Zdražovanie v Telekome. Ceny ktorých služieb stúpli nahor?

Tipy k nákupuNakupovanie 10. 11. 2021

Vyvoláva v nás hnev, vypäté emócie, smútok. Zvyšovanie cien. Každým rokom pozorujeme rast cien potravín či služieb, no najnovšie sa to dotklo zákazníkov Slovak Telekomu. Za čo vysolia viac peňazí a na čo sa musia pripraviť noví zakazníci?

Najväčší slovenský poskytovateľ služieb pevnej telefónnej linky, internetu a digitálnej televízie na IP platforme Slovak Telekom zaviedol od 1. augusta 2018 zmeny, ktoré pravdepodobne nepotešili jeho stálych klientov. Pripravil si pre nich úpravu cien, kvôli ktorej musia zákazníci vytiahnuť zo svojho vrecka viac peňazí ako doteraz.

Čo zdraželo v Slovak Telekom?

Zmenil sa len hlavný mesačný poplatok. Týka sa to pevného internetu (DSL, VDSL a optika), televízie (IPTV Magio a satelitná Magio Sat) a pevnej linky. Výška ceny záleží pritom od počtu služieb v balíku.

  • zákazník s jednou službou - cena sa zvýšila o 0,90 € mesačne
  • zákazník s dvoma službami - cena sa zvýšila o 1,20 € mesačne u oboch služieb
  • zákazník s troma službami - zaplatí o 1,80 € mesačne viac

Ak ste doteraz platili za služby Slovak Telekom napr. 20 €, po novom sa cena zvýši na 20,9 €. 

Čoho sa zmena nedotkla?

  • Prenájmu zariadení a doplnkových služieb
  • Mobilných služieb
  • Zvýhodnených akcií
  • Zákazníkov s 12-mesačnou viazanosťou
  • Tých, ktorí využívajú služby bez viazanosti

Prečo zdvihol Slovak Telekom ceny?

Telekom touto zmenou zohľadňuje doterajšie investície, ktoré vynaložil na skvalitnenie služieb. Internet sa zrýchlil, zvýšilo sa pokrytie VDSL a optiky a taktiež pridával nové stanice či neobmedzené volania pri pevných linkách do vlastnej siete pri nižšom programe a aj na mobily a pevné linky pri vyšších variantoch.

Ďalšie dôvody zvyšovania cien:

  • Inflácia na Slovensku
  • Rastúce náklady
  • Vývoj situácie na trhoch (napr. TV poplatky za viaceré stanice)

Zákazníci sa však nemusia báť, že by to pokračovalo, Telekom údajne v krátkom čase nepristúpi k ďalšiemu zvyšovaniu cien.

TIP: Hľadáte satelitnú či káblovú televíziu v digitálnej HD kvalite a vysokorýchlostné pripojenie na internet bez viazanosti? Spoľahnite sa na Digi Slovakia, v ktorej si môžete zakúpiť  lacnejšie služby vďaka Tipli! 

Ovládač od televízora

Pozeranie televízie nás opäť stojí o niečo viac...

Ceny nemusíte akceptovať

Hoci táto správa mnohých nepotešila a je už v platnosti, buď ju zákazníci prijmú alebo odídu. Ak máte podpísanú 24-mesačnú viazanosť, operátorovi môžete vypovedať zmluvu bez akýchkoľvek sankcií. Pozor, možno to však spraviť do 30 dní po doručení e-mailu a listu, v ktorom vás Slovak Telekom oboznámil s touto zmenou.

Ak chcete službu zrušiť, môžete tak spraviť na predajni Telekomu alebo písomne.

Napriek zvýšeniu cien sa však stále viac oplatí zaviazať sa na určité obdobie, ako si vybrať služby bez viazanosti, ktoré sú obvykle drahšie.

Ako je to vo svete?

Napriek tomu, že táto zmena jepre mnohých nepríjemným prekvapením, Slovak Telekom patrí medzi posledných, ktorý pristúpil na zvyšovanie cien. Už v minulom roku väčšina operátorov zdvihla ceny pevných služieb, z ktorých to boli hlavne TV balíčky. Dokonca v mnohých európskych krajinách možno vidieť potrebu zvyšovania cien pevných služieb, vrátane krajín ako Belgicko, Nemecko, Španielsko či Grécko. 

Ušetrite pri nákupe s Tipli

Chcete ušetriť pri nákupe potravín, oblečenia, nápojov, elektroniky alebo iných vecí do domácnosti? Cashback portál Tipli spolupracuje s viac ako 220 rôznymi internetovými obchodmi, kde nájdete všetko, čo potrebujete. Bonusom je odmena z každého nákupu.

Nakupovať lacnejšie

Súvisiace obchody

Okay, TPD, Andrea Shop, Electronic-star.sk, DIGI Slovakia

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa