Turistická mapa. Prežitok či povinná výbava cestovateľov?

Tipy k nákupu 10. 11. 2021

Je tu leto, čas dovoleniek. Či už sa chystáte autom do Chorvátska, plánujete túry po našich Tatrách, alebo plánujete spoznávať krásy Paríža, vo výbave by vám nemala chýbať turistická mapa. Napríklad taká mapa Slovenska. Možno vám to pripadá v 21. storočí ako prežitok. Keď však zlyhá moderná technika, mapa vás zachráni.

Mapy odpradávna slúžili ako najlepší zdroj navigácie. Požívali ich už od stredoveku slávni moreplavci a ich používanosť klesla až v posledných rokoch najmä vďaka navigácii v autách či telefónoch. Prečo je však dobré, aby turistická mapa nechýbala vo vašej výbave keď niekam cestujete?

Aká môže byť turistická mapa

Existuje niekoľko druhov turistických máp. Každá slúži na iný účel. Predstavme si mapy, ktoré sú bezpochyby najpoužívanejšie a zachránia vás, keď sa vám vybije telefón alebo nebudete mať signál.

Tip: Ako kúpiť dovolenku ušetriť?

Jedným z trikov ako ušetriť peniaze a zároveň vyberať z nekonečného množstva destinácii sú rezervácie online. Na trhu existuje veľké množstvo rezervačných či zľavových portálov, ktoré predávajú dovolenky.

Trik ako zohnať dovolenku lacnejšie je veľmi jednoduchý. Stačí využiť cashback od portálu Tipli, ktorý vám časť peňazí z online nákupu vráti. Nakupujte cez Tipli u jedného z 250 partnerských obchodov a cashback sa vám pripíše na účet.

Kúpiť dovolenku lacnejšie

Mapa Európy na cesty autom

Kamkoľvek sa vydáte, automapa patrí do povinnej výbavy. Nespoliehajte sa na to, že máte mobil alebo navigáciu v aute. Elektronika sa môže vybiť, navigácia nemusí byť aktualizovaná. Ak vám v palubnej doske nechýba cestná mapa Európy, nikdy sa nestratíte. Čaká vás dovolenka Tatry, more v Taliansku alebo letná Praha? Mapu určite berte.

Automapa

Automapa bude vašim pomocníkom na cestách naprieč Európou.

Turistická mapa pre horské túry

Patríte k milovníkom turistiky? Potom vám v batohu nesmie chýbať horská mapa. Sú na nej presne vyznačené turistické chodníky. Vždy sa ich držte a predídete nebezpečenstvu úrazu. Ak idete s deťmi, pozrite si turistické trasy Vysoké Tatry pre deti a užite si krásy našej prírody spolu s vašimi najmenšími.

turisticka mapa fatra
 turisticka mapa hrebenovky
turisticka mapa madeira

Ceny zľava: turistická mapa Veľká Fatra (5,98 eur, Hej.sk), Najkrajšie hrebeňovky (10,28 eur, Hej.sk), turistická mapa Madeiry (9,37 eur, Hej.sk)

Mapa Bratislavy a veľkých metropol

Pre chodenie po veľkých mestách sa vám zíde mapa mesta. Presne si v mape vyznačíte tie najvýhodnejšie trasy, miesta, ktoré chcete navštíviť a nestratíte sa. Ušetríte čas aj nervy. Chystáte sa na výlet do hlavného mesta? Mapa Bratislavy vás navedie tam, kam potrebujete.

Mapa mesta

Užite si večné mesto Rím naplno a nevynechajte ani jednu pamiatku.

Mapa Slovenska

Slovensko je síce malá krajina, ale je u nás čo objavovať. Premýšľali ste už nad tým, že by ste si spravili poriadny roadtrip po Slovensku? V tom prípade vám vo výbave nesmie chýbať mapa Slovenska. Nájdete v nej všetky miesta, ktoré stoja za videnie. Mestá, jazerá, jaskyne, hory. Mapa vám uľahčí plánovanie cesty. Presne si určíte zastávky a celú trasu.

Mapa Slovenska

S mapu Slovenska si hravo precestujete celú našu krajinu.

Mapy a kde ich kúpiť?

Mapy nemusia slúžiť len na navigáciu. Dá sa s nimi zažiť kopec zábavy a čo to nové sa priučiť. Pobavte sa a vzdelávajte sa vy aj vaši najmenší. Na trhu existuje nespočetné množstvo máp. Napríklad stieracie mapy, na ktorých zotriete políčka krajín, ktoré ste už navštívili. Za výhodné ceny môžete kúpiť všetky typy máp.

mapa bratislava
 stieracia mapa
mapa europy

Ceny zľava: mapa Bratislavy (1,28 eur, Market24.sk), stieracia mapa (2,99 USD, Aliexpress), mapa Európy (9,10 eur, Hej.sk)

★Nakupujte mapy za výhodné ceny★

Ušetrite na ubytovaní maximum. Kombinujte cashback od Tipli so zľavovými kupónmi.

  • Market24 – elektro, veci pre domácnosť, deti, ale aj mapy s cahsbackom až 2,5%
  • Martinus – najobľúbenejšie slovenské kníhkupectvo pre všetkých milovníkov kníh
  • Mall.sk – internetový obchod, kde zoženiete všetko od výmyslu sveta

Súvisiace obchody

zlavoMAX, Booking, Hotels.com, Accor Hotels

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa