ľahu sú obľúbeným cvikom na horné brucho. Cvik je technicky nenáročný, ale zato veľmi účinný pro formovaní celého brucha. Ľahnite si na zem, pokrčte nohy do pravého uhla tak, aby sa vám celé chodidlá dotýkali podložky. Ruky si dajte za hlavu alebo prekrížte cez hrudník, spevnite sa, nadýchnite sa a s výdychom zdvihnite vrch tela nad podložku. Cvik opakujte 15 až 20-krát.

3. Bočné rotácie

Pri formovaní tela nesmiete zabúdať ani na cviky na brucho a boky. Bočné brucho dostane najlepšie zabrať bočnými rotáciami. Sadnite si na zem a pokrčte nohy v kolenách.Nezabúdajte na rovný a spevnený chrbát.Podvihnite pokrčené nohy a začnite s nimi pohybovať zľava doprava. Ruky si dajte pred seba. Ak sa vám cvik zdá byť ľahký, pokojne použite športové náradie s váhou.

bočné brucho ženy

Pohodlné a módne dámske športové oblečenie kúpite v A3 Sport.

Cvičte doma

Vynikajúce inštruktážne videá nájdete jednoducho na internete. Pozrite si napríklad video od Gymbeam.sk, v ktorom sa dozviete všetko o tom, ako robiť cviky na brucho správne, bezpečne a koľko opakovaní musíte urobiť, aby ste dosiahli želaný efekt.

Zdroj: youtube.com/Gym beam

Cviky na brucho pre mužov

1. Predklony s kladkou v stoji

Prvý cvik, vďaka ktorému budete mať vyšportované brucho sú predklony s kladkou v stoji. Cvik sa zameriava primárne na priamy brušný sval. Tento stroj je dostupný v každej posilňovni, takže cvičiť ho môžete prakticky kedykoľvek. Postavte sa ku kladke, chyťte ju oboma rukami a dajte si ju za hlavu. Nadýchnite sa, spevnite celé telo a s výdychom sa začnite predkláňať smerom dopredu do pravého uhla.

2. Zdvíhanie nôh

Veľmi účinným cvikom na spodné brucho, ktorý môžete spestriť svoje cvičenie doma, je zdvíhanie nôh. Ľahnite si rovno na podložku, spevnite trup, brucho, nadýchnite sa a s výdychom zodvihnite vystreté nohy do pravého uhla. Ak sa vám cvik zdá byť málo náročný, vyskúšajte verziu na hrazde. Dajte sa do visu, spevnite telo a s vydýchnutím dajte vystreté nohy no pravého uhla.

3. Šikmé brušáky

bočné brucho muži

Športové náradie za super ceny zoženiete v inSPORTline.

Aby ste precvičili celé brucho, nesmiete vynechať cvik na bočné brucho. Šikmé brušáky sú cvik, ktorý si odkrútite aj doma v obývačke. Ľahnite si na zem s vystretými nohami. Ľavú ruku si položte vedľa tela a pravú si dajte za hlavu. S výdychom k sebe ťahom pritiahnite pravý lakeť a koleno ľavej nohy. Po potrebnom počte opakovaní ruky a nohy vymeňte.

Pozrite si inštruktážne video

Chcete cvičiť a neviete ako na to? Pozrite si tutoriály, vďaka ktorým budete cvičiť správne a nezraníte sa. Na internete je dostupné nespočetné množstvo videí, vďaka ktorým sa dostanete do formy rýchlo a bezpečne.

Zdroj: youtube.com/Gym beam

Výbava na cvičenie

Či už budete cvičiť vo fitku, alebo doma, zíde sa vám športová výbava. Super veci za pár eur viete niekoľkokrát do roka zohnať napríklad v predajni Lidl. Sledujte pravidelne Lidl leták a keď budú v ponuke športové veci, môžete okrem fit potravín kúpiť za dobré ceny aj tie.

★Tajomstvo, ako nakupovať športové doplnky lacnejšie.

Vedeli ste, že Tipli vám poskytuje tie najaktuálnejšie zľavy a kupóny? Využite Tipli cashback a nakupujte kvalitné športové vybavenie či doplnky za tie najvýhodnejšie ceny.

Súvisiace obchody

inSPORTline, AliExpress, GymBeam, Gamisport.sk, eFitness.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa